K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 22, 2010 21:20 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

galos3max pisze:
jej siostra pisze:
galos3max pisze:ja też polecam się z makulaturą :D mam kontakt z paw w razie chęci wzięcia gazet.

też mam kontakt z paw :D , więc jeśli na kocimska to pewnie przeze mnie, a jeśli macie transport, to ja przez was bym dostarczyła

ok. to jutro dogadam się z paw, jak to zrobimy. i wiem, że masz z nią kontakt :wink:

wiem, że wiesz :piwa:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon lis 22, 2010 22:06 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Kosmo, mogę być w GK także w niedzielę 19.12. na pierwszej zmianie z Miszeliną.
Czyli Kinga Warmijska dyżuruje : 11.12. sobota II zmiana; 18.12. sobota II zmiana; 19.12. niedziela I zmiana.
Wpisz mnie, dobrze?
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon lis 22, 2010 23:46 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

kosma_shiva pisze:wybaczcie opóźnienia.
dzięki Tweety za koci grafik, ja tego nie ogarmiam.
Vanja mówiła, że nie ma jak dowieźć kotów do galerii. Prosiła o pomoc w tym.

a jakby pożyczyć jej futeralik na kontener to może mogłaby tak jak Miszelina czy Kocuria podjechać autobusem, bo jest bezpośredni i przystanki pod nosem. Najgorzej jest z transportem tam gdzie jedzie sam kot, bo tramwajem nie pojedzie, nawet takim bez przesiadki.
Kosma, grafik koci zaraz będę sobie mogła przerobić na sałatkę. Z jednej strony dobrze, bo ogony idą do domu ale z drugiej niestabilnie, bo kot kotem ale jak wspomniałam wcześniej sam nie pojedzie. Najpewniej Luna i Rita od Zosi Bronowickiej w Mikołaja już będą szukać prezentów pod własnymi poduszkami, bo pójdą przed pierwszym weekendem. Doszła Elma, miziak, Miszelina wykorzysta Majeranka, kocuria wpadła na dwa dyżury więc nie może wziąć Karmela, Toszy nie pasuje to co było najlepsze na świecie z naszego punktu widzenia ale za to doszedł Leon od Edyty i generalnie cały misterny plan w p...u jak to mawiał Siara Siarzewski :wink:
Ale damy radę.
Przypomnę się z kotowozem II, może nie każdy doczytał ale kasa jest tylko samochodu na razie niet. Jakieś znajomości w komisach, salonach?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 23, 2010 0:08 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

przypominam, że na 12.12 (druga niedziela) się ciut spóźnię. mam nadzieję, że ciut, bo nie wiem, o której mi skończą zajęcia. wybaczycie?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto lis 23, 2010 0:10 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze: co do kotów to plan jest taki, chociaż ze względu na możliwość adopcji może ulec zmianie:
- koty wytypowane
a/ z kociarni: Truskawka, Majeranek, Elma i Sezam
b/ od Noemik: 2 szczylki,
c/ kot od Toszy
d/ od tweety: Hania (?)
e/ od vanji: Borówka i Wisienka
f/ od Kingi Warmijskiej: mamusia murzynkowa,
g/ od edit_j Leon

- który kiedy
godz 11-13, 13-15, 15-17, 17-19
4.12 sobota
1. Sezam (przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną)
2. kot od Toszy z transportem własnym
3. szczylek od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Borówka (vanja przywiezie i zawiezie? ewentualnie wraca kotowozem)

5.12 niedziela
1. Wisienka (vanja przywiezie i zawiezie?)
2. Truskawka (potrzebny transport w dwie strony, może Renata od Cammi)
3. Majeranek (przyjeżdża i wraca z Miszeliną)
4. Hania (przyjeżdża z Katgral?, wraca kotowozem)

11.12 sobota
1. Majeranek (przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną)
2. Hania ode mnie (potrzebny transport w dwie strony)
3. kot od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Truskawka (potrzebny transport tam, wraca kotowozem)

12.12 niedziela
2. Leon (transport Anna09?)
3. Negra od Kingi Warmijskiej (potrzebny transport w dwie strony)
4. Elma (potrzebny transport tam, wraca kotowozem)

18.12 sobota
2. kot od Toszy, transport własny
4. Sezam (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem)

19.12 niedziela
1. Negra(przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną)
2. Elma (potrzebny transport tam i z powrotem)
3. Truskawka (potrzebny transport tam i z powrotem)
4. Hania (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem)

i jak teraz? Anna09 - czy niedziela 12 i niedziela 19 pasują Ci transportowo?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 23, 2010 1:49 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

koty edyty: http://picasaweb.google.com/107445372812363081299/Edytka21112010
koty asi (teoretycznie nie afn?): http://picasaweb.google.com/107445372812363081299/Asia21112010

kocimska z 17.11, przypomnienie: http://picasaweb.google.com/107445372812363081299/KociarniaAFN17112010

zaraz się zabiorę za opisywanie co trza.

jeśli trzeba, mogę wrzucić .zip na zewnętrzny serwer - przez maila raczej będzie się krztusić. trzeba?

jeśli jest taka potrzeba, mogę podkręcać fotki - nie tylko swoje - ale muszę wiedzieć, które konkretnie, bo wszystkich po prostu nie wydolę czasowo.

i niech mnie ktoś przytuli, bo szukanie sensownej pracy w krakowie jest dobijające :|

dobranoc :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto lis 23, 2010 6:09 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
Tweety pisze: co do kotów to plan jest taki, chociaż ze względu na możliwość adopcji może ulec zmianie:
- koty wytypowane
a/ z kociarni: Truskawka, Majeranek, Elma i Sezam
b/ od Noemik: 2 szczylki,
c/ kot od Toszy
d/ od tweety: Hania (?)
e/ od vanji: Borówka i Wisienka
f/ od Kingi Warmijskiej: mamusia murzynkowa,
g/ od edit_j Leon

- który kiedy
godz 11-13, 13-15, 15-17, 17-19
4.12 sobota
2. kot od Toszy z transportem własnym
3. szczylek od Noemik (przyjeżdża i wraca z nią)
4. Borówka (vanja przywiezie i zawiezie? ewentualnie wraca kotowozem)

5.12 niedziela
1. Wisienka (vanja przywiezie i zawiezie?)
2. Truskawka (potrzebny transport w dwie strony, może Renata od Cammi)
3. Majeranek (przyjeżdża i wraca z Miszeliną)
4. Hania (przyjeżdża z Katgral?, wraca kotowozem)

11.12 sobota
2. Hania ode mnie (potrzebny transport w dwie strony)
4. Truskawka (potrzebny transport tam, wraca kotowozem) - mogę przywieźć Truskawkę na 17.00

12.12 niedziela
2. Leon (transport Anna09?)
3. Negra od Kingi Warmijskiej (potrzebny transport w dwie strony)
4. Elma (potrzebny transport tam, wraca kotowozem)

18.12 sobota
2. kot od Toszy, transport własny
4. Sezam (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem) - Mogę przywieźć Sezama na 17.00

19.12 niedziela
1. Negra(przyjeżdża kotowozem, wraca z Miszeliną) - a Negra aby nie wraca z Kingą W.?
2. Elma (potrzebny transport tam i z powrotem)
3. Truskawka (potrzebny transport tam i z powrotem)
4. Hania (potrzebny transport tam, z powrotem wraca kotowozem)

i jak teraz? Anna09 - czy niedziela 12 i niedziela 19 pasują Ci transportowo?

Na niebiesko wpisałam się ja - transporter ocieplony + tramwaj
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 23, 2010 7:37 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

jak dam radę wpaść na dyżur to moge wziąć Puzona, będzie kustykał i może więcej kasy zbierze. Od dzisiaj an 10 dni Puzon idzie do Pani Joli, któa jest rozczarowana postępami małego. Teraz będą go męczyć.

Lenon lub Forest, nie mogę się zdecydować też jest cudownym kotem do GK. Mama nadzieję, ze do czasu zbiórki stanie na łapy bo teraz to obraz nędzy i rozpaczy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto lis 23, 2010 9:32 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Fredzia jest już?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lis 23, 2010 9:47 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

pozdrowienia od...

ObrazekObrazek

Wiadomo co z Fuksem?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto lis 23, 2010 9:50 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:[

Na niebiesko wpisałam się ja - transporter ocieplony + tramwaj

Miszelina, dlaczego Ty, taki wytrawny kierowca, odmawiasz wjazdu do galerii? Może ja też nie powinnam? Co tam jest takiego strasznego?
Co do misternego planu dowozu kotów, to ja wam mogę jeszcze namieszać, ale będę wszystko wiedziała 2 grudnia ( może się okazać, że pracuję w soboty :evil: )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 23, 2010 9:56 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

wkręciłabym się na galerię 11 grudnia.. może lepiej byłoby, gdybym wtedy była z Leonem? tylko na te godziny jest Truskawka.. można przesunąć Truskawkę na 12 grudnia? przepraszam, jeśli mieszam..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto lis 23, 2010 10:01 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Potrzebna mi pomoc-intelektualna :)
Mam do ogłoszenia Trole, tą utopioną kotkę. Mam dobre zdjęcia ( to znaczy muszę je wydobyć od fotografa) i wzruszający tekst o ratowaniu jej po utopieniu w Chwili dla Ciebie ( w Zeszytach Literackich ani Polityce nie chcieli wydrukować :mrgreen: ).
Tekst na pewno pomógłby w adopcji, ale przecież nie wkleję go do ogłoszenia. Czy jest możliwośc zamieszczenia skanu na jakimś serwerze i podanie linku w ogłoszeniu? Jak to zrobić, by miało ręce i nogi? Juz raz masa roboty została zrobiona, ale bez sensu, bo co z tego ,że przyjechał fotograf z Katowic, że przyjechała dziewczyna z Warszawy zrobić wywiad, że ja ze straszną grypą cały dzień spędziłam w aucie pilotując najpierw do domu Troli, potem do śmietnika, w którym ją znalazłam, skoro redakcja zapomniała napisać w tekście by zgłaszać się w sprawie adopcji do redakcji :twisted:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 23, 2010 10:07 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

j3nny pisze:Fredzia jest już?

Fredzia już jest.. wczoraj wieczorem zabrałyśmy ją z queen_ink z dotychczasowego "domu".. grzeczna była, sparaliżowana strachem (spokojnie podniosłyśmy ją i wsadziłyśmy do konterka, chwilkę to tylko trwało).. w podróży 1,5 godzinnej siedziała cichutko, posiusiała się.. u weta też spokojna (pod koniec tylko mocno się zniecierpliwiła): wycinaliśmy kołtyny (miejscami jest teraz łysawa), jest bardzo otyła (nie mogłam złapać ją za kark, zalecana jest kuracja odchudzająca - obesity konieczne), skóra nieciekawa (dostała jakieś kapsułki na kurację 2-tygodniową), osłuchowo wporządku (i serce, i płuca), ma dostać tabletkę na odrobaczenie, po tygodniu szczepienie (bo aktualne się skończyły)..

Fredzia wyszła w dt z kontenerka.. przycupnęła przy naszych stopach, a potem umknęła pod fotelik i tyle ją wiedzilśmy..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto lis 23, 2010 10:10 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

A propos galerii:
strasznie żałuję, że mnie nie będzie;
może Belkę od Karalucha by sprzedawać też, co?
X
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]