Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 19:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ja tyle wiem o tych syberyjskich co ich właścicielka mi powie, a że ona przeważnie płacze to nic nie rozumiem :(

to ja zgłaszam na DT : frania albo podwiązkę
monika p- kogo?
ktoregos wspólnie, kolektywnie wybierzemy :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro lis 24, 2010 19:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ojej - kolektywne wybory? ;) Po prostu dostanę któregoś i już. Jest ich tyle, że trudno wybierać..
Co do syberyjskich - dostałam telefon, że tej Pani przeciąga się sprawa i ew. może dostanie mieszkanie zastępcze, lecz nie wiadomo, czy w takim przypadku zostawiła by koty. Więcej info powinnam dostać w przyszłym tyg. W podobnej sytuacji jest jakiś pies, ale po otrzymaniu info na dogo zamieszczę - tam może ktoś pomoże.

EDIT:

Oj Sabino, dopiero teraz wyświetliło mi Twoją pierwszą wiadomość do mnie z opisem sytuacji Frania i tych kotów syberyjskich, wcześniej widziałam ten następny z informacją o żwirku itp. W takim wypadku moje następne wiadomości są już spóźnione. Nie wiem, dlaczego tak mi zaszwankował komputer.
Co do mieszkania do 500 zł, ja się wyprowadzam z pokoju w Oliwie za 480, ale to b., mały pokoik (może z 7 m) z 1 rozkładanym łóżkiem, więc nie dla 2 osób..
U mnie wszystko zdrowotnie opanowane, wielkie dzięki za pamięć.

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Śro lis 24, 2010 21:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:to ja zgłaszam na DT : frania albo podwiązkę
monika p- kogo?

Asia to bierz Frania albo Podwiązkę, te tymczasy, które już są u mnie mogą być, dam sobie radę, stopniowo wyadoptuję. U mnie nie ma dramatu przecież, są bardziej potrzebujące.

Czy te panie od syberyjskich to nie są czasem dwie rózne? Ta co Seja miała z nią kontakt w zeszłym roku miała córkę nie syna.

Frodo wraca z adopcji. Ale niedługo Filipka lub Kromka będzie miała dobry dom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 24, 2010 21:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Stare/dolne miasto Gdańsk i warunki w jakich żyją dzisiątki kotów....

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lis 24, 2010 21:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Miziasty Brytyjczyk u Agi M., wkrótce do adopcji, musi przejśc zabieg na oczka ze względu na łzawienie...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Śro lis 24, 2010 22:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:to ja zgłaszam na DT : frania albo podwiązkę
monika p- kogo?

Asia to bierz Frania albo Podwiązkę, te tymczasy, które już są u mnie mogą być, dam sobie radę, stopniowo wyadoptuję. U mnie nie ma dramatu przecież, są bardziej potrzebujące.

Czy te panie od syberyjskich to nie są czasem dwie rózne? Ta co Seja miała z nią kontakt w zeszłym roku miała córkę nie syna.

Frodo wraca z adopcji. Ale niedługo Filipka lub Kromka będzie miała dobry dom.

Pani Agata ma i syna i córkę.
Córka mieszka u swoich teściów z mężem i 3ką dzieci w 2 albo 3 pokojowym mieszkaniu...
Syn mieszka w kawalerce z kolegą i ma jakieś długi
I trzecie dziecko , które jest z nią.

Jedna jest syberyjką , druga to kicia rasy balijskiej.

Sabina , jak Daisy ciąży Tobie , mogę ją zabrać... 11 kotów jeden więcej , mniej już mi nie zrobi różnicy... bo to już prawie tydzień jak szuka mieszkania i nie znajduje... a skoro mieszka u sąsiadki - a domyślam się , o którą chodzi to obawiam się, że szybko tego mieszkania nie znajdzie...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lis 25, 2010 9:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

APEL!!!!
Gdańsk Zaspa, zmarła starsza Pani, w mieszkaniu zostały 3 koty! Pilnie potrzebują domków!
Moja znajoma karmicielka, która tą Panią znała ma załatwić klucze do mieszkania i zrobię zdjęcia i będę ogłaszać! Dowiem się szczegółów.
Rodzina wypina się na koty oczywiście!!!
Proszę o pomoc w imieniu Pani Hani!!!
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 25, 2010 9:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Też rozmawialam chwile temu z Pania Hania (opiekunka kota Jambo) bede pomagac ile mogę.. ehh same biedy..
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw lis 25, 2010 9:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

U mnie w pracy nastała na Was moda:) Kolejna osoba wzięła kota z PKDT, ktoś nawet dwa. Jakieś szylkretki? Tylko że ja bym tym ludizom kotów nie dała, ale to inna sprawa;) Mają dobre chęci, ale większość nie popiera sterylizacji, zachwyca się "rasowymi bez rodowodu" i przy najmniejszych problemach słyszę że "to się odda". Wykształciuuuchy;)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw lis 25, 2010 10:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Betbet pisze:U mnie w pracy nastała na Was moda:) Kolejna osoba wzięła kota z PKDT, ktoś nawet dwa. Jakieś szylkretki? Tylko że ja bym tym ludizom kotów nie dała, ale to inna sprawa;) Mają dobre chęci, ale większość nie popiera sterylizacji, zachwyca się "rasowymi bez rodowodu" i przy najmniejszych problemach słyszę że "to się odda". Wykształciuuuchy;)

zawsze można doedukować ;) Materiałami w razie czego służę w dowolnej ilości :)

myślę, że nikt z PKDT nie wydałby kota nieodpowiedzialnym ludziom :)

edit: to te psiaki z zakładu pracy, o których czytałam ostatnio w Waszym wątku? czy to nie-cudowne, a raczej fatalne rozmnożenie ogłoszeń?

Na Stóżówce w zakładzie pracy urodziły sie pieski, do odbioru w Gdańsku lub Tczewie - po ustaleniach, możliwy dowóz pomiędzy Redą, a Tczewem.

Więcej zdjęć prześlę osobom zainteresowanym.
Grzecznościowy telefon kontaktowy:
Paweł Leks: 500.292.888
mailto:leks@poczta.pl

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z244316388
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 25, 2010 10:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Tak Ago, te psiaki ogłasza forumowa Maria_Kania z mężem i szukają im domów. Walczą o sterylkę psiny od jakiegoś czasu...
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 25, 2010 10:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Tak Ago, te psiaki ogłasza forumowa Maria_Kania z mężem i szukają im domów. Walczą o sterylkę psiny od jakiegoś czasu...

uffff... już się przestraszyłam, że to kolejny taki przypadek :( a za domki i sterylkę oczywiście moc :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lis 25, 2010 10:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

...... itd ...Na Stóżówce w zakładzie pracy urodziły sie pieski, do odbioru w Gdańsku lub Tczewie - po ustaleniach, możliwy dowóz pomiędzy Redą, a Tczewem.iii itd

te ogłoszenia są moje,

WIEM JUZ ŻE PSY SA WRAZ Z MATKĄ W ODDZIALE FIRMY MĘŻA TJ.
OKOLICE POMNIKA NA WESTERPLATTE!!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw lis 25, 2010 10:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Maria ma w zwyczaju zamieszczać krótkie i rzeczowe ogłoszenia bez lania wody :wink: :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Czw lis 25, 2010 10:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Maria ma w zwyczaju zamieszczać krótkie i rzeczowe ogłoszenia bez lania wody :wink: :ryk:

i słusznie :) cieszę się, że sprawa wyjaśniła się w tą stronę :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]