30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 17:01 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Byłam dzisiaj w kawalerce, zrobiłam spis z natury. Faktycznie jest 30, każdego obejrzałam i opisałam. Sporo kotów ma ponad 10 lat, niektóre chorowite, część dzikich. Oprócz tych, które były wcześniej wytypowane, ustaliłam jeszcze kilka kotków poniżej 10 lat, w miarę zdrowych i miłego usposobienia.
Antares pisze:Potrzebne są uporządkowane, pełne informacje o każdym kocie z osobna, z tych które idą do adopcji. Jeśli któreś mają być wyadoptowane razem to też trzeba zaznaczyć.

Jak rozumieć pełną informację o kocie? :)
carmenco pisze:Czika, Tusia, Zuza, Czarek. Mają po 2 lata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co mogę o nich napisać... młode, zdrowe, piękne i niezbyt kontaktowe. Wychowały się w izolacji, może dlatego. Trafiły do pani Elżbiety, kiedy miały ok. 7 miesięcy razem z niespokrewnioną kotką, którą traktują jak matkę. Wszystkie wykastrowane. Zuza, ta biała jest ufniejsza od reszty rodzeństwa. Tyle wiem.

carmenco pisze:Madzia i Gucio - bezproblemowe kotki gotowe do adopcji i ogłoszeń.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiek domniemany 3 - 4 lata, zdrowe, miłe, miziaki. Są tu od roku, wcześniej były oddane osobie chorej, gdy tafiła do szpitala rodzina zwróciła koty. Madzia i Gucio zawsze były razem i wskazana wspólna adopcja, ale to nie jest warunek.
Więcej informacji nie mam.

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Wto lis 23, 2010 17:08 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

To ja ogłoszam Madzie i Gucia :ok: mnie takie informacje wystarczą. Carmenco namiary na Ciebie tak jak we wcześniejszym ogłoszeniu :wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 23, 2010 17:15 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

CatAngel pisze:To ja ogłoszam Madzie i Gucia :ok: mnie takie informacje wystarczą. Carmenco namiary na Ciebie tak jak we wcześniejszym ogłoszeniu :wink:

Jasne, to wystarczy do ogłoszenia. Jeśli zadzwoni ktoś sensowny, to wszystko mu można wytłumaczyć. :ok:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto lis 23, 2010 17:57 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

W kawalerce rezydują następujące osoby:
Kasia - wiek /w większości przypadków domniemany/ 13 lat
Marta - 11 lat obie czarne
Mimi - 11 lat, pręgowana, cierpi obecnie na alergię pokarmową
i jej dzieci z jednego miotu:
Tygrys - po 10 lat, pręgowany
Gucio - pręgowany
Pysia - pręgowana
Puszka - cała czarna
następnie:
Kruszynka z pawlacza - 6-7 lat, pręgowana kolorowa, bardzo nieśmiała
Figa - 9 lat, cierpi na kamicę żółciową, czarna, energiczna jeśli dobrze się czuje
Allegro - 7-8 lat, brunatna, zniszczony układ immunologiczny, była topiona
Moderato, córka Allegro, 5-6 lat, czarna, ta, która ostatnio miała krwiomocz - zaleczony
Psotka - 8 lat, z przewagą białego, małe ciemne plamki przy nosie, zabrana z bazaru, miły charakter, wesoła, chętnie się bawi
Kropek - 7 lat, czarny z białym, zabrany z bazaru, miły charakter, sam dąży do kontaktu, co 3 miesiące ma atak astmy, potrzebuje wtedy zastrzyku
Mysza - 7 lat, czarna z białym, zabrana z bazaru, charakter określony jako "przylepa", zdrowa, miała jakiś problem z przednimi łapami, była badana, nie znaleziono nieprawidłowości.
Pluszka - 7-8 lat, czarna z białym, zabrana ze sklepu Plus, łagodna, zdrowa
rodzeństwo - wiek ok. 2 lata 7 miesięcy:
Czika - czarna z białym
Zuza - czarna z białym, więcej białego
Tusia - czarna z białym
Czarek - cały czarny
piękne, zdrowe koty, niezbyt kontaktowe, wychowywały się w izolacji, Zuza - wyraźnie ufniejsza i bardziej kontaktowa niż reszta rodzeństwa /nawet nie jest pewne, czy rzeczywiście jest ich siostrą/
Donna - zastępcza mama /opiekunka/ rodzeństwa, była razem z nimi i razem trafiły do pani Elżbiety, 4-5 lat po przebytym katarze kocim, zniszczony układ immunologiczny, kolor jakby szylkret, charakter płochliwy
Kicia - młoda - cała czarna, zabrana z piwnicy razem z Rudzikiem
Rudzik - młody, rudy, efektowny razem z Kicią i drugim rudym kotkiem żył w piwnicy bloku. Drugi kotek zachorował i zmarł, Rudzik też był chory, ale wyzdrowiał, jest silny bez problemów zdrowotnych, ale bardzo płochliwy, nie pozwala się zbliżyć do siebie, z kotami żyje w zgodzie
Misia - 4 lata, uszkodzone oczy po nieleczonej chorobie /była u doktora Garncarza/ teraz jest zdrowa, dobrze sobie radzi, zmieniała domy, drugi właściciel przyniósł ją do uśpienia, bo miał silną alergię i tak trafiła tutaj... bardzo milutka, raczej drobna i elegancka
Gucio
Madzia - 3-4 lata rodzeństwo, sieść czarna, oczy złociste, zdrowe, miłe, przyjacielski charakter
Józek - 3 lata - wielki, pręgowany, charakter przyjacielski /w stosunku do ludzi/, zdrowy
Balbinka z kościoła - 2-3 lata, bardzo miła, kontaktowa, umaszczenie marmurkowe, miewa problemy z górnymi drogami oddechowymi, poza tym zdrowa, czeka na sterylizację
Pimpek - 3 lata, rosły, cały czarny, zabrany z bazaru, syndrom dróg moczowych, charakter "nietykalski"
Fibi - 3 lata zdrowa, pręgowana kolorowa, miły charakter - miziak, zdrowa
Funia - 4 lata, cała czarna, średniej wielkości, oczy zielonkawe, zabrana z baraku w parku, nieco niesmiała, ale miła, syndrom urologiczny, wymaga dopilnowania.
Uff, chyba wszystkie... :wink:

carmenco

Post » Wto lis 23, 2010 18:03 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

carmenco pisze:Jak rozumieć pełną informację o kocie? :)

U mnie taka informacja zwykle wygląda tak: viewtopic.php?p=6481747#p6481747 :mrgreen:
Ale tyle co wyżej podałaś też wystarczy.
Ogłoszę zżytą parę rodzeństwa razem, kotom z pierwszej czwórki osobne ogłoszenia plus Józkowi bo widzę że jeszcze nie znalazł domu.

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Wto lis 23, 2010 18:09 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

CatAngel pisze:To ja ogłoszam Madzie i Gucia :ok: mnie takie informacje wystarczą. Carmenco namiary na Ciebie tak jak we wcześniejszym ogłoszeniu :wink:

Tak, namiary takie jak wcześniej i jak w stopce :)

carmenco

Post » Wto lis 23, 2010 18:10 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

...
/dwa razy poszło to samo/.

carmenco

Post » Wto lis 23, 2010 19:21 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

dołożę i swoje :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 23, 2010 19:31 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

180ogłoszeń 8O mnie czeka o mamo :ryk:

CatAngel

Post » Wto lis 23, 2010 19:39 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

CatAngel pisze:180ogłoszeń 8O mnie czeka o mamo :ryk:

Aniele co to dla Ciebie :mrgreen: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 23, 2010 19:46 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto lis 23, 2010 21:06 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Józek :1luvu: 8)

A kociaste do domków :ok: :ok:

CatAngel

Post » Śro lis 24, 2010 16:27 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziekuję za ogłoszenia i za bazarek dla kotów z kawalerki! :) :1luvu:
Antares pisze:
carmenco pisze:Jak rozumieć pełną informację o kocie? :)

U mnie taka informacja zwykle wygląda tak: viewtopic.php?p=6481747#p6481747 :mrgreen:

Taka informacja, to rozumiem :) Jest wyczerpująca. Zrozumiałam, że zabrałaś do domu dzikuskę i ją oswoiłaś - pięknie poszło! :) Czyli można.

A czy nie wzięłabyś na oswojenie naszego wypłoszka Rudzika? :wink: /żart/

Rudzik jest taki poszkodowany z powodu swojego charakteru. Zawsze smutny i wystraszony :(

Obrazek
Obrazek

W stosunku do kotów nie jest agresywny. Ludziom nie daje się zbliżyć. Nawet panią Elżbietę parę razy potraktował pazurami, kiedy stawiała mu jedzenie przed nosem. To było na początku, teraz już jej nie atakuje, ale trzyma dystans.
Efektowny, rosły kot, młody, zdrowy, i tak z nim... :(
"Rudzik ... razem z Kicią i drugim rudym kotkiem żył w piwnicy bloku. Drugi kotek zachorował i zmarł, Rudzik też był chory, ale wyzdrowiał, jest silny bez problemów zdrowotnych, ale bardzo płochliwy, nie pozwala się zbliżyć do siebie, z kotami żyje w zgodzie".
Dzikich jest tam więcej, ale ten wydaje się najcięższym przypadkiem.

carmenco

Post » Śro lis 24, 2010 17:27 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

iwona66 pisze:
Wesi pisze:Poprosze o kontakt (moze byc sms - oddzwonie) w sprawie jedzonka dla kotow. Moj nr 0 513 430 207/Agnieszka

Zielonkowe koty dostaną jedzonko gratis :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i drapak :mrgreen:

Dziękuję bardzo! Przyjadą rzeczy do księżnej_kluski? :) :ok:
Prawdopodobnie będzie to pierwszy drapak w życiu tych kotów :kotek:

carmenco

[poprzednia][następna]