Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 25, 2010 19:23 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

U Rafika jak już pisałam byłam u szczepienia z moim pierwszym kotem i niestety nawet mu temperatury nie zmierzył. Do tego mój kot był bardzo zestresowany, bo u Rafika w gabinecie non stop siedzi jego pies- co prawda York, ale mój kot i tak był przestraszony.

basantieg

Od: Pon lis 22, 2010 16:09

Post » Czw lis 25, 2010 19:37 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

Ja zawszę biorę na wizytę do weterynarza ręcznik kąpielowy, na którym sadzam kota, a potem go piorę. Ma taki jeden, trochę starszy, którego ja już nie używam i sluży wylącznie do tego celu.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lis 25, 2010 23:18 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

Kociak się trochę ożywił, zaczynam już powoli przestać martwić się skutkiem upadku. Teraz pozostaje mi go tylko dobrze odżywić, bo nadal z niego szkieletor. czy myślicie, że miesiąc można poczekać ze szczepieniami? Chciałabym, żeby był do czasu szczepionek w miarę silny no i żeby miał zdrowe te oczka.

Zakraplam od dzisiaj kociakowi oczka Tobrexem i Naclofem, mam nadzieję że mu to pomoże, bo żal patrzeć na te szparki.

basantieg

Post » Pt lis 26, 2010 10:08 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

Nastąpiło jakieś cudowne ozdrowienie- mam nadzieję, że to nie chwilowe. Kiti bryka jak normalny kotek w jego wieku, a Miro na niego nie napada- przynajmniej nie za często, a Kiti jakby co to umie mu zwiać. :D

basantieg

Post » Pt lis 26, 2010 10:32 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

basantieg pisze:Nastąpiło jakieś cudowne ozdrowienie- mam nadzieję, że to nie chwilowe. Kiti bryka jak normalny kotek w jego wieku, a Miro na niego nie napada- przynajmniej nie za często, a Kiti jakby co to umie mu zwiać. :D

Super :ok: Teraz pokaże Miro kto tu rządzi :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lis 26, 2010 15:59 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

basantieg pisze:Zakraplam od dzisiaj kociakowi oczka Tobrexem i Naclofem, mam nadzieję że mu to pomoże, bo żal patrzeć na te szparki.

dobrze, że udało Ci się dostać te leki. dr Garncarz zalecił tę kurację na 2-3 tyg, a Ty wyjeżdżasz za 2 tyg, jeśli dobrze pamiętam, więc przyuczaj TŻ'a do wpuszczania kropelek, żeby w razie czego kontynuował leczenie malucha.

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Pt lis 26, 2010 16:33 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

TŻ zobowiązał się zakraplać w razie potrzeby. Ja mu zakraplam 3 x dziennie, bo pracuję w domu, ale TŻ będzie mógł zakraplać tylko dwa razy. Mam nadzieję, że potrzebne będą jednak tylko te dwa tygodnie, bo po dwóch dniach stosowania już widzę poprawę.

Oprócz tego, że Kiti stał się ruchliwy, to do tego zaczął jeść jakieś 4 x więcej niż poprzednio, więc będę mogła skończyć z tuczem ;), błaganiem o jedzenie co dwie godziny i normalnie go odżywiać.

Tak sobie myślę, że może oprócz tego wychudzenia i wycieńczenia (nie mówiąc o upadku na beton) to może go te oczka bolały. Ten Naclof ma działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne i w 15 minut po pierwszej aplikacji zaczął stał się ruchliwy.

basantieg

Post » Pt lis 26, 2010 16:52 Re: 6 tygodniowy kotek wypadł z balkonu! Co robić?!

basantieg pisze:TŻ zobowiązał się zakraplać w razie potrzeby. Ja mu zakraplam 3 x dziennie, bo pracuję w domu, ale TŻ będzie mógł zakraplać tylko dwa razy. Mam nadzieję, że potrzebne będą jednak tylko te dwa tygodnie, bo po dwóch dniach stosowania już widzę poprawę.

zanim wyjedziesz do PL i zakończysz leczenie, skonsultuj efekty z dr Garncarzem - potwierdzi Ci, czy 2 tyg kuracji wystarczą, czy lepiej kontynuować, by nie było nawrotu.

bekos

Post » Sob lis 27, 2010 14:43 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki z Kairu.

Postanowiłam dzisiaj obfotografować moje dzieci. Jak widać Kiti w znacznie lepszej formie niż kilka dni temu :)

Oto 9 miesięczny Miro:

http://images46.fotosik.pl/400/e348a01108e34e8a.jpg

I malutki Kiti, teraz w znacznie lepszej formie :)

http://images45.fotosik.pl/420/e04585c781f59a83.jpg

A tu dzieciaki w zapasach - Kiti zawsze głośno przy tym wrzeszczy.

http://images46.fotosik.pl/400/a7c354a2d9927826.jpg

Obrazek

http://images43.fotosik.pl/419/438b8c55cbc38828.jpg

http://images47.fotosik.pl/419/4339745545b3b023.jpg

Dużo racji jest w powiedzeniu "co dwa koty to nie jeden!" :)
Ostatnio edytowano Śro gru 01, 2010 17:06 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcia zamieniłam na linki

basantieg

Post » Sob lis 27, 2010 15:09 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Słodkie dzieciaki! Miro piękny, ale Kiti wprost boski, mam sentyment bla burasów, a jeszcze taki puchaty! I w związku z tym nasunęło mi się pytanie - jak reagują na czesanie? I czym je czeszesz? Miśka tego nie znosi , czeszę ją na raty. Ale zdjęcia wyszły rewelacyjnie, widzę, że już pozbyłaś się obaw, że Miro zagryzie Kiti

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lis 27, 2010 16:02 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Obaw jeszcze do końca się nie pozbyłam, nie zostają sami, jak słyszę bójkę to lecę zobaczyć co się dzieje. Postanowiłam za to starać się nie interweniować i pstrykam za to zdjęcia. :)

Czeszę je taką zwykłą szczotką, innej po prostu nie mam :)
Obrazek

Jak mają humor to nie protestują. Z tym że na początku czesałam Miro codziennie, a potem jakoś wyszło mi to z nawyku. Teraz zdarza mi się tak mniej więcej raz na 10 dni, ale on ma takie futro, które się nie filcuje i nie plącze. O dziwo też prawie wcale nie kłaczy, może dlatego że codziennie daję mu olej z łososia.

basantieg

Post » Sob lis 27, 2010 16:28 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Zapasy twoich kociakow sa fantastyczne :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob lis 27, 2010 16:58 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Ale zapewniam, że brzmią mało fantastycznie heeh Mały się przy tym wydziera, jakby go ze skóry obdzierali. Po mniej więcej minucie udaje mu się zwiać do jakiegoś kąta, gdzie Miro się nie wciśnie. No i po 10 minutach wyłazi z kąta, żeby pacnąć Miro w ogon. :ryk:

basantieg

Post » Sob lis 27, 2010 19:13 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki z Kairu.

Miro przepięknie wyrósł :1luvu: Z Kiti też cudeńko :1luvu: i jego oczka lepiej już wyglądają. Będziesz mieć śliczne pamiątki z Egiptu, nie? :wink:
basantieg pisze:Postanowiłam dzisiaj obfotografować moje dzieci.]

czy to otaczajaca nas kultura sprawia, że koty zaczynamy nazywać dziećmi? :wink: ja mam tak samo :oops:
basantieg pisze:Dużo racji jest w powiedzeniu "co dwa koty to nie jeden!" :)

oj tak, zdecydowanie! miałam wziąć jednego kociaka, ale to właśnie na miau doradzono mi dwa złapać za jedym zamachem i nigdy tego nie żałowałam :D

bekos

Post » Sob lis 27, 2010 21:58 Re: Miro i Kiti - egipskie kociaki. NOWE FOTKI PRZYSTOJNIAKÓW ;)

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu. 8)
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

[poprzednia][następna]