Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 15:03 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Bardzo Ci dziękujemy Nanetko! :1luvu:
Wiemy, wiemy i rozumiemy że w natłoku obowiązków rodzicielskich nie masz pewnie czasu na nic :wink: :D .
Mamy jednakże nadzieję, że raz na czas zdasz jakąś relację z linii frontu. :wink:
A tymczasem buziaczki dla Ciebie i Bartusia (piękne imię! :1luvu: ) i duuuużo mizianek dla koteniek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Sob wrz 18, 2010 7:42 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Puk ... puk ... puk ...
Czy ktoś tu mieszka ?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 19, 2010 22:49 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Amika6 pisze:Puk ... puk ... puk ...
Czy ktoś tu mieszka ?

Mieszka, mieszka :D. Dwie najcudowniejsze na świecie i najukochańsze koteńki tu mieszkają :D :1luvu:
Aniu, bardzo dziękujemy za odwiedziny i pamięć. :1luvu: Niestety, brak czasu wyłączył nas kompletnie z Miau i jakoś ciężko mi się zebrać, by coś napisać, zwłaszcza, że u dziewczynek wszystko w porządku.

Moje kochane maleństwa miewają się bardzo dobrze! :ok: :1luvu:
Są zdrowe, regularnie kupkują, ładnie jedzą i nie przysparzają pańci większych problemów! :ok: :D . No chyba że zaczną się lać, co niby w ich języku nazywa się zabawą, ale pańcia momentami na zawał schodzi jak biegają po mieszkaniu jak tajfun, kłócą się, a futro fruwa wszędzie :roll:
Często też je widuję śpiące koło siebie na legowisku na oknie :D. Co prawda miłości między nimi nie ma i nie wiem, czy kiedykolwiek będzie, ale z pewnością się już akceptują, obwąchują, a nawet wzajemnie myją. :ok: :D
Najcudowniejsza i najukochańsza Gaguleńka od 26.05 nigdzie mi się nie zlała! :ok: :1luvu: . Dziewczyny nadal mają szlaban na sypialnię, no ale przecież w salonie stoi kanapa, która była systematycznie obsikiwana :roll: .
Może to cudo wreszcie zmądrzało? :wink:
Gagunia jest tak słodką kotunią, że ciężko to sobie wyobrazić! :1luvu:
Nie dość, że piękna, nieprzeciętnej urody kruszynka, to na dokładkę jest miziasta, słodka i kochana. :1luvu: Uwielbia się pieścić, godzinami udeptuje pańcię, śpi na mnie i po kilka razy dziennie przybiega do mnie i daje mi buzi tym swoim cudnym pysiem! :1luvu: Liże mnie też po rękach, twarzy i włosach :D.
Niesamowita jest! :1luvu:
A pięknieje z każdym dniem! :1luvu: Niewyobrażalne jest, że tak piękny kotek może jeszcze pięknieć :D. Ale pięknieje! :1luvu: Natomiast nie rośnie... Nadal jest maleńką kruszynką ważącą 3,400 kg. Pewnie już nie urośnie więcej, chociaż łapeńki ma duże i wydawałoby się, że wyrośnie na wielkiego kotka :D.
No i to chyba tyle tyle nowości u nas :D. Postaramy się teraz częściej odzywać i zdawać relację z życia koteniek :D
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie! :D
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob wrz 25, 2010 21:14 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Witaj Uleńko! :) My też z braku czasu rzadko zaglądamy na miau. No cóż... Tak bywa czasem... :wink: Bardzo się cieszę, że Gagunia nie leje już tak długo. Jednym słowem zrobiła Ci prezent na dzień matki :D U moich dziewczynek też wszystko w porządku, życie toczy im się leniwie :D Przesyłamy pozdrowienia i buźki :1luvu:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt paź 29, 2010 23:04 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

No to odświeżymy troszkę zapomniany wątek :D.
Moje piękności mają się bardzo dobrze! :1luvu: Choróbska się ich nie imają, apetyt i energia im dopisuje :D. Obie są kochane i słodkie :1luvu: . Wszystko ok! :ok:

Gagunia bije wszelkie rekordy swoją chęcią do mizianek i pieszczot! :D :1luvu:. Daje mi cudnie buziuńki, udeptuje godzinami i jak tylko ma okazję, wpycha się na kolana :D :1luvu: .

Dzisiaj byłam na fitnesie i po powrocie, umordowana, padłam na fotel. Maleńka oczywiście wskoczyła od razu na mnie, poudeptywała pracowicie, dała buzi i zaczęła mnie lizać po szyi! 8O :lol: Tak to pracowicie robiła, ze całą szyję miałam czerwoną i dokładnie wymytą, że mogłam odpuścić prysznic :lol:

Parę dni temu była u mnie klientka (pracuję w domu), którą Gaguleńka widziała 1-y raz na oczka. Zaczęła najpierw ją obserwować, po czym wzięła myszkę w ząbki i wpakowała się dziewczynie na kolana :lol: . Kokietka z niej niemożliwa :1luvu:
I takich jej zachowań jest multum :lol:. Maleńkie cudo nie pozwoli, by nie zwrócono na nią uwagi :lol:

No i nie sika na łóżko (ograniczony dostęp) i na kanapę od 26.05! :1luvu:.
Natomiast 2 razy przyłapałam ją sikającą do zlewu!! 8O. Nie mam pojęcia, ile razy to zrobiła, w każdym razie zlew był porządnie umyty, ja kończyłam poranne porządki w kuchni i nagle ujrzałam Gagulkę w zlewie podnoszącą ogonek nad odpływem i sikającą 8O :roll: :lol: .
Prawdę mówiąc - zamarłam, nie wiedząc co o tym myśleć, ale pozwoliłam jej się wysikać. Po fakcie maleńka zaczęła oczywiście pracowicie zagrzebywać zlew :lol: . Pomogłam jej więc odkręcając wodę :D. Sytuacja powtórzyła się po 2-ch dniach. Znów gdy umyłam zlew, zobaczyłam zadarty ogonek i Gagunię gotową do sikania :roll:. Tym razem już ją skarciłam, więc wyskoczyła ze zlewu i poszła do kuwety.
Sama nie wiem, co myśleć o tym jej zachowaniu :?:.

Poniżej kilka zdjęć, które zrobiłam im komórką. Jakość fatalna - przepraszamy :wink:, no ale można zobaczyć, jakie obie są piękne!! :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob paź 30, 2010 16:37 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Ulla pisze:...
No i nie sika na łóżko (ograniczony dostęp) i na kanapę od 26.05! :1luvu:.
Natomiast 2 razy przyłapałam ją sikającą do zlewu!! 8O. ...

Z dwojga złego wybieram sikanie do zlewu :wink: . Gdy byłam dzieckiem to jesienią wprowadził się do nas dorosły kot (przyszedł pod drzwi mieszkania w bloku i miauczał to go mama wpuściła). Trochę czasu minęło zanim odkryliśmy, że regularnie sika do zlewu. Musieliśmy się nauczyć aby nic w nim nie zostawiać. Dzień mama zaczynała od przelewania zlewu wrzątkiem. Nie było na niego sposobu. Mieszkał z nami tylko kilka miesięcy. Domagał się wypuszczania w nocy. Przez jesień i zimę wracał rano a gdy nastała wiosna po prostu nie pojawił się któregoś ranka. Może znalazł inny dom.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Sob paź 30, 2010 17:42 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Fajne spaślaczki :twisted: całkiem jak moje :D

Nie dawno na forum ktoś pisał, że zostawiał stale w zlewie wodę i tym sposobem "zlewolejek" zrozumiał, że to nie kocie WC :)
Obrazek

Amika6

Post » Nie lis 14, 2010 0:34 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Bardzo fajna metoda na "zlewolejka" :D
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 16, 2010 21:42 Re: Gagunia i Niuniunia - 2 cudne dziewczynki :) część 2

Sylwka pisze:...Z dwojga złego wybieram sikanie do zlewu :wink: ...

Ja też zdecydowanie wybieram zlew :lol: .
Póki co, Śliczności moje nie kontynuuje tych niecnych praktyk :wink: , no chyba, że robi to wtedy, gdy pańcia nie widzi :lol: .

A tak w ogóle to moje ukochane dziewczynki nadal mają się świetnie! :ok: :1luvu:
Pięknie się ze sobą bawią zamieniając mieszkanie w pobojowisko :lol: , ślicznie jedzą, kupkują i są przekochane :1luvu: .
Gagunia ostatnio nauczyła się "bawić" papierem toaletowym :roll: . Nie mogę zostawić rolki jak zwykle na półeczce, bo za chwilę cała łazienka jest w confetti z papieru :twisted: . Całą rolkę papieru potrafi "przerobić" w ciągu kilku sekund :roll:
Ta moja kochana kolorowa ślicznotka jest niesamowicie kreatywna :lol: .

Poniżej filmik z kotkiem, który - wypisz wymaluj - przypomina moją Gagunię :lol: .
Rysownik musiał chyba nas podglądać :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbY ... re=related
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie lis 21, 2010 19:11 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Witamy Ciocie :)
Dziś mijają 2 latka, jak maleńka, cudna kruszynka - Gagunia zawitała w naszym życiu! :1luvu: :balony: :torte: :surprise: :flowerkitty: :love:
To śliczne kudłate maleństwo jest tak kochaną i słodką kotusią, że nie wyobrażam sobie naszego życia bez niej, chociaż każdego praktycznie dnia coś zbroi czy zmajstruje ze swoim kocim wdziękiem :lol: .
Ostatnio stała się straszną kradziejką :roll: . Cokolwiek by nie leżało na biurku, chwyta w swoje maleńkie ząbeczki i ucieka :lol: . Czy to gumka do mazania, czy liczniczek do roweru, długopisy, ołówki, kartki, itp. itd, porywa wszystko i zapędza za kanapę :lol: .
Wie, że jej nie wolno zabierać rzeczy z biurka, więc jak widzi, że ja patrzę, to tym szybciej zwiewa :ryk: .
Jest przy tym tak słodka, że normalnie idzie się z niej posikać :lol: .

Gaguleńko moja najukochańsza! :1luvu: - wiesz, że Twoja pańcia Cię kocha nad życie i życzy Ci, żebyś zawsze była taką kochaną, miziastą, słodką i pogodną koteńką! :1luvu:
Jesteś najcudowniejszą kotunią na świecie i nie zmieniaj się! :lol: Zostań na zawsze taką zwariowaną Gagunią, jaką jesteś teraz :1luvu:

Uwielbiam Cię strasznie moja najukochańsza kruszynko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

EDIT - no i oczywiście wielkie podziękowanie dla Nordstjerny za oddanie tego CUDA NATURY pod moja opiekę! :1luvu:
Ewuś, wielkie dzięki za Gagunię!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ostatnio edytowano Nie lis 21, 2010 22:03 przez Ulla, łącznie edytowano 2 razy
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie lis 21, 2010 19:33 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Gagusiu, Kradziejko serc :1luvu:
Same najlepsze i naj... najkocie życzenia
Wielu ... wielu szczęśliwych lat
Ze swoją Dużą i z Koleżanką Niniunią

Życzą Cioteczka Amika oraz Dyziaki i Pracusie
Obrazek Obrazek :piwa:

poprawiłam literówkę :oops:
Ostatnio edytowano Nie lis 21, 2010 19:59 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Nie lis 21, 2010 19:41 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Aneczko - dziękujemy bardzo za piękne życzenia! :1luvu:
Żebyś wiedziała, że ona przede wszystkim jest kradziejką serc! :wink:
Nikt jej się nie oprze, nawet ludzie, którzy nie przepadają za kotkami :D.
Ostatnio była u mnie klientka - psiara i właśnie powiedziała, że ona generalnie koty omija z daleka, ale Gaguleńka jej się bardzo podoba i ją lubi! :ok: :D
No ale jak tu jej nie lubić, gdy wpakowała jej się na kolana z myszką w ząbkach, reagowała na swoje imię, podchodziła do niej i dotykała ją w rękę mokrym noseczkiem :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie lis 21, 2010 19:47 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Sto lat, Słodka Rozrabiaro! :1luvu:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Nie lis 21, 2010 20:08 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Ulla pisze: (...)
Ostatnio była u mnie klientka - psiara i właśnie powiedziała, że ona generalnie koty omija z daleka, ale Gaguleńka jej się bardzo podoba i ją lubi! :ok: :D
No ale jak tu jej nie lubić, gdy wpakowała jej się na kolana z myszką w ząbkach, reagowała na swoje imię, podchodziła do niej i dotykała ją w rękę mokrym noseczkiem :1luvu: .

Ula, bo wielu ludzi nie nie ma świadomości jakimi wspaniałymi towarzyszami są koty i nie wiedzą co tracą.
Dlatego kuj ąelazo puki gorące i znajdź koleżance drugą Gagusię.

Dzisiaj do mojej siostrzenicy przyjeżdżają dwa kocurki z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=119938 .
To ich pierwsze kociaki, a ja siedzę jak na szpilkach i żałuję, że mnie tam nie będzie (w dodatku już wiem, że pociąg ma spóźnienie).
Obrazek

Amika6

Post » Nie lis 21, 2010 21:10 Re: Gagunia i Niuniunia - JUBILEUSZ!-to już 2 latka!! :) część 2

Amika6 pisze:Ula, bo wielu ludzi nie nie ma świadomości jakimi wspaniałymi towarzyszami są koty i nie wiedzą co tracą.
Dlatego kuj ąelazo puki gorące i znajdź koleżance drugą Gagusię.

To prawda Aniu, ale ta koleżanka nie nadaje się na opiekunkę dla kotka. Często w rozjazdach i mieszka częściowo za granicą.
A poza tym, nie ma na świecie drugiego tak niesamowitego kotka jak Gagunia! :!:
Ona jest wyjątkowa pod każdym względem! :1luvu:
I urody i charakteru i kociego wdzięku! :1luvu: Natura naprawdę sobie pofolgowała jak tworzyła ten cud! :1luvu:
Opisy ani zdjęcia nie oddają uroku tego cudnego stworzonka! :1luvu:

Amika6 pisze:Dzisiaj do mojej siostrzenicy przyjeżdżają dwa kocurki z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=119938 .
To ich pierwsze kociaki, a ja siedzę jak na szpilkach i żałuję, że mnie tam nie będzie (w dodatku już wiem, że pociąg ma spóźnienie).

Ojej! :D Jakie cudowne wieści :D :ok:
Tak strasznie zawsze się cieszę, jak jakaś bidulka kocia znajdzie domek! :ok: :1luvu:
TRZYMAM MOCNO kciuki za udaną aklimatyzację w nowym domku! :ok: :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]