Kuba i Rosen oraz... Yuki...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 16:40 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

:evil:
Nie takie czarowanie miałam na myśli :roll:

Edit - i tak już nie uwierzy, bo Wedel był złapany jako pierwszy :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lis 24, 2010 16:48 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Nic nie rozumiem :evil:

Czy przypadkiem nie chodzi o wciskanie kitu TŻ mmk?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 24, 2010 17:15 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Nie :lol: Chodzi o "klątwę pierwszego tymczasa", w którą mój mąż absolutnie nie wierzy :lol:

mmk

Post » Śro lis 24, 2010 17:43 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Ale przecież Ty już miałaś tymczasa - a Borys?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lis 24, 2010 18:00 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Borysem opiekuję się po sąsiedzku podczas urlopu sąsiadów. Yuki i Wedel to moje pierwsze tymczasy.

mmk

Post » Śro lis 24, 2010 20:34 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

viewtopic.php?f=20&t=120566 Moge Was tez zaprosic na zajrzenie? Moze cos sie Wam spodoba.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lis 25, 2010 15:34 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

A co tam u trójkociego stadka?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 25, 2010 17:21 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Fajny bazarek SecretFire. Myślę nad kilkoma rzeczami, ale ostatnio mocno budżet nagięłam :? Będę myśleć :wink:

Stadko dwukocie + tymczas ma się bardzo dobrze :twisted:
Panie maja pierwszeństwo :wink: Yuki nie robi już postępów, ale też się nie cofa. Dobre i to :wink: Yuki chyba polubiła głaskanie, ale na jej zasadach. Głaskać kota można na łóżku, w łazience i w innych miejscach, o ile kot pokaże, że sobie tego życzy :wink: Nie lubi być na rękach, czy na kolanach, ale nie przeszkadza jej, kiedy siedzimy pół metra od niej. Yuki u nas nie zostanie. Rozmawialiśmy o tym wczoraj i będziemy próbowali umówić się z Panem w ten weekend. Żal mi Rosena, ale mam nadzieję, że sobie z tym poradzi...
Rosen... jest kochany :mrgreen: Po prostu cudny kot. Od kilku tygodni Rosen otwiera się bardziej na Tża - wcześniej miał delikatny dystans do Tża. Nic konkretnego i niepokojącego, ale zachowywał się inaczej niż wobec mnie. Teraz zaczął się zmieniać. Nadal jest "moim kotem", ale częściej przychodzi do Tża, zaczepia go do zabawy i domaga się pieszczot i .... Tż oszalał całkowicie na jego punkcie :lol: Wcale mu się nie dziwię, Rosen potrafi pokazać, że jest mu dobrze, że kogoś kocha :wink:
Kuba... ma na sumieniu kolejny ręcznik :evil: i kolejną dziurę w swetrze :evil: Na jego kocie szczęście wgryzł się przy zakończeniu rękawa, a sweter szykowałam, żeby zabrać go do krawcowej na skrócenie rękawa... Mam nadzieję, że krawcowa da radę coś z tym zrobić... Kuba usłyszał kazanie, że jego futerko równie ładnie prezentowałoby się w charakterze ozdoby, ale chyba się tym nie przejął... :wink: Niszczyciel jeden :evil: Ale wygraliśmy z nim na innym polu - Kuba już nie drapie drzwi 8) Tylko z próbował i nie spodobał mu się efekt drapania papieru ściernego :twisted: Mamy kolejną "gustowną" ozdobę... Oby tylko się oduczył na dobre...
A my w normie - zapracowani :roll:

mmk

Post » Czw lis 25, 2010 17:28 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

czyli pora się rozejrzec za nowymi tymczasami 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lis 25, 2010 18:18 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

No nie wiem :wink: Jak się jakiś nawinie pod nogi to pewnie go nie zostawimy, ale szukać nie zamierzam :wink:

mmk

Post » Czw lis 25, 2010 18:23 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Aha - Villemo nie kupuj skóry ekologicznej! Przed chwilą chciałam sobie troszkę odpocząć w fotelu i ... musiałam się przebrać, bo któreś mądre nalało... :evil: I tak to jest z tymi meblami - raz na kilka tygodni, jeden z kotów postanowi je zmoczyć... Prawdopodobnie Kuba - niszczyciel :evil: Albo Yuki, bo Kuba woli lać na sofę :roll: Rosena nie podejrzewam, bo wszędzie chodził za mną :wink:

mmk

Post » Czw lis 25, 2010 19:25 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

Hmmmm... Od pewnego czasu koty nie mają wstępu na górę... :roll: Właśnie za lanie po kątach :twisted:
A mikrofibry nie dostanę chyba nigdzie poza szeroko omawianą tu firmą, od której w życiu nie kupię :evil:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 25, 2010 22:31 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

:ryk: Wesolo sie zrobilo i tak pieknie zrownowazono.

Gdzies ostatnio czytalam, ze niby pamiec kota starczy tylko dwa tygodnie. Nie pisalas nawet Ty? Rosenek bedzie jej szukal, ale kumpel Kuba go bedzie troszczyl.
Moze zrobie bazarek z recznikow Madzia? Jakie kolory szukac? :-) Sprezentujesz mu ten rekaw? Lilly za to ma juz drugie sluchawki do komputera na Skype na sumieniu. Zawsze zauwaze, jak jest za pozno. Gryzon tez maly i plastikolubny. :evil:

Pomysl z papierem sciernym jest super, moge skopiowac? Guma w drzwiach jest po prostu juz wiecej niz fuuuj.

Ide spac i zycze dobrej nocki!

SecretFire

Post » Pt lis 26, 2010 12:25 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

villemo5 pisze:Hmmmm... Od pewnego czasu koty nie mają wstępu na górę... :roll: Właśnie za lanie po kątach :twisted:
A mikrofibry nie dostanę chyba nigdzie poza szeroko omawianą tu firmą, od której w życiu nie kupię :evil:

To nie będziesz miała problemu :wink:
Nie wiem z czego to wynika :roll: Koty są zdrowe, kuwety są regularnie czyszczone, żadnych stresów, żadnych zmian, a jednak co kilka tygodni mam mokrą sofę :roll: Gdyby to się stało, w czasie, kiedy koty były same mogłabym podejrzewać, że pies szczekał, albo robotnicy na budowie hałasowali (obok nas dom się buduje), więc koty się wystraszyły... Ale nie tym razem... W domu cicho i spokojnie, a fotel mokry :evil:
Wesoło SecretFire, bardzo wesoło :twisted: Jeśli też chcesz mieć gustowne ozdoby, kopiuj do woli pomysł z papierem ściernym :lol: Myśleliśmy o tym już od jakiegoś czasu, szkoda, że zwlekaliśmy. Papier wisi od tygodnia i tylko jeden raz Kuba próbował drapać. Co prawda poderwało nas to na równe nogi w środku nocy, ale Kubie też się efekt nie spodobał :mrgreen:
Co do ręczników, to nie wiem... Liczę na szybką przeprowadzkę :wink: Niedawno chciałam kupić, ale nie będę zbierać klamotów, skoro chcę się przeprowadzać. Teraz szukałabym ręczników malinowych, wiśniowych itp., ale nie wiem, jaka będzie nasza nowa łazienka :wink:
Kuba ma już różne szmatki do gryzienia i przestaje się nimi interesować, jak tylko może je bezkarnie gryźć. Najlepsze są kradzione gryzaki :roll: Z plastiku Kuba lubi gryźć, albo raczej "kasować" zgrzewki od wody mineralnej. Zwykle są ładnie podziurkowane dookoła zanim zdążymy wypić :wink:

mmk

Post » Pt lis 26, 2010 12:36 Re: Kuba i Rosen - Yuki szuka domu, Wedel pojechał

:mrgreen: Kochane futerka masz.
Jak bys mu ta zdobycz mimo to w te same miejsce polozyla, to moze bedzie myslal, ze to zabronione i bedzie sie tym bawil.
Lilly kradnie (i mama zbiera) te plastikowe koleczka od butelek. O tym mowisz? Bo co to sa zgrzewki to nie wiem.
Ja tez staram sie juz rzeczy nie zbierac, dlatego wydaje co moge i tylko wymieniam co potrzebne.

SecretFire

[poprzednia][następna]