Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 11:53 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Pręguska ze szpitalika zaszczepiona Biocanem załatwiamy jej sterylke

Pręguska weteranka i mamuśka zostały adoptowane w niedzielę 8O

czekam na dane dot domów - chcemy zaproponować pośredniczenie w sterylizacji

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lis 23, 2010 12:35 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Filomen pisze:Pręguska ze szpitalika zaszczepiona Biocanem załatwiamy jej sterylke

Pręguska weteranka i mamuśka zostały adoptowane w niedzielę 8O

czekam na dane dot domów - chcemy zaproponować pośredniczenie w sterylizacji

Jestem w szoku 8O Być może ogłoszenia jakie robię(te głoszenia schroniskowe mają dużo więcj wyświetleń) i koci kącik na str schroniskowej coś dają.
W niedzielę do godz 12 nie było chętnych na kociarni do adopcji było trochę ludzi po psy.Jak przyszłam o godz 9 na kociarni była już Olga miała cały dzień dyżur,przypuszczam że ona przeprowadzała adopcję .
A co z rudym?Przeniesiony na adopcje?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lis 23, 2010 12:54 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Super wieść by była dla pręguski weteranki domek :ok: Sprawdź to Ewa.
Ona taka dzielna i silna że tyle w schronie i w tych warunkach wytrzymała :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 23, 2010 12:57 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Cudownie, że czerwona obrożka dostała dom :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 23, 2010 13:36 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

sama nie wierzyłam, ze to prawda i rozmawialam z panią - bardzo miła, z jaworzna, obiecałam pomoc w sterylce. domek z ogródkiem, wychodzący :D musze zapytać panią jak wpadła na trop kotek 8)
a Rudy - dzisiaj go Piotrek przeniósł
zostały dwie czarne damy na adopcjach, które trzeba ciachnąć i kawalerowi jajca tez

Filomen

Post » Wto lis 23, 2010 13:53 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

mar_tika pisze:
Jestem w szoku 8O Być może ogłoszenia jakie robię(te głoszenia schroniskowe mają dużo więcj wyświetleń) i koci kącik na str schroniskowej coś dają.

Marta - reklama to dzwignia handlu 8) jak są dobre zdjęcia i w kilku miejscach publikowane to na pewno to działa, bez takich zabiegów nikt sie nie domyśli, że mamy koty do adopcji.

Filomen

Post » Wto lis 23, 2010 14:15 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Filomen pisze:sama nie wierzyłam, ze to prawda i rozmawialam z panią - bardzo miła, z jaworzna, obiecałam pomoc w sterylce. domek z ogródkiem, wychodzący :D musze zapytać panią jak wpadła na trop kotek 8)
zostały dwie czarne damy na adopcjach, które trzeba ciachnąć i kawalerowi jajca tez

Ewa może Shebę by wzieli do jakiejś piwnicy lub okienko piwniczne, to taka dzicz i problem jest z nowymi tymczasami bo ona ma stresa jak jest zmiana i leje gdzie popadnie - przeważnie na łożko :evil: .
Pokochałam ja jak nie wiem co ale jednak może domek wychodzący będzie dla niej lepszy - bo ona nie potrzebuje człowieka tylko miejsca.
U mnie jest od marca i wogole jeszcze jej nie pogłaskałam i nadal na wyciągnięcie ręki ucieka :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lis 23, 2010 14:22 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Dorota Wojciechowska pisze:
Filomen pisze:sama nie wierzyłam, ze to prawda i rozmawialam z panią - bardzo miła, z jaworzna, obiecałam pomoc w sterylce. domek z ogródkiem, wychodzący :D musze zapytać panią jak wpadła na trop kotek 8)

Ewa może Shebę by wzieli do jakiejś piwnicy lub okienko piwniczne, to taka dzicz i problem jest z nowymi tymczasami bo ona ma stresa jak jest zmiana i leje gdzie popadnie - przeważnie na łożko :evil: .
Pokochałam ja jak nie wiem co ale jednak może domek wychodzący będzie dla niej lepszy - bo ona nie potrzebuje człowieka tylko miejsca.
U mnie jest od marca i wogole jeszcze jej nie pogłaskałam i nadal na wyciągnięcie ręki ucieka :(

oczywiście zagadam, mam sie 6 grudnia kontaktować

Filomen

Post » Wto lis 23, 2010 14:50 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

W końcu rudy na wolności :ok: Jutro będą wyniki czarnego ze szpitalika.Monika prześle ci eską (mnie też bo jestem ciekawa co wyjdzie jeżeli nerki sa ok :roll: )

mar_tika

Post » Śro lis 24, 2010 8:32 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Na 1 schronkowe kotki po domki i pomoc :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lis 24, 2010 10:35 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Dzisiaj Piotrek był rano oporządzic koty bo pani, która się tym zajmuje ma wolne. Adopcje 2 dziewczyny i rudy, kwarantanna zdrowa 3 kotki (czarny maluch znalazł dom) i szpitalik tez 3.

trzeba szybko poszczepic towarzystwo na zdrowej

Filomen

Post » Śro lis 24, 2010 11:45 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Super, że wszystkie maluszki znalazły domki :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 24, 2010 13:12 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

Filomen pisze:Dzisiaj Piotrek był rano oporządzic koty bo pani, która się tym zajmuje ma wolne. Adopcje 2 dziewczyny i rudy, kwarantanna zdrowa 3 kotki (czarny maluch znalazł dom) i szpitalik tez 3.

trzeba szybko poszczepic towarzystwo na zdrowej

Ewa jak bedziecie szczepić zwróćcie uwage na ta kotkę
Obrazek

Przeszla dość ciężko KK.Ma zmiany w gałce ocznej .Dobrze by było żeby przed szczepieniem obejrzał ją wet.
Nie wiem kiedy chcecie szczepić ?W niedzielę będę z Monkią w schronisku może ją osłuchać

mar_tika

Post » Czw lis 25, 2010 19:28 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

dzisiaj kotka z okiem i zezula były u dr Skolika.
kotka z okiem ma stan zapalny ucha i swierzb wiec na razie nici ze szczepienia. Zezula na hormonach ale lepiej.

doszły 3 maluchy KK z piwnicy straszliwie przerazone - musze znalezc adres skad bo ludzie sie opiekuja ich matką piwniczną szkoda im kasy na sterylke i co roku donosza maluchy do schronu :evil: jakie k.... mają dobre serca,

wczoraj doszła dorosla pręguska -

będę w sobotę to obrobię uszy towarzystwu

Filomen

Post » Czw lis 25, 2010 22:46 Re: Schron. Sosnowiec - nowe maluchy szukaja domow

no co tam schroniskowe kociaki czekają na pomoc :!: :!: :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]