» Wto lis 23, 2010 11:49
Re: Person zwany Gerardem - pomoc PILNIE potrzebna....
Wróciliśmy z Usg.Przepiszę Wam opis po prostu.
Opis zmian: Wątroba niepowiększona, miąższ bez uchwytnych zmian. Pęcherzyk żółciowy, układ żółciowy bez zmian , układ naczyniowy wątroby bez zmian. Śledziona nieco powiększona, do ok 1,2 grubości, miąższ nieco hiperechogenny, poza tym bez zmian.
Nerki rozmiarów prawidłowych, ok. 4x2,5 cm, nieznaczne zapalenie przewlekłe, brak złogów i cech zastojowych.
Nadnercza bez zmian. Moczowody bez uchwytnych zmian, nieposzerzone. Pęcherz moczowy miernie wypełniony, nieznaczne zapalenie przewlekłe, widoczne zagęszczenia niemineralne do ok. 0,6 - 0,7 mm, bez zmian w budowie, brak złogów. Cewka moczowa o nieznacznych cechach zapalnych. Trzustka niepowiększona miąższ bez zmian. Żołądek w widocznych obszarach bez uchwytnych zmian.
Widoczne odcinki jelit bez uchwytnych zmian, perystaltyka prawidłowa. Węzły chłonne bez uchwytnych zmian. Brak płynu wolnego w jamie otrzewnej. Brak cech zastoju krążeniowego widocznych w łożysku naczyniowym jamy brzuszenj.
W okolicy pachwinowej lewej widoczny twór hipoechogenny ok 1x0,6 cm, labuilny , jednak bez cech typowej budowy jadrowej - obraz wskazuje naq nieco powiększony węzeł chłonny., Podobna zmiana ok 1x0,5 cm w pachwinie prawej.
Dr Marciński niestety nie bardzo chciał mi to na język ludzki przetłumaczyć. Wyciągnęłam z niego tyle, ze te stany zapalne są "zaleczalne" a nie wyleczalne, bo mają skłonności do nawrotów.
I wiecej pary nie puścił.
Cóż muszę teraz z tym iść do mojej wetki........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"