~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 23:06 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Alutka jak to Alutka, pozostała małą histeryczką :). Wyćwiczyła swoją dykcję do perfekcji. Potrafi bardzo wyraźnie i czysto powiedzieć miauuu. Lubi też długie dyskusje, w których to ona ma zawsze ostatnie słowo :).
Nie znosi kiedy zamykam się przed nią, staje pod drzwiami i płacze, dopóki nie wyjdę.
Jest wielkim pieszczochem, uwielbia spać pod kołdrą. Potrafi tak przespać całą noc, przytulając się i mrucząc.
Już jutro przeprowadza się do nowego domu. Będę za nią bardzo tęsknić :cry:

Mała ślicznotka:
Obrazek

Pakuję się
Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Czw wrz 09, 2010 23:11 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Dla przypomnienia - maluchy niedługo potem jak trafiły do mnie - od lewej Antek, Amelka i Ala
Obrazek

Wszystkie są wspaniałe - grzeczne, przytulaśne, rozmowne. Chyba dobrze je wychowałam (nie chwaląc się :) ). No może trochę pomogła mi Anielka :).

monikah

Post » Czw wrz 09, 2010 23:17 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Widzę na zdjęciach, że one z gatunku burych długoogoniastych :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw wrz 09, 2010 23:18 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Anielka, wspaniała kocia dama, jeszcze nie ma domku. Przytyła troszeczkę i nareszcie nie wygląda na zagłodzoną :). Jest bardzo delikatna i spokojna. Uwielbia zainteresowanie opiekuna, rozmawia wówczas i grucha. Ostatnio polubiła także spanie pod kołdrą (podpatrzyła u Alutki).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Czw wrz 09, 2010 23:26 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Widzę na zdjęciach, że one z gatunku burych długoogoniastych :wink:

Taak, ogony mają długie, za to rozumki krótkie :wink:

monikah

Post » Nie paź 10, 2010 11:00 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllleeeeeeeeeee cuuuuuuuuuuuuuuuudaaaaaaaaaa :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa: niech sie calej slodkiej trojce wiedzie jak najlepiej :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 14, 2010 19:35 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Jutro minie pół roku, odkąd Anielka i kocięta trafiły do mnie.
Kociaki już dawno w swoich domach, Anielka nadal czeka.

Obrazek

Obrazek

Anielka jest kocim ideałem, może aż za bardzo, bo przez to staje się niezauważalna. Nie ma z nią żadnych problemów, bardzo lubi się miziać - szczególnie w łóżku. Lubi inne koty i uwielbia się bawić.
Odnowiłam jej ogłoszenia, ale na razie cisza...

monikah

Post » Nie lis 14, 2010 23:39 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Jutro minie pół roku, odkąd Anielka i kocięta trafiły do mnie.
Kociaki już dawno w swoich domach, Anielka nadal czeka.

Obrazek

Obrazek

Anielka jest kocim ideałem, może aż za bardzo, bo przez to staje się niezauważalna. Nie ma z nią żadnych problemów, bardzo lubi się miziać - szczególnie w łóżku. Lubi inne koty i uwielbia się bawić.
Odnowiłam jej ogłoszenia, ale na razie cisza...

Cudowna, kochana koteńka :1luvu:

Ale pamiętasz, że Anielka musi mieć domek najlepszy na świecie, prawda?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob lis 20, 2010 6:57 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Domek będzie najlepszy na świecie :).

W niedzielę Anielka będzie miała wizytę i zobaczymy co z niej wyniknie :).

monikah

Post » Sob lis 20, 2010 10:59 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Kciuki!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie lis 21, 2010 21:22 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Anuk pisze:Kciuki!

Kciuki pomogły :D

Anielka w czwartek jedzie do nowego domu w Rembertowie. Będzie mieszkać z przesympatyczną Dużą. Balkon zabezpieczony, kuwetka i jedzonko czekają. Zapewniona dobra opieka weterynaryjna i wakacyjna, a jeśli Anielka będzie chciała, to będzie wychodzić na smyczy.

Bardzo się cieszę :D, a jednocześnie jest mi smutno :(.

monikah

Post » Nie lis 21, 2010 23:00 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

No to super!
Takich domkw nam trzeba!

Jasne, że trochę smutno, ale świadomość, że pięknota będzie w kochającym domu zawsze pomaga. A Twoim dziewczynom teraz spokoju potrzeba!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie lis 28, 2010 22:48 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

W czwartek Anielka pojechała do nowego domku :D

Ostatnie zdjęcia u mnie:

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Nie lis 28, 2010 23:26 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

O rany, widziałam takie zabawki dla bobasów, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że to może być świetna zabawka dla kotów :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie lis 28, 2010 23:35 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Anuk pisze:O rany, widziałam takie zabawki dla bobasów, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że to może być świetna zabawka dla kotów :)

Koty się tym fajnie bawią :). Są specjalne maty edukacyjne dla kotów, ale dosyć drogie. Kupiłam więc kotom używane maty edukacyjne dla niemowlaków :). Niemowlaki tak bardzo nie niszczą zabawek, poza tym nie ma obawy przeniesienia kocich chorób.

monikah

[poprzednia][następna]