Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 11:31 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

naline pisze:Madie podaje, że do oddania są:
"Jedna dziewczyna 9 miesieczna (szylkretka albo tricolorka) i srebrny z maźnieciemi rudego kot (rok)"
Później podaje dane kotek z hodowli, które ani płcią (całościowo), ani wiekiem nie odpowiadają opisowi ze strony pierwszej - a miał być jeden kot i jedna kotka.

Późniejszy post Madie:
Madie pisze:Ok sytuacja się troche zmieniła. Sa do oddania dwie koteczki : Flora o której pisałam wcześniej i WOLNUSHKA ( Niunia dla domowników).

Też czekam na wyjaśnienia od Madie.
Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 13:54 przez Majorka, łącznie edytowano 1 raz
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon lis 22, 2010 13:06 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

naline pisze:Interpretuję to stwierdzenie, że hodowca nie szuka domu dla kotek ze stada podstawowego, zatem czy szuka domu dla 9 mc kotki i rocznego kocura?

Takich nie mam, ale obecnie wolne są 3 kociaki syberyjskie urodzone 24 maja 2010 roku:
Westa (SIB n24)
Weili (SIB n23)
Wuwuzel (SIB n24)

Informacje i zdjęcia są na stronie www i jak ktoś chce kupić to zapraszam (dla forumowiczów będzie extra cena :wink: ), bo dla nich poszukuję nowych domów.

pozdrawiam
Kicia*PL

kiciapl

Od: Sob sty 20, 2007 17:43

Post » Pon lis 22, 2010 22:36 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

zdjęcia kotek do adopcji są na pewno ze strony hodowcy... ciekawe... dziwne... niepokojące... ktoś tu namieszał/miesza... :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon lis 22, 2010 23:41 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Czy umieszczenie zdjęcia na forum z dowolnej strony www jest skomplikowane ?
Czy napisanie tekstu na forum jest jakimś problemem ?

Tak zdjęcia są z mojej strony, ale umieszczone bez mojej wiedzy, a kociaki syberyjskie mam do sprzedania, a nie do oddania i półroczne, a nie roczne.

Proponuję czytać ze zrozumieniem.

Tak, to wszystko jest śmieszne..., bardzo śmieszne... .

Może ktoś ma samochód albo dom do oddania ? - tylko aby o tym wiedział, żeby potem nie było niespodzianek.

kiciapl

Post » Pon lis 22, 2010 23:58 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

kiciapl pisze:Czy umieszczenie zdjęcia na forum z dowolnej strony www jest skomplikowane ?

Tak zdjęcia są z mojej strony, ale umieszczone bez mojej wiedzy, a kociaki syberyjskie mam do sprzedania, a nie do oddania i półroczne, a nie roczne.

Może ktoś ma samochód albo dom do oddania ? - tylko aby o tym wiedział, żeby potem nie było niespodzianek.

Proponuję troszkę wyluzować i nie atakować osób, które są zdziwione sytuacją. Halbina na pewno nie śmieje się, jest raczej sprawą zaniepokojona. Stwierdzenia o prawdziwości zdjęć ze źródłem nie powinno dziwić, weszła na stronę Waszej hodowli i zobaczyła te same co w wątku. My na pewno się nie śmiejemy. Zastanawiamy się jak to jest możliwe, że do takiej sytuacji doszło. Czekamy na wypowiedź Madie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lis 23, 2010 0:09 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

kiciapl pisze:Czy umieszczenie zdjęcia na forum z dowolnej strony www jest skomplikowane ?

to mnie proponujesz "czytać ze zrozumieniem"? 8O Ja potrafię. Uczę tego do matury jako polonistka. :?
Może "przetłumaczę", co napisałam: stwierdziłam zgodność zdjęć zamieszczonych w wątku i na stronie hodowli.
Wyraziłam związane z tym spostrzeżeniem swoje emocje: "ciekawe... dziwne... niepokojące... " I żeby nikogo osobiście nie atakować stwierdziłam, że ktoś jest za to zamieszanie odpowiedzialny, nie napisałam kto, ponieważ założycielka wątku jest na Miau dość długo, żeby dać jej szanse na wyjaśnienie sprawy... A ikonka: :evil: nie oznacza śmiechu... :!:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto lis 23, 2010 0:15 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Jasne, mam wyluzować, że ktoś umawia sterylizację mojej World Championki i szuka dla niej domu.

Kto ma być zaniepokojony, jak nie ja, bo Halbiny to nie dotyczy.

Jakie zdjęcia ma znależć Halbina na moje stronie, jak z mojej strony zdjęcia znalazły się na forum ?

To jest jakaś paranoja.

kiciapl

Post » Wto lis 23, 2010 0:26 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

kiciapl a znasz w ogole madie :idea: :?: ta sytuacja naprawde dziwna jest :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lis 23, 2010 0:31 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Niestety nie znam.

Na forum jestem od 20.01.2007, a wszystkie moje posty wyparowały, to też jest dziwne.

kiciapl

Post » Wto lis 23, 2010 0:35 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

To by trzeba bylo pytac moderatorow :idea: -forum jest bardzo duze-moze wykasowane stare posty? W kazdym razie dziwna sytuacja z tymi kotami :roll: ale db ,ze cos sie wyjasni
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto lis 23, 2010 0:48 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Z kotami jest wszystko OK, a na wyjaśnienie tej sytuacji też czekam.

kiciapl

Post » Wto lis 23, 2010 0:49 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Najwazniejsze ,ze z kotmai ok :)

anulka111

Post » Wto lis 23, 2010 1:32 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

Ja zrozumiałam, że jest kolega Tomek, z którym Madie rozmawiała (na pierwszej stronie jest przesłane z gadu). A w ogóle kotami zajmuje się bezpośrednio jego mama, o czym Madie wspomina na drugiej stronie.
I tenże kolega Tomek chce oddać te koty. Czy hodowca zna jakiegoś Tomka..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 23, 2010 2:09 Re: Dwie rodowodowe syberyjki do oddania - dużo zdjęć str. 2!

.... i kolega Tomek pokazał Madie moją stronę www, że są to takie koty i tak powstała ta bajka.

A ile lat ma Madie ?

Szalony Kot pisze: Czy hodowca zna jakiegoś Tomka..?

Tak paru, bo to imię jest dość popularne i nawet znam hodowców, którzy mają na imię Tomek.

Wszystkie pytania proponuję kierować do Madie i jej/jego kolegi Tomka, bo to oni prawdopodobnie są sprawcami całego zamieszania.

kiciapl

[poprzednia][następna]