Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 22:18 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Aniu, jak zrobisz domki ze styropianu, to podrzucę Ci ścinki polarowe do włożenia do środka, są najlepszą wyściółką. Warto postawić te domki pod dachem, koty szybko nauczą się gdzie przychodzić na spanie. :ok: Ostatniej zimy moja ogrodowa dzikunka praktycznie nie wychodziła ze swojego domku, tylko na jedzenie do mnie wyskakiwała.

Tu jest wątek JoKota, zapraszam miłośników szylkretek. :)
viewtopic.php?f=1&t=117672&p=6706155#p6706155
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lis 24, 2010 12:43 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

To ja potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za kociaste :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 24, 2010 14:22 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Aniu ogłoszenia moze im zrób.Śliczne sa i już ciachniete.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 24, 2010 17:09 Re: Ogródki działkowe w Otwocku: 14 kotków- poszukiwany DS/DT

Dwa domki już gotowe :D jadę je zaraz zawieźć na działki, a później wrzucę zdjęcia ;)
Agneska- jbc to polarowe skrawki już mam tzn. to jest chyba bardziej flausz, ale w dotyku jest bardzo podobny do polaru.

ASK@- ale gdzie wstawić te ogłoszenia, tu na forum? Bo jeżeli chodzi o różne strony internetowe- to już wcześniej wstawiłam.
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Czw lis 25, 2010 17:34 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to wszystkie trzy szylkretki nie będą już nigdy musiały wracać na działki :) Trzymajcie kciuki ! :ok: :ok:
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Czw lis 25, 2010 17:43 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

AnnaM pisze:Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to wszystkie trzy szylkretki nie będą już nigdy musiały wracać na działki :) Trzymajcie kciuki ! :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 27, 2010 16:32 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Dzisiaj kolejne 3 małe kotki z działek zostały złapane i Agnieszka zawiozła je do Boliłapki :)
Naprawdę dzięki Ci wielkie za tak ogromną pomoc i wielką kuupę jedzenia, którą przywiozłaś! :D

Jak wróciłam do domu, to zaraz wzięłam się za budowę kolejnego domku dla kotków :kotek:
Po 2 godzinkach domek był gotowy i zawiozłam z mamą go na działki, więc kolejny kotek może wejść i się trochę schronić przed mrozem. :mrgreen:

AnnaM

Post » Sob lis 27, 2010 19:22 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

W lecznicy mała czwarta szylkretka pozwoliła się przytulać, chociaż była mocno wystraszona. Oby i dla niej jakiś dom się znalazł. :(

A domków na działkach nigdy za dużo - fajnie, że zawiozłyście kolejną dostawę. :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Nie lis 28, 2010 17:02 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Jak się pozwoliła przytulić,to jest to już dobry znak :ok:

Dzisiaj byłam kontrolnie na działkach, zawiozłam trochę szynki i ku mojemu zaskoczeniu- ktoś postawił nową, kartonową budkę dla kotków (co prawda nieocieploną, ale zawsze coś) na tej działce z żółtym domkiem. :mrgreen:
Dodatkowo weranda została owinięta niebieską folią, żeby chociaż troszkę osłonić kocie domki przed wiatrem i śniegiem. Czyżby to robota właścicieli, czy może wasza- dziewczyny? :P :kotek:

AnnaM

Post » Pon lis 29, 2010 10:53 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Ja nie byłam na działkach, Asia chyba też raczej nie.
Dobrze, że ta weranda została osłonięta. :D Dostawię tam w takim razie te dodatkowe budki ze styropianu.
Obrazek

Agneska

Post » Pon lis 29, 2010 11:11 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Świetnie :D a właśnie, dzwoniły dwie Panie z Warszawy w sprawie szylkretek- mogą pojechać do Boliłapki i tam obejrzeć kotki? Bo tak im powiedziałam, a w sumie nie wiem czy to możliwe :P

AnnaM

Post » Pon lis 29, 2010 11:16 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Musiałyby najpierw telefonicznie umówić się z lecznicą. Numer telefonu: (22) 423 11 51. Niech powiedzą, że chodzi im o szylkretki z Otwocka.
Obrazek

Agneska

Post » Pon lis 29, 2010 11:18 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Agneska pisze:Ja nie byłam na działkach, Asia chyba też raczej nie.
Dobrze, że ta weranda została osłonięta. :D Dostawię tam w takim razie te dodatkowe budki ze styropianu.

Ja też nie byłam. Cieszę się,że ktoś pomyślał o kotach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 29, 2010 14:58 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Mamy pomoc :) Dwie Panie z działki z żółtym domkiem przyjeżdżają na działki 2 razy w tygodniu- w środy i w weekend i karmią kotki :) Powiedziały, że gdybyśmy potrzebowały pomocy- to są bardzo chętne nam jej udzielić :ok:

AnnaM

Post » Pon lis 29, 2010 15:01 Re: Otwock 14 kotków szuka DS- szczególnie 3 szylcie po sterylce

Super! Jak będziesz mogła, to weź od nich numer telefonu. Czasem coś trzeba na szybko załatwić, tak na wszelki wypadek. :)
Do nich jest zawsze otwarta furtka, prawda? To nie będę musiała przeskakiwać przez płot. :lol:
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]