*Tusze,bluzki,portfele i inne cuda.Na Opole.KONIEC!*

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 20:14 *Tusze,bluzki,portfele i inne cuda.Na Opole.KONIEC!*

Opolskie wątki wielu z Was zna. Szarą, schroniskową codzienność też. Nie będę się rozwodzić, jest źle. Jest podle. Jest do d..y. Około stu kotów, ponad 50 to kocięta. Nie ma karm, ani mokrych ani suchych, nie ma żwiru, nie ma na lepsze leki, testy, szczepionki. Do tego kilka chorujących tymczasów. Potrzeba wszystkiego, po prostu.

I właśnie dlatego otwieram drugi z dwóch, wielkich BAZARÓW. Ten oferuje cudne różności dla Dla Was i Waszych domów. Mam nadzieję, że będzie się cieszył u Was dużym powodzeniem :) To również świetna okazja by zaopatrzyć się w Mikołajkowo-Świąteczne prezenty dla najbliższych.

A tutaj znajdziecie pierwszy, wielki BAZAR z różnościami dla kota i psa:
viewtopic.php?f=20&t=120395&p=6694076#p6694076

Licytować będziemy do poniedziałku - 29 listopada, do godz. 20.00. Bardzo proszę o doliczenie po ok 5 zł na pokrycie kosztów wysyłki (niestety nie jestem już w stanie sama ich zapewnić), tam gdzie przesyłka wyjdzie drożej, zostanie już po mojej stronie.

Bardzo prosimy o pomoc, te koty, prócz Was i nas nie mają nikogo. Pomóżcie nam pomóc IM.

ZAPRASZAM!!!!

1. Plecak sportowo-wycieczkowy markowany przez Royal Canin

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Utrzymany w tonacji beżowo-kremowo-czerwonej. Bardzo wygodny, świetnie leżący na plecach plecaczek z dość zabudowanymi szelkami. Wymiary plecaka - długość około 46cm, szerokość 22cm, głębokość 16cm. Plecak jest bardzo praktyczny i ma ciekawy wygląd. Z przodu mamy zapinaną na zamek trójkątną kieszonkę oraz ściągacz na gumkę z ogranicznikiem, z boku siatkową kieszonkę na mapę lub butelkę z piciem ;) W środku kieszonka na gumkę i jedna duża komora pakowa. Plecak ma też paski by przepasać się nimi w pasie :mrgreen: Wszystko zwieńcza haczyk do zahaczania ;)

Plecak startuje od 10zł.

2. Breloczek z zodiakalnym byczkiem

Obrazek

Uroczy breloczek do komórki, do kluczy, do dyndania. Zrobiony z "grubej gumy", z dzwoneczkiem. Sam byczek ma ok 3 cm, sznureczek z pętelką ok 7cm. W sam raz dla kogoś spod znaku byka. Onegdaj breloczek wylicytował piotr568 i oddał znowu pod młotek ;)

Zaczynamy od 2zł.

3. Kielich ozdobny

Obrazek

Myślę, że mój rocznik pamięta serię tych kieliszków ;) Było ich kiedyś baaardzo dużo. Ten jest wyjątkowo ładnie poskręcany ;) Na KB przekazała go moja najbliższa koleżanka. Mam nadzieję, że ktoś, choćby z sentymentu, skusi się na niego. Kieliszek ma ok 18cm wysokości, ok 9 cm średnica spodu.

Kieliszek zaczyna od 5 złociszy.

4. Oryginalne, włoskie Amaretto

Obrazek
ObrazekObrazek

350ml wykwintnego, włoskiego Amaretto. 28% vol ;) Prezent od klienta. Polecam ciepłe Amaretto pod pierzynką z bitej śmietany - miodzio! Więcej o tym smakołyku na: http://www.disaronno.com

Butelczyna startuje za 10zł.

5. Winonosz ;)

Obrazek

Albo ogólnie butelko-z-alkoholem-nosz ;) Metalowy, niklowany stojak na butelkę, głownie chyba z winem. Wygodnie w nim postawić butelczynę, wygodnie polewać alkohol. Również podarek mojej koleżanki na Koci Bazarek.

Zaczynamy od 5zł.

6. Porcelanowy talerz z kotem, "antyk" z Portugalii

ObrazekObrazek

Portugalska porcelana, wzór ręcznie malowany - piękny kot. Zielonooki buras :) Talerz to kolejny z rodzinnych "antyków" podarowany przez przyjaciółkę mojej mamy dla opolskich sierot. Datowany na 1985 rok. Kształt kwadratu z zaokrąglonymi rogami - ok 20 x 20 cm. Przepiękna, wartościowa rzecz. Więcej o marce na: http://www.vistaalegreatlantis.com

Talerzyk startuje od 10zł.

7. Świecznik na dwa tea-light'y

ObrazekObrazek

Kolejny podarek od mojej Kariny :) Śliczno - fikuśny świecznik, metalowy stelaż z wywijcami, plastikowe, bursztynowe listki i szklane świeczniki na świeczki tea-light (świeczki w zestawie). Efekt świetlny - rewelacyjny!

Świecznik startuje od 5zł.

8. Drewniany wieszak zdobiony metodą decoupage

Obrazek
ObrazekObrazek

Łazienkowy (a może i kuchenny) wieszaczek z trzema kołeczkami. Drewniany, zdobiony kolorem pomarańczu i muszlami. Muszle naniesione metodą decoupage. Dzieło forumowej artystki kya, robione dla mnie, na zamówienie. Dwie dziurki po bokach celem powieszenia. Ok 29 cm długości 6 cm szerokości.

Startujemy od 5zł.

9. Chińskie dzwonki szczęścia

ObrazekObrazek

Chińskie dzwonki do powieszenia. Mają przynosić szczęście, odganiać złe duchy z domu, pilnować spokoju domowego ogniska. Ale przede wszystkim są piękne i klimatyczne. Również podarek mojej koleżanki Kariny. W całej swojej zwisłości mają ok 35cm, szerokość ok 10cm od ogona smoczego do ogona.

Dzwonki startują za 5zł.

10. Kalendarz Amun na 2011 rok

ObrazekObrazekObrazek

Niesamowity kalendarz wydawnictwa AMUN czyli Wydawnictwa Artystów Malujących Ustami i Nogami. Przepiękne obrazy na kartach kalendarza. Każda karta ma 14 dni, piękny obraz i wiersz. Kalendarz ma twardy stojak dzięki czemu pięknie prezentuje się na biurku. Wymiary ok 20cm x 13cm. Kartki kalendarza mają perforację do łatwego wyrywania.

Startujemy również od 5zł.

11. Terminarz Royal Canin

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Piękny i solidny terminarz. Już aktualny ponieważ zakresem sięga już od jesieni tego roku po styczeń 2012. Praktyczny i trwały bo w twardej oprawie. Mnóstwo pięknych zdjęć kotów i psów. Na jednej stronie duże zdjęcie z opisem rasy, na drugiej, tygodniowa rozpiska i miejsce na notatki. Jest też planer roczny na 2010, 2011, 2012 rok. Piękna i praktyczna rzecz! Wymiary ok 19,5cm x 14,5cm. Nóweczka rozfoliowana do zdjeć.

Zaczynamy również od 5zł.

12. Czerwony "kelnerski" portfel

Obrazek
ObrazekObrazek

On też przyleciał z USA ;) Z czerwonego, przyjemnego w dotyku tworzywka. W środku z drobno tkanej, jakby parcianej tkaninki - delikatnej ale mocnej. Zakładka na kilka kart, pod nią duża kieszonka na całą wysokość portfela, dwie kieszenie na banknoty, pod nimi jeszcze jedna kieszonka. Kieszeń na drobne zapinana na zamek, dzielona na pół. Dwie napki do zapinania - na chudsze i grubsze czasy portfela ;) Sporych wymiarów - złożony 19,5 cm szerokość, ok 10cm wysokość.

Również za piątala.

13. Portfelik serduszko

Obrazek
ObrazekObrazek

Słodkie serduszko na trochę kasy. Portfelik zamykany jest na zamek, w środku ma przegródkę, tak, że można osobno trzymać banknoty, osobne drobniaki. Wygodny, poręczny, malutki. Zrobiony z czegoś w typie cienkiego, wyprasowanego filcu z naniesionymi ornamentami. Z tyłu szlufka. Kolor bardzo głęboko grafitowy.

Również piątal :)

14. Przenośny, osobisty haczyk

ObrazekObrazek

Bajerancki gadżet - Twój osobisty, kieszonkowy, przenośny haczyk. Solidna i masywna rzecz z logiem sklepu Zooplus - żabim oczkiem. Haczyk zwija się do małego kółeczka, ale kiedy trzeba będzie utrzymywał Twoją torebkę w każdym miejscu w którym tego potrzebujesz. Spód to antypoślizgowa gumka, która jest też magnesem. Już nigdy nie będzie problemu - "Co mam zrobić ze swoją torebką?!"

Startujemy za zyla ;)

15. Tusz Manhattan Long&Swing - czarny

Obrazek
ObrazekObrazek

Marka mówi sama za siebie. Świetnie rozczesuje rzęsy, nie tworzy grudek, nie skleja. Jeden z moich ulubionych kosmetyków. Tutaj oczywiście nóweczka :) Dokładny opis na jednym ze zdjęć.

Zaczynamy za 5zł.

16. Tusz Manhattan Volcano XXL - czarny

Obrazek
ObrazekObrazek

Kolejny rewelacyjny tusz. Świetna szczoteczka, świetny efekt. Opis "działania" na jednym ze zdjęć. Również nówka.

Również za 5zł.

17. Bluzeczka dziewczęca H&M

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

I znowu prezent z USA, specjalnie na bazarek. Śliczna, bawełniana bluzeczka dla młodej panny. Aplikacja w cudne zwierzaczki. Rozmiar na 10-12 lat (wg amerykańców), 146/152 (według europejczyków). Znanej marki H&M. Z tyłu zapinane na dwie napki.

Również piątal.

18. Czarna bluzka Atlantic

Obrazek
ObrazekObrazek

Ostatni fant :) Elastyczna bluzka firmy Atlantic z rewelacyjnymi kocimi oczami. Rozmiar z metki L ale myślę, że to bardziej eMka. Bluzka była mi sprezentowana przez koleżankę, niestety za duża jestem :( Nie ma metek, więc nie mogę ręczyć, że jest w 100% nowa, ale chyba jako prezent to myślę, że tak ;) Tak czy siak, nie nosi żadnych oznak użytkowania.

I ostatni raz - 5zł wywoławcza :)

I przypominka:

Przypomnę na koniec - robimy do dla kotów z Opola, prawie setki kotów z Opola. Licytujemy do poniedziałku 29 listopada, do godz. 20.00. Proszę o doliczenie ok. 5zł na pokrycie kosztów wysyłki.

ZAPRASZAMY!
Ostatnio edytowano Pt gru 03, 2010 14:25 przez Boo, łącznie edytowano 15 razy
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie lis 21, 2010 20:28 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

6. Talerzyk za wywoławczą :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie lis 21, 2010 20:46 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Jestem ogromną zwolenniczką plecaków- więc za wywoławczą biorę nr 1.
Obrazek

ewaj44

Od: Pon lip 06, 2009 20:22

Post » Nie lis 21, 2010 21:02 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Porcelanowy talerz za 15zł 8)
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Nie lis 21, 2010 21:12 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

DJ pisze:Porcelanowy talerz za 15zł 8)

Akurat ... za 20 zł poproszę :twisted:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie lis 21, 2010 21:32 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Dziękuję za piękny start! Zaraz będę dokładać kolejne fanty, a tym czasem...

1. Plecak Royal Canin - 10zł - ewaj44

2. Byczek breloczek - 2zł -

3. Kielich ozdobny - 5zł -

4. Amaretto Disaronno - 10zł -

5. Winonosz - 5zł -

6. Koci talerz - 20zł - Willow_
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 21, 2010 21:47 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Amaretto za 15 zł poproszę
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lis 21, 2010 22:14 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Porcelanowy talerz za 21zł 8)
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Nie lis 21, 2010 23:11 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Dołożono kolejne rzeczy. Reszta już jutro bo dziś już padam. Będą jeszcze m.in. tusze do rzęs Manhattan i śliczne bluzeczki.

Tym czasem bardzo dziękuję za piękne rozpoczęcie i rozbujanie aukcji!

4. Amaretto Disaronno - 15zł - Petka-P1

5. Winonosz - 5zł -

6. Koci talerz - 21zł - DJ

7. Świecznik na tii-lajty ;) - 5zł -

8. Wieszak decoupage - 5zł -

9. Chińskie dzwonki - 5zł -

10. Kalendarz biurkowy AMUN - 5zł -

11. Terminarz Royal Canin - 5zł -

12. Czerwony, duży portfel - 5zł -

Dziękujemy, prosimy o jeszcze, jutro poszerzamy asortyment ;)
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 21, 2010 23:13 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

portfel za dyche :D
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Nie lis 21, 2010 23:25 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

sabbatha pisze:portfel za dyche :D

Proszę uprzejmnie!

5. Winonosz - 5zł -

9. Chińskie dzwonki - 5zł -

11. Terminarz Royal Canin - 5zł -

12. Czerwony, duży portfel - 10zł - sabbatha
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 21, 2010 23:39 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

3,9,11 za wywoławcze +12 za dwa złocisze więcej 8) poproszę :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lis 21, 2010 23:40 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

to ja portfel za 15!:P
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Nie lis 21, 2010 23:57 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

jamkasica pisze:3,9,11 za wywoławcze +12 za dwa złocisze więcej 8) poproszę :)

sabbatha pisze:to ja portfel za 15!:P

Kociaste ogromnie dziękują. :1luvu:

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie lis 21, 2010 23:58 Re: *Różniste cuda dla Ciebie i dla domu.Dla przekoconego Opola*

Jesteście Kochane!

3. Kielich ozdobny - 5zł - jamkasica

5. Winonosz - 5zł -

9. Chińskie dzwonki - 5zł - jamkasica

11. Terminarz Royal Canin - 5zł - jamkasica