LUBIN- mruczusy gotowe do adopcji. Bonifacy w swoim domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 21:48 LUBIN- mruczusy gotowe do adopcji. Bonifacy w swoim domu!

Tymczasy - koty do adopcji:

Kajtek (ur. 2000 r.) i Plamcia (ur. 2007) Obrazek

Kajtuś trafił do nas zupełnie niespodziewanie, w ub. roku.
Przypadkiem pojechałam do lecznicy i moja wet opowiedziała historię rudego Kajtusia, historię wyciskającą łzy z oczu .
Jego niezrównoważona opiekunka chciała go uśpić, bo stary i sika po katach :evil: lekarska prosiła o czas na znalezienie dt.
Pani dała mu tylko trzy dni, potem szuka innego lekarza, który go uśpi a ona w końcu pozbędzie się problemu.
I tak mój spokój wewnętrzny został całkowicie zburzony.
Zabraliśmy go do siebie pod warunkiem, że lekarka znajdzie mu najlepszy dom, sfinansuje jego ewentualne leczenie.
Niestety słowa nie dotrzymała.
Kajtek nadal jest u nas.
Bardzo zaprzyjaźnił się z Plamcią, koteczką z działek.
Tutaj ich wspólny wątek Kajtus i Plamcia, czy zdarzy się cud?

Obrazek
Stefan ur. 2010 r. Znaleziony w bardzo mroźny na drodze pomiędzy działkami.
jest bardzo miłym kocurkiem. Kocha ludzi i koty.
Niestety po powrocie z nieudanej adopcji sika poza kuwetą. na razie szukamy przyczyny tego zachwoania.
Stefan jest odrobaczony wykastrowany.

Obrazek
Lukrecja ma ok. 2 lata. To ona wykarmiła 5 podrzuconych kociaków ( 3 z kontenera i z 2 z łąki).

Obrazek
Tabi [ur. 2003r ]- zabraliśmy ją z działek 5 kwietnia 2011 r.
Źle się czuje w gromadzie kotów, wiec szukamy dla niej domu bez kotów.
Wykastrowana, odrobaczona i szczepiona.

Obrazek
Sliwek [ur. 2010 r.]
Zaczipowany - nr chipa 985170000680470

Wszystkie kociska do adopcji od zaraz!
Gorąco zapraszam!
Ostatnio edytowano Sob lut 25, 2012 9:28 przez Fredziolina, łącznie edytowano 58 razy

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Czw lis 11, 2010 22:33 Re: 4Kolorowe DIVY szukają luksusowych apartamentów NA STAŁE;)

Rudy Nosek i kropeczka na drapaku Obrazek

Fredziolina

Post » Pt lis 12, 2010 10:38 Re: 4Kolorowe DIVY szukają luksusowych apartamentów NA STAŁE;)

I nikt ich nie zauważył :roll: :roll:

Fredziolina

Post » Pt lis 12, 2010 11:08 Re: 4Kolorowe DIVY szukają luksusowych apartamentów NA STAŁE;)

Fredziolina może lepiej przenieść wątek na kociarnię.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lis 12, 2010 11:24 Re: 4Kolorowe DIVY szukają luksusowych apartamentów NA STAŁE;)

Fredziolino Droga :1luvu: , całym sercem kibicuję cudownym divom w poszukiwaniach DS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Są przepiękne i przekochane :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ależ je wychuchałaś 8)

Może rzeczywiście lepiej je pokazać na Kociarni.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie lis 14, 2010 20:17 Re: 4Kolorowe DIVY szukają luksusowych apartamentów NA STAŁE;)

o i mam następnego kociego pierdka :twisted:
Siedział na środku asfaltowej drogi pomiędzy działkami. Mył się :x
jakby nie mógł sobie później przyjść i posiedzieć na drodze, ale nie! on siedział i czekał ... nie wiadomo na co :twisted:
Chciałam przyspieszyć..... zwolniłam :twisted:
Wzięłam czarnucha do domu, na swoje nieszczęście.
Mogłam depnąć do 100 km/h i byłoby po problemie, a tak to dopiero mam zmartwienie - czy on znajdzie dom czy nie znajdzie :roll:
Jest malutki. Murczący.
Wygląda na 4 m-ce. Futerko ma czyste i mięciutkie.
Pomiędzy pazurkami zostały mu resztki bentonitowego żwirku. Wiec swoje dotychczasowe życie spędził w domowym zaciszu.
Miał pecha, komuś się znudził i na działkach wylądował, a że ja przypadkiem przejeżdżałam, to się chłopak na stopa załapał :twisted:
Obrazek

Ogłoszenie do wyborczej poleciało, ale co z tego :roll: Divy ogłaszam i zero odzewu. Telefon milczy jak zaklęty :(

Fredziolina

Post » Pon lis 15, 2010 10:09 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Miał czarny grzdylek szczęście w nieszczęściu łapiąc Cię na stopa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Znajdzie domek, na pewno. Oby jak najprędzej :ok: :ok: :ok:

Aż wierzyć się nie chce, że telefon w sprawie Twoich cudnych div milczy :roll: Ale w końcu muszą się znaleźć TE domki, zwłaszcza dla takich piękności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lis 19, 2010 9:13 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Znaleźć dobry dom graniczy z cudem, jednak ten cud musi się zdarzyć :twisted:

Mały Autostopowicz ma świerzba, wiec go tłuczemy.
On jest bardzo wesołym kotkiem.
Lubi koty i uwielbia się z nimi bawić.
Dzisiaj zostanie odrobaczony.

Fredziolina

Post » Pon lis 22, 2010 12:54 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Divy ogłoszone na alegratka.
Czarnuszek ma kk :(
Dzisiaj jedziemy do weta po antybiotyk, bo bez niego kociak nie wyzdrowieje.
Koka miewa się całkiem nieźle.
Najwięcej czasu spędza w naszej sypialni.

Fredziolina

Post » Wto lis 23, 2010 12:18 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Divy mają swoje ogłoszenie na allegro, alegratka, morusku, szerloku, OLX oraz cafeanimal.
Na propozycje cierpliwie czekam :roll:

Fredziolina

Post » Śro lis 24, 2010 8:18 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Czarnula ma wzięcie i wcale to mnie nie dziwi.
Już wczoraj, świeżo po zamieszczeniu ogłoszeń, dwa domy się nią zainteresowały.
Jeden z Brzegu Opolskiego, drugi z Wadowic.
Z domem z Brzegu opolskiego wieczorem dość długo rozmawiałam. Wydał mi się całkiem do rzeczy.
Pani zgodziła się na wizytę przed adopcyjną.
Gutek ją odwiedzi i solidnie przemagluje.
No zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeśli dom okaże się tym najlepszym, Czarnula tam się teleportuje :mrgreen:

O siostry Czarnuli nikt nie zapytał :roll:

Fredziolina

Post » Pon gru 06, 2010 9:27 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Wczoraj odezwał się domek z Bolesławca i w sobotę tam pojedzie Kropeczka.
Dom wydaje się rozsądny. Nie mam jak go sprawdzić.
Do Bolesławca mam rzut beretem, wiec jakby co to jestem w stanie Kropeczkę odebrać.
Dom ma piesa - wilczura co to koty kocha.
Ciekawa jestem czy Kropeczka odwzajemni się uczuciem 8)

Pani z Brzegu zrezygnowała z Czarnuli, ponieważ z przytuliska zaadoptowała maleńtasa.

O Czarnule wypytywał całkiem rozsądny dom z Wrocławia (taki się wydawał :roll: )
Poprosił o fotki i informacje dotyczące jej karmienia i ...... zapadł się pod ziemię :roll:

Fredziolina

Post » Pon gru 06, 2010 9:36 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Oj, dobrze, że chociaż Kropeczka już znalazła kochający, odpowiedzialny domek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kciuki za szczęśliwą przeprowadzkę i domki dla reszty pięknotek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Buziole dla wszystkich :wink: :D :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto gru 07, 2010 0:32 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

Znalazłam Was :) Widziałam ogłoszenie na allegro- czarnulka chwyciła mnie za serce. Zaglądam na wątek, a tu więcej kociaków. Takie śliczności i to w Lubinie ! Fredziolina wydaje mi sie, że powinnaś w ogłoszeniach opisać kotki (czy sa kuwetkowe, czy zaszczepione, charakter), to pewnie by pomogło w szukaniu domku.

invictus hilaritas

Od: Nie paź 01, 2006 0:27

Post » Wto gru 07, 2010 13:45 Re: LUBIN ---4Kolorowe DIVY i czarny Autostopowicz szukaja domu.

invictus hilaritas jak miło, że wpadłaś :)
Czarnula jest cudna :1luvu: Grubiutka, bardzo puchata niczym brytolek :P
Dzięki za podpowiedź, napisze coś więcej o ich przyzwyczajeniach i charakterkach.

Fredziolina

[następna]