Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 20:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Witajcie,
rajd po rodzinie (każdy chciał usciskać młodego Antoniusza :) zakończony . Wróciliśmy właśnie z wyborów , zjadłam rosołek od teścia i teraz oooodpoczywam. Biedny Myszkin Od 12 jest na głodówce. Jutro na 12 ma czyszczenie kamienia i być moze wyrwanie zęba. Jak mam mu wytłumaczyć,że to dla jego dobra? :roll:
Czekam na jakieś info odnośnie transportu!!!! oby sie udało szybciutko 8)
p.s. Mąż jak zobaczył kota stwierdził , że wygląda jak piwko- biała pianka- duuuużo pianki , do tego płyn w kolorze bursztynu :) i tak sobie strzelał nzwy piwek i Specjal przypadło mu do gustu. Imię dwusylabowe- łatwe do wymówienia, ekonomiczne językowo a jakże dźwięczne :)

martolinka

Od: Śro lis 03, 2010 17:31

Post » Nie lis 21, 2010 20:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Tak w ogóle to: :birthday: :balony: :torte: dla młodego Antoniusza - rozumiem, że pracowity weekend za Wami :wink: . Oooodpoczywaj! Biedny Myszkin, faktycznie - ale wyjdzie mu na dobre.
Transportu jeszcze nie mam potwierdzonego, napiszę, jak tylko coś się dowiem. Jest alternatywa, ale na początku grudnia, więc trzeba by czeeeekać - ale może nie będzie trzeba.
Skojarzenie twego Męża - :piwa:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lis 22, 2010 10:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Zajrzałąm jeszcze wczoraj przed snem do kalendarza i okazało sie , ze zabieg jutro... ech ta moja skleroza. Mina kota , gdy dostał papu- bezcenna :) ale dziś od 12 koniec

martolinka

Od: Śro lis 03, 2010 17:31

Post » Pon lis 22, 2010 13:49 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

:ryk: zdarza się, w natłoku spraw ... biedny Myszkin, podwójny post :twisted: .
Stado na początek tygodnia dało jazzu z rana. Fabrycy/Wiewiórczak/Special z nieodmiennym optymizmem, graniczącym z naiwnością, usiłował wklepać Gołąbce - wyszło jak zwykle, mała wlazła do transportera i stamtąd wysuwała tylko uzbrojoną łapę :twisted: . F/W/S chyba ćwiczył refleks, bo nie dorobił się kolejnej szramy na nosie :roll: .
Dzięki choć za to ...

alix76

Post » Pon lis 22, 2010 15:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

alix76 pisze:No, na razie planuję chwilę przerwy :roll: (no bo jeszcze Trawis jest i Gołąbka też) czyli razem 4 - to w zasadzie komplet! Muszę odpocząć ja i CDT ... a i tak życie to zweryfikuje :roll:

Chwila przerwy powiadasz potrzebna :mrgreen:
Nie chcę straszyć,ale jak ostatnio tak głośno to powiedziałam to wydałam 3 koty a przyszły 4.Wszystkie stały na naszej drodze. Jestem teraz ostrożna w głosnym wyrażaniu swych życzeń.

Ale Tobie zyczę by się spełniło. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon lis 22, 2010 18:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Pamiętam jak ja czekałam na Shreka, to pomieszane uczucie ekscytacji i niepewności i kołaczące się pytanie pt. "Jak to będzie.... ".Fajnie by było, żeby Specjal już pojechał do swojej nowej mamy, bo jeśli choć trochę Martolinka czuje się podobnie jak wtedy ja, to nie zazdroszczę :wink:
A tak z innej beczki, to Droga nasza Alix, przeszliśmy ze Shrekiem pierwsze samodzielne obcinanie pazurków. Nie było łatwo, bronił ich jak niepodległości, ale nasza górą :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon lis 22, 2010 19:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

dobra rada ojca chrzestnego: należy użyć szlifierki albo opalić na gazie...
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

pozdrowienia dla chrześniaka.

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pon lis 22, 2010 19:45 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

8O mrkevka, jesteś moim guru :twisted: . To naprawdę wyczyn ... przyznaj, nie miałaś ochoty przy okazji przyciąć mu zębiska :ryk: ? Podejrzewam, że zajęte były Wasze 4 ręce a chwilami i nogi? Salvadoredali67, cfffaniaku, zdaje się, że Twojemu Shrekowi to pazurki przycina vet :twisted: ??
Też jestem zdania, że dobrze by było, żeby Specjal jak najszybciej trafił do nowego domku - wszystko jest na dobrej drodze :wink: . Węszący Różowy Nos właśnie płacze za muszką której nie widzę :roll: - ciekawe, czy ona istnieje :twisted:

alix76

Post » Pon lis 22, 2010 19:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

a żeński vet przycina. a co....

bo ani ja jej nie lubię ani shrek. znaczy my nie lubimy tej vet we dwóch. bo taka jakaś jak połączenie Beaty Kempy z Prezesem.
i dlatego do niej chodzimy tylko na przycinkę albo na wsadzanie palca pod ogon ( ale tylko shrekowi) w ramach badania. niech ma dziewczyna co najlepsze. z samego środka.... he he. do leczenia chodzimy do miłego Pana weta który jest super-super i jest delikatny i mądry i sympatyczny i przystojny i lubi duże pieski.

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen

salvadoredali67

Post » Pon lis 22, 2010 20:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

a z tym transportem malucha do trójmiasta to jest pomysł taki: wsadzić w pudełko. zrobić dziurki.opisać " świeże piwo niepasteryzowane typu SPECJAL" dla spragnionych. wysłać kurierem. dowiozą w 5 godzin
tylko nie można pisać "zimny niepasteryzowany Lech".
takie transporty kierowane są nie wiedzieć czemu na południe a nie na północ...
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

salvadoredali67

Post » Pon lis 22, 2010 20:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

alix76 pisze:8O mrkevka, jesteś moim guru :twisted: . To naprawdę wyczyn ... przyznaj, nie miałaś ochoty przy okazji przyciąć mu zębiska :ryk: ? Podejrzewam, że zajęte były Wasze 4 ręce a chwilami i nogi? Salvadoredali67, cfffaniaku, zdaje się, że Twojemu Shrekowi to pazurki przycina vet :twisted: ??
Też jestem zdania, że dobrze by było, żeby Specjal jak najszybciej trafił do nowego domku - wszystko jest na dobrej drodze :wink: . Węszący Różowy Nos właśnie płacze za muszką której nie widzę :roll: - ciekawe, czy ona istnieje :twisted:

Oj fakt! Cztery nasze ręce i to dwie (te delikatniejsze - mojego męża :ryk: ) odziane w rękawice kuchenne. Ciekawa odmiana, bo Nelka siedzi przy zabiegu jak modelka podczas manicuru, Jaga niechętnie, ale nie ma tragedii, a Shrek to urodzony wojownik. I w dodatku nieźle uzbrojony :lol:

mrkevka

Post » Pon lis 22, 2010 20:13 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

salvadoredali67 pisze:a z tym transportem malucha do trójmiasta to jest pomysł taki: wsadzić w pudełko. zrobić dziurki.opisać " świeże piwo niepasteryzowane typu SPECJAL" dla spragnionych. wysłać kurierem. dowiozą w 5 godzin
tylko nie można pisać "zimny niepasteryzowany Lech".
takie transporty kierowane są nie wiedzieć czemu na południe a nie na północ...
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Pomysł genialny, gorzej byłoby tylko, jakby jakiś niezbyt uczciwy kurier zechciał posmakować tego piwa :ryk: A piwa tam przecież niewiele, bo raczej sama piana :wink:

mrkevka

Post » Pon lis 22, 2010 20:17 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

a wystarczyło taśmą klejącą obwiązać mordkę. na scotcha najmądrzejsza kocia bestia nie poradzi. skuteczny także na drapiące łapki. należy zrobić ze scotcha takie małe rękawice bokserskie na 4 końcówki. tylko nie wolno w takich rękawiczkach puszczać kota po podłodze.
koty rozjeżdżają się . a to niehumanitarne.
chociaż śmieszne.

:ok:
Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 20:20 przez salvadoredali67, łącznie edytowano 1 raz

salvadoredali67

Post » Pon lis 22, 2010 20:19 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

jakby takiemu kurierowi wyskoczyło to pifko z pudełka to kurier przeszedłby szybko na degustacje ziółek.

salvadoredali67

Post » Pon lis 22, 2010 20:19 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Trochę by się zdziwił ... taki Special uderza do głowy :twisted: To i tak nic, dzisiaj moi życzliwi koledzy rozważali nadanie kota na paczkę pocztą :twisted: . Chyba im to zasugeruję, jak będą dzieci na kolonie odwozili :twisted:
Tę taśmę to na swoim Shreku testowałeś? Chyba sporo jej poszło na bernardyna??

alix76

[poprzednia][następna]