Dwa kocie KARZEŁKI znalazły najlepsze na świecie DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 12:54 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

tak, Pipi, zrób testy bo to bardzo ważne i odrobacz. A za tydzien jak będzie ok, to zaszczepisz brzdące :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 23, 2010 12:55 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

W tym to Ci pomoc absolutnie nic nie moge. Ja tylko potrafie nie konstruktywne posty produkowac :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 23, 2010 12:57 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Tet FeLV / FIV za 33?
No rewelacja!!!
Wiesz co?
Jedź zrób te testy.
Odrobaczyć można i po testach, to nie ekskluzywna hodowla do czorta.
Odrobaczyć można również po szczepieniach, skoro się bawią i są zywe i radosne to znaczy ze ten inwentarz w środku nie jest taki straszny.
Ja bym tak zrobiła.

Gdybym mogła Cię odwiedzić... Wybieram się do Btoku chyba w przyszłym tygodniu...
Tych "swoich" bym poszczepiła...
A jak dorcia się oferuje to faktycznie - weź szczepionki i poszczepicie same. Poproś weta o książeczki po testach - niech wpisze wyniki; później już będzie gdzie wpisywać szczepienia.
Zrób testy jak najszybciej- to najważniejsze!

A jak mi się trafi tymczas do testowania to tylko w Btoku!!!
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 13:00 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 23, 2010 12:57 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dorcia...tak tylko ubocznie i w zlym miejscu... Jak Figusia u Ciebie byla, to miala robione te testy?

SecretFire

Post » Wto lis 23, 2010 13:03 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Skąd oni mają taką wspaniałą cenę? 8O :ok:
Jeżeli to nie pomyłka, to tylko tam sprawdzać maluchy.
A Tricat nie jest przypadkiem z adjuwantem?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 23, 2010 13:05 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Mam propozycję, moze lepiej zbadac koty testami tuz przed wydaniem? Jesli w domu jest więcej kotow, i ktorykolwiek jest nosicielem bialaczki, sytuacja w ciągu 2 tygodni-miesiąca moze się zmienic. Będe rozmawiac z 2 osobami na temat przejsciowego tdt dla kociąt po 1 szczepieniu - byc moze udaloby sie, ale gwarancji nie mam :( . Co do buraski to napisalam, ze w obecnej sytuacji nie dam rady, poza tym mam na głowię Bąbleka, ktory niedlugo opusci tdt. Jesli jednak jest sznasa na dt dla 3 czarnych, to ja stane na glowie i zalatwie tez cos dla buraski - mam slabosc do burych kotkow i nie pozwole jej tam samej zostac.
Tak czy inaczej, priorytetem jest zaszczepienie kociąt. Tak jak pisalam, w tym roku pp jest rowniez niebezpieczna dla raz szczepionych maluchow.
Byc moze w styczniu lub lutym bede mogla zalatwic bezplatne badania krwi dla calej 4 - takie badania by sie przydaly, chocby po to, zeby dobrze je zdiagozowac. No ale zobaczymy. Na razie trzeba maluchy zaszczepic.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 23, 2010 13:07 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Erin pisze:A Tricat nie jest przypadkiem z adjuwantem?

Jaki by nie był, Erin. Zaszczepić trzeba koniecznie.

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 13:12 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

moim zdaniem najpierw testy, później szczepienie
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 23, 2010 13:16 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

SecretFire pisze:Dorcia...tak tylko ubocznie i w zlym miejscu... Jak Figusia u Ciebie byla, to miala robione te testy?

nie ,nie miała testów ,wtedy nawet o tym nie pomyślałam :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lis 23, 2010 13:19 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

magdaradek pisze:moim zdaniem najpierw testy, później szczepienie

Ale jeśli nie szczepimy pko białaczce to test faktycznie można zrobić później.
Kurczę, szkoda, ze nie mogę zabrać tych swoich dwóch już teraz.
I działac po swojemu.
Czyli: zabrać koty do weta, przetestować i zaszczepić od razu.

No, ale u mnie musiałyby na wejściu dostać caniserin. Po dwóch tygodniach wykorzystanych na walkę z robalami itd itp dostałyby szczepienie, a po trzech tygodniach drugie.
Tak robiłam z tymi nagłymi tymczasami teraz i dwa juz trafiły do DS, wszystkie są zdrowe. Na szczęście. Ale to było ryzyko.

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 13:22 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Bo u Vil tez chyba nie. Ale jej dobrze idzie i nic nie ma. No i byla tez z moimi futerkami i nic. Jak by cos bylo, to by pokazywala miedzy czasie objawy, nie?

SecretFire

Post » Wto lis 23, 2010 14:46 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Wróciłam od weta, byłam ze swoim rezydentem; opisałam mu sytuację i wet twierdzi, że w takiej sytuacji mogę spokojnie brać koty 10 dni po pierwszym szczepieniu...
Ja juz nie wiem... :roll:
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 17:49 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 15:25 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

magaaaa pisze:
Erin pisze:A Tricat nie jest przypadkiem z adjuwantem?

Jaki by nie był, Erin. Zaszczepić trzeba koniecznie.

Ano trzeba. Tylko purevax jest bezpieczniejszy.
Ale za to sporo droższy, choliba :?

Erin

Post » Wto lis 23, 2010 16:14 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

O tym właśnie mówimy - o tej paskudzie.

Erin

[poprzednia][następna]