Dwa kocie KARZEŁKI znalazły najlepsze na świecie DT :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 11:40 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

To jest tak: w lecznicy na Sikorskiego wet ma na dzień dzisiejszy jeden test FeLV, kosztuje 30 zł, pani doktor może zamówić cztery, ale tylko ten pojedyńczy, podwójnego nie stosuje. Wykonanie testów w cenie.

W lecznicy na Scaleniowej wet akurat operuje, nie może teraz wejść do komputera i powiedzieć ceny, ale podwójny test ma. Musze zadzwonić za jakąś godzinkę.

I jeszcze zapytałam o szczepionki, to tak: od białaczki pani doktor ma i tylko takie szczepi i po zniżce kosztowałyby dla jednego kocika 38,70/ to od białaczki/
a od wirusówek oddzielna szczepionka po 27 zł dla jednego po zniżce.
Ta pani doktor powiedziała, że nie stosuje podwójnych szczepionek, ponieważ koty źle ją znoszą.
Przyznam, że mam mętlik w głowie, ale się staram i dużo już wiem
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto lis 23, 2010 11:45 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

pinokio_ pisze:To jest tak: w lecznicy na Sikorskiego wet ma na dzień dzisiejszy jeden test FeLV, kosztuje 30 zł, pani doktor może zamówić cztery, ale tylko ten pojedyńczy, podwójnego nie stosuje. Wykonanie testów w cenie.

W lecznicy na Scaleniowej wet akurat operuje, nie może teraz wejść do komputera i powiedzieć ceny, ale podwójny test ma. Musze zadzwonić za jakąś godzinkę.

I jeszcze zapytałam o szczepionki, to tak: od białaczki pani doktor ma i tylko takie szczepi i po zniżce kosztowałyby dla jednego kocika 38,70/ to od białaczki/
a od wirusówek oddzielna szczepionka po 27 zł dla jednego po zniżce.
Ta pani doktor powiedziała, że nie stosuje podwójnych szczepionek, ponieważ koty źle ją znoszą.
Przyznam, że mam mętlik w głowie, ale się staram i dużo już wiem

Purovax z FeLV-tym zaszczepcie koty...jesli sa ujemne-nawet jesli białaczka jest w fazie letentialnej-wirus nie zaatakuje czynnie.Cos na ten temat wiem.Rumcajsik po wyleczeniu został tym zaszczepiony.Maluchy powinny dobrze zniesc te szczepionke.U nas kosztuje 75zł.Widze,ze u Was taniej, wiec i ta moze byc tańsza.Jedno szczepienie =białaczka+wirusówki razem
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lis 23, 2010 11:50 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

U weta w gabinecie test podwójny kosztuje 75 po znizce (u mnie).
27 to pewnie tricat.
Mnie się zdaje że najprościej będzie jechać na tę Sikorskiego, zrobić testy FeLV tylko i poszczepić tricatem.
Najszybciej i najtaniej.
Pamiętać tylko trzeba, żeby po 3 tygodniach szczepienie powtórzyć.

Przy różnicy 4zł na szczepionce chyba nie ma sensu zamawiać.
Jak myślicie?
No, tylko że tricat nie ma chlamydiozy w składzie; no ale w koncu nie musi, a najważniejsze choroby ma.

Purevax o którym pisze Bozena faktycznie jest chyba najlepszą szczepionką na rynku, sama swoje tym szczepię; w "moim źródle" po 58,-

Pipi, o szczepionki pko białaczce teraz nie pytamy. Podac bez testów można chyba tylko Purevax (poprawcie mnie jesli się mylę). Purevax też nie powoduje mięsaków poszczepiennych.
ALe nam przede wszystkim chodzi o to, żeby wiedzieć czy maluchy tę białaczkę mają czy nie.
Więc potrzebujemy testów (tylko białaczka albo podwónych: białaczka i FIV) i szczepionek podstawowych - tricat albo forcat.
Inna sprawa, ze forcat + leukocell to wyjdzie drożej niż Purevax RCPCh FelV...
A zaszczepienie purevaxem zabezpiecza już na wszystko, białaczkę też...
Ale to drogo wychodzi, a testy trzeba zrobić tak czy siak.
O matko...

Po namysle jednak sklaniałabym się ku tańszemu rozwiązaniu (jednak) - czyli test za 30 i tricat/forcat. No, chyba że się znajdzie sponsor na purevax. Ale raczej się nie znajdzie.

Pipi, wpiszę Cię na fundusz Kotki Rozalki. Moze coś dostaniesz.
Link do mojego postu zgłoszeniowego: viewtopic.php?p=6702795#p6702795

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 23, 2010 12:06 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Czyli - reasumując :
1 / Test na białaczkę
2/ Szczepienie - tri podstawowe
3 / Doszczepienie

A potem dopiero reszta (szczepienie p-ko białaczce itp.)
Bo się nam Pipi już pogubi w tych testach, szczepieniach i nazwach .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lis 23, 2010 12:09 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Ja sie pogubilam i 3/4 i tak nie rozumiem, ale nie probujcie mi tlumaczyc, bo sie calkiem pogubimy. 8O :roll:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 23, 2010 12:11 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

jasdor pisze:Czyli - reasumując :
1 / Test na białaczkę
2/ Szczepienie - tri podstawowe
3 / Doszczepienie

A potem dopiero reszta (szczepienie p-ko białaczce itp.)
Bo się nam Pipi już pogubi w tych testach, szczepieniach i nazwach .

Święte słowa.
Pipi, idź do lecznicy na Sikorskiego, zrób test tylko na białaczkę (dziś może zadzwoń i zamów, zeby mieli ile trzeba) i poproś o zaszczepienie maluchów szczepionką dla kociąt.
I tyle.
:ok:

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 12:12 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

Dobra rada...wydrukuj sobie ta strone, bo w drodze do przychodni zapomnisz...

SecretFire

Post » Wto lis 23, 2010 12:14 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

wpisuję się na wątek Karzełków i przypinam banerek

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto lis 23, 2010 12:14 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

moim zdaniem powinny być zakupione testy paskowe na białaczkę i FIV. Te dwa wirusy powinny być wykluczone. A nei tylko białaczka.
Moim zdaniem również, nie trzeba teraz tych kotów szczepić przeciwko białaczce. Koty zwykle źle ją znoszą, a co dopiero takie maleństwa. Ja bym zaszczepiła normalnym tricatem.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 23, 2010 12:15 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

SecretFire pisze:Dobra rada...wydrukuj sobie ta strone, bo w drodze do przychodni zapomnisz...

Nie rób se jaj, Secret.

Co do znoszenia szczepionek to różnie bywa. Moja Mi szczepiona w 9 i 12 tyg Purevxem Felv czuła się świetnie.
Niedźwiadka szczepiona tri- póżniej quadricatem i doszczepiana leukocellem też zachowywała się jakby szczepienia nie było.
Maluchy tymczasowe po forcacie też bez żadnych objawów.
Pamiętajmy, ze te kotki są tylko male, one mają prawie pól roku i spokojnie można by im dać szczepionkę pko białaczce. Ale tu chodzi o finanse, niestety.
:(
Też bym wolała zrobić podwójny test. Ale jak nie ma za co...
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 12:20 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 12:18 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

:-) Toc to nie bylo zle myslane, tylko Pipi pisala, ze sie gubi. Ja bym tak zrobila, bo moj mozg jest za maly na pamiec takich fachowych rzeczy.

SecretFire

Post » Wto lis 23, 2010 12:19 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

ale czemu tylko na FelV robicie testy? a jak by wyszły FIV pozytywne? :(
moim zdaneim trzeba 2 od razu.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 23, 2010 12:27 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

O kase chodzi.
Jesli Pipi zadzwoni i dowie się, ze podwójne testy są tańsze niż 45/szt to weźmie na miejscu, jesli będą droższe to wtedy ja zamówię i testy i szczepionki.
Kilkanaście złotych się zaoszczędzi na pewno.
Daj znać, Pipi!

magaaaa

Post » Wto lis 23, 2010 12:48 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

To tak: dodzwoniłam się do tej drugiej lecznicy, na Scaleniowej 16. Test FeLV/FIV mają i kosztuje 33 zł. Jeśli chodzi o szczepionke, to w tej chwili nie ma, ale wet poradziła podać jaką tam najprostrzą, która powszechnie sie stosuje i chyba powiedziała trikat(?) nie zdążyłam zapisać.
I tak: muszę najpierw odrobaczyć, najlepiej aniprazolem/mam/, jak nie widac oznak silnego zarobaczenia, to podać jedną dawkę i odczekać tydzień, a potem na testy przyjechać. Po testach odczekac tydzień i szczepić. Ale nie na białaczkowe tylko wirusowe. Tak zrozumiałam. Matko, zwariuję za chwilę. Takie maluszki, a tyle zachodu i to jakiego?????
A one sobie się bawią i maja wszystko gdzies, łobuziaki.
To co robić kochani?????
Może najpierw zrobię testy, a potem sie zobaczy, co?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto lis 23, 2010 12:54 Re: 4 KARZEŁKI i ich bieda...ok. B-stoku-SZUKAMY PILNIE DT

zrób testy, ja zaszczepić mogę sama .
Jeżeli są u ciebie długo ,a nie było u ciebie PP. to nie ma problemu.
jeżeli ważny jest czas to wszystko odwlecze się o miesiąc.
Tak na prawdę to w tym czasie może trafi się im jakiś super domek.
Moje koty są poszczepione.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]