Tosia i Miecia.Problem Tosi.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 21:20 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Miecia z biegunki wyleczona, z kk również, jeszcze oczka zostały do wyleczenia. Czytałem, że oczy przemywa się specjalnym płynem (nie wiem jakim) przynajmniej raz w tygodniu ? sądzę że z karmy leczniczej przejdziemy niedługo na normalną, Karma z jakich firm jest godna polecenia?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Nie lis 21, 2010 7:31 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Ja przemywam oczka naparem ze świetlika,jest łagodny i pomaga,nie stosuj absolutnie rumianku!-to tak na zapas piszę,bo wiem,że czasem niektórzy stosują,a potem jest problem,bo rumianek tez potrafi podrazniać!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 21, 2010 19:51 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć że Miecia czuje się u nas doskonale, każdego wieczoru mamy spektakl pt "Polowanie na myszy", chce rządzić Sarą - kiedy przechodzą obok siebie lub gdy Sara śpi , Miecia nie odmawia sobie zaczepienia jej łapą, nie wygląda to na agresywne zachowanie, ale sądzę, że powinny przebywać w swoim towarzystwie pod kontrolą, poza tym zauważyłem U Mieci pierwsze przejawy zazdrości, zwłaszcza kiedy Sara jest u mnie na kolanach, Miecia wtedy obraża się idzie do łazienki i.... wraca po 1-2 minutach.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie lis 21, 2010 20:17 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

No bo Miecia Was kocha i jest zazdrosna!-ale jak sam widzisz-obraza nie trwa długo :lol:

Poprosimy o zdjęcia-jeśli móglbyś........
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw lis 25, 2010 19:33 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Miecia czuje się dobrze. Jednak nadal ma problemy z oczami, we wtorek miała wymaz z oczu na posiew bakterii, jutro odbieram wynik i od tego zależy dalsze leczenie. Mamy problem ze zrozumieniem kociej mowy. Zaczyna nas bić łapką jak coś jej nie pasuje i otwiera pyszczek , przychodzi na mizianie kiedy ma ochotę. Może jest zazdrosna o psa? Nie chce spać w swoim apartamencie (łazienka). Swoje niezadowolenie okazuje miaucząc. Dzisiaj kot wymiotował jedzeniem - czy może to być przyczyną tzw odkłaczania ?. Relacje kot - pies - Miecia coraz śmielsza w stosunku do psa - coraz częściej zaczepia łapą Sarę.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lis 25, 2010 19:39 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

kicia czuje sie już u siebie :)
teraz zaczyna się 'wychowywanie' Dużych ...
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw lis 25, 2010 19:44 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Czyli nic więcej nie da się zrobić :D
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lis 25, 2010 19:55 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

niestety nie, dołączysz do grona służących kocich .. witamy w klubie :D
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 25, 2010 20:11 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Dzięki za miłe przyjęcie, ale przynajmniej mam 2 etat i nie muszę się martwić że w ciągu kolejnych kilkunastu lat zostanę bezrobotnym
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lis 25, 2010 20:15 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

Hutek-te wymioty moga byc spowodowane zakłaczeniem.Trzeba by było podawać jej paste np bezopet-w każdym sklepie zoo można kupić-u weta też,tylko drożej.Niemniej jednak może to być coś innego,warto może z wetem się jednak skontaktować.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw lis 25, 2010 20:17 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

kupiłem trawkę ale jeszcze nie wyrosła, tak zalecił wet
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lis 25, 2010 20:20 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

raz na ruski rok kupuję trawke w doniczce w ikei - jest zaraz przed magazynem po lewej stronie tam gdzie rzeczy dla pupili, po 1 zł - ale niestety rzadko tam jest -polecam moja Gina uwiebia
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 25, 2010 20:20 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

To może za długo potrwać-kotka będzie się coraz bardziej zakłaczała,proszę,nie czekaj,to może byc niebezpieczne!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw lis 25, 2010 20:26 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

pytałem weta o pastę, powiedziała że jest zwolenniczką trawki, sama ma dwa koty
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Czw lis 25, 2010 20:37 Re: Szukam DT dla kotki z lasu Katowice Kicia już jest u mnie !

przy dobrych wiatrach trawka rośnie 3-4 dni, moje koty nią gardzą niestety, wola te z ikei jest bardziej soczysta i miękka, ale jak pisałam nie zawsze jest
moja starsza kocura lubi paszteciki z whiskasa z łososiem na klaczki, ale młodsza dostała pastę w dziób, bo niestety dusiła sie bardzo
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]