Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 18:53 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

No i tak: urzędników państwowych w tym kraju powinno się eksterminować en masse :twisted:
Albo "wiedzą i mogą wszystko" albo "nie wiedzą i nie mogą nic" :twisted: i tu mamy wlaśnie ten drugi przypadek. Prawie 2 godziny przy telefonie i nie udalo mi się niczego dowiedzieć!
Ale dziś byl u mnie brat i odbyla się konsultacja z prawnikiem, więc jutro robię kolejne podejście; tym razem z pewną wiedzą z pewnego źródla. Mam zamiar zachować się jak taran, bo ciśnienie mi dziś skoczylo :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lis 23, 2010 19:31 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

A ja rozmawiałam dzisiaj z jedną karmicielek. Obiecała wywiedzieć się, czy można by postawić budki na terenie zakładu, z którego najwyraźniej kociska przychodzą. Podobno jutr mam mieć odpowiedź
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto lis 23, 2010 20:01 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

oby się udało bo już zimno starszebnie :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto lis 23, 2010 20:14 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Miejmy nadzieję i trzymajmy kciuki!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Wto lis 23, 2010 21:34 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

No to już coś! Że też, cholera, tyle czasu potrzebowala, żeby się zdecydować!

felin

Post » Wto lis 23, 2010 22:54 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

a pod poduszką?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto lis 23, 2010 23:52 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

A co pod poduszką? Chodzi o deskę? Jeśli tak, to byloby trudno, bo nie używam poduszki ani jaśka. Nawet nie mam czegoś takiego w domu :roll:

Poza tym dziś jest dużo gorzej: on wlazi wszędzie :evil: Nie byl jeszcze na szafkach pod sufitem, ale jak sprawy pójdą w takim tempie, to z kuchni zostanie pobojowisko!

felin

Post » Śro lis 24, 2010 15:49 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

:catmilk: Yes, yes, yes :!: Można przepilować klódkę (oczywiście nikt nie ma klucza do tej starej), wstawić budkę czy budki i zawiesić nową, a kluczem do niej mogą zawiadować panie dokarmiające :!: Malo tego, w razie problemów należy zadzwonić pod numer 333 24 12 i poskarżyć się panu kierownikowi BOK z ulicy Gazowej :piwa:

Normalnie nie wierzę, ale pan osobiście oddzwonil do mnie po tym jak, na swoje stwierdzenie:"Żadnych kotów, jeszcze mi lokal zapaskudzą." uslyszal wojskowe podziękowanie za pozytywne podejście do sprawy i ciepnięcie sluchawką z mojej strony! (Swoją drogą, lokal to w tym przypadku wyjątkowy przerost formy nad treścią.) Muszę powiedzieć, że przy drugim podejściu byl baaardzo mily :mrgreen: i nawet przyznal się do uratowania zimą wyrzuconego z domu kota oraz do tego, że generalnie lubi zwierzątka 8O
Ale zalatwianie czegokolwiek w tym kraju to paranoja - 3 telefony do Urzędu Woj., 2 do Urzędu Miasta i 3 do spólki zarządzającej nieruchomością :!: I generalnie, im pierdzistolek dalszy kompetencyjnie od sprawy, tym milszy, bo wie, że nic nie będzie musial robić :twisted: Jak ja ich, kurna, nie lubię!

PS. O ile pamiętam, mam w domu nową klódkę tylko, że czerwoną. Chyba za bardzo "oczojebna" będzie, co :?:

felin

Post » Śro lis 24, 2010 15:53 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

"Yes, yes, yes :!: Można przepilować klódkę (oczywiście nikt nie ma klucza do tej starej), wstawić budkę czy budki i zawiesić nową, a kluczem do niej mogą zawiadować panie dokarmiające :!: Malo tego, w razie problemów należy zadzwonić pod numer 333 24 12 i poskarżyć się panu kierownikowi BOK z ulicy Gazowej "

Rzecz w tym, że te koty "mieszkają" najprawdopodobniej nie w tej ruderze, tylko na terenie zakładu (chyba mleczarskiego) i tam byłby sens postawić budki. W tej sprawie ma do mnie zadzwonić karmicielka jak pisałam wcześniej
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lis 24, 2010 15:57 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Wiem, ale to już coś. Nawet, gdyby budka miala stać gdzie indziej, panie mają formalnie zagwarantowany dostęp do rudery, a na tym też im zależalo. I w razie problemów jest się komu poskarżyć.

felin

Post » Śro lis 24, 2010 16:00 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

felin pisze:Wiem, ale to już coś. Nawet, gdyby budka miala stać gdzie indziej, panie mają formalnie zagwarantowany dostęp do rudery, a na tym też im zależalo. I w razie problemów jest się komu poskarżyć.

masz całkowitą rację albo nawet większą, nie pomyślałam o tym! Skontaktujesz się z nimi w tej sprawie?
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lis 24, 2010 16:38 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

Sorry, wynioslo mnie w inne rejony przestrzeni wirtualnej i nie tylko (krople do oczu dla kuchennego potwora). Jasne, że zadzwonię. Nawet zaraz.

felin

Post » Śro lis 24, 2010 16:40 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

No to czekamy na wieści. Głaski dla potwora!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lis 24, 2010 16:41 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

:dance: :dance2: :dance:
to kiedy i gdzie mam się stawić z apartamentami? 8)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lis 24, 2010 16:44 Re: Wrocław, DWA BEZDOMNE OSIEROCONE KOCURKI!!!

ciekawa.swiata pisze::dance: :dance2: :dance:
to kiedy i gdzie mam się stawić z apartamentami? 8)

Chwilkę cierpliwości, Felin ma zadzwonić do pań a ja też czekam na odzew od nich.
Obrazek

AniaWrocław

[poprzednia][następna]