K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 16:00 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

Potforry jadą razem do domku!! Chyba się zapłaczę ze szczęścia, że razem i z rozpaczy że juz u mnie nie będą. No ale taka kolej matek oddać dziecka innym
mam nadzieję ze będzie im dobrze
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie lis 21, 2010 16:14 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

Wow 8O ale tam bedzie pieknie!! Raj na ziemi normalnie. Kociaki beda mialy wspaniale warunki :1luvu: . Przelalam pozostala kwote (10pln) za bazarek ciasteczkowy.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie lis 21, 2010 19:51 Re: kocia chatka

Wazna informacja: dzisiaj udalo sie zlapac jednego z malych zaboksowych dziczkow i zapakowac go do boksu. Mala pume tez zlapalismy dzieki pomyslowosci Kropeczki i to tylko dlatego ze maly zadekowal sie w koszyku na szafie :? NIESTETY PITNOŁ W CZASIE PRZEKLADANIA DO BOKSU :evil: to jest niewykonalne przy dzikusach zeby cokolwiek zrobic w boksie z drzwiami otwieranymi w bok :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lis 21, 2010 20:00 Re: kocia chatka

A i Melana dzisiaj kaszlała tak mokro,przypominal ten kaszel taki silnik ktory nie chce zaskoczyc :mrgreen: prosze ja obserwowac. A CO Z DYZURAMI NA PONIEDZIALEK- BO CHYBA NADAL NIE OBSTAWIONE :!:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lis 21, 2010 20:12 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

Dziś wyadoptowałam z KOCIARNI do Nowego Domu Milusię.

Koteczka trafiła do moich znajomych - w bardzo dobre ręce.
MIKUŚ

Post » Nie lis 21, 2010 20:19 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

Mam parę pytań:
1. Jaka jest szansa w stowarzyszeniu na sterylizację bezdomnych kotów?
2. Co z kotami bezdomnymi? Czy mam je zawozić do schroniska czy znajdzie się dla nich miejsce w kociarni?
3. I apropo regulaminu stowarzyszenia. Na jakich zasadach funkcjonują koty w domach tymczasoych. Czy można liczyć na sfinansowanie leczenia kotów specjalnej troski /tak jak to do tej pory było/?
3. Czy koty brane z ulicy będą traktowane na równi z kotami ze schroniska? Tzn. czy kastracje/sterylizacje są na koszt stowarzyszenia?

Chciałabym uzyskać odpowiedź na powyższe pytania od Ewy lub Teresy.
Dziękuje.
MIKUŚ

Post » Nie lis 21, 2010 21:05 Re: kocia chatka

Teresa zapomniala bym. Ja ta nastepna niedziele to NA WIECZÓR. Bo mam dyzur w pracy i rano nie dam rady. W kalendarzu na kociarni jest prawidlowo - niedziela wieczor
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lis 21, 2010 21:07 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

MIKUŚ pisze:Dziś wyadoptowałam z KOCIARNI do Nowego Domu Milusię.

Koteczka trafiła do moich znajomych - w bardzo dobre ręce.

Dziękuję Basiu za adopcję :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lis 21, 2010 22:15 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

hej witajcie własnie wróciłam - super wszystko wygląda - normalnie koci "małpi gaj"

przywiozlam kilka drobiazgów, tylko muszę czyms zrobic zdjecia bo te z telefonu sa do d...
moze sie spodobają bo cos nie mam ręki szczesliwej do bazarków :(
to jest torba na zakupy plócienna
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lis 21, 2010 22:32 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

MIKUŚ pisze:Mam parę pytań:
1. Jaka jest szansa w stowarzyszeniu na sterylizację bezdomnych kotów?
taka jak do tej pory - chcemy sterylizować oczywiście bezdomne koty, musimy jednak wczesniej umawiac sie co do miejsca i czasu, transportu i opieki nad kotami po zabiegu. Co do kosztów to do tej pory stowarzyszenie je pokrywało i dajej tak będzie ale to tez musi byc planowane. Nie wyobrazam sobie akcji pod tytułem wyłapywanie kotów a potem to spada kosztowo i pod względem zapewnienia opieki na głowe dyzurnych. Wszystko trzeba ustalać i da sie to pogodzić. Zwróciła sie do nas również SM Hutnik z prosbą w tym samym temacie. Nawet pokryją koszty zabiegow.

2. Co z kotami bezdomnymi? Czy mam je zawozić do schroniska czy znajdzie się dla nich miejsce w kociarni?
Pytanie co to jest kot bezdomny? Kotów wolnożyjących na ulicach jest cala masa. Nie ma dla nich miejsca ani w schronisku ani w Chatce, po prostu miejsca brakuje. Tak jak pisałam - pierwszeństwo mają koty chore a także domowe wyrzucone na ulice, takie po prostu nie przeżyją. Każde umieszczenie nowego kota prosiłabym uzgadniać ze mna i Teresą. 3.

I apropo regulaminu stowarzyszenia. Na jakich zasadach funkcjonują koty w domach tymczasoych. Czy można liczyć na sfinansowanie leczenia kotów specjalnej troski /tak jak to do tej pory było/?
Regulamin bedzie, stworzę go. Co do finansowania - pisalam chyba wczesniej o tym - DT finansuje się sam, w wyjątkowych sytuacjach zarzad podejmuje decyzję o dotowaniu (jedzenie, leczenie) DT.

3. Czy koty brane z ulicy będą traktowane na równi z kotami ze schroniska? Tzn. czy kastracje/sterylizacje są na koszt stowarzyszenia?
Basiu koszty pkt 1 - co do traktowania wiem, że wiele osób dzieli koty na te z ulicy i ze schronu. Ja nie jestem zwolennikiem takich podziałow.Co to za roznica - decydowac powinien stan zdrowia i zagrozenie zycia danego kota.

jest jeszcze duzo kwestii do roztrzygniecia, mam nadzieję, że uda nam się w tym tygodniu stworzyc regulamin i zasady postepowania.

na razie do póki nie przeniesiemy kotow do drugiego pomieszczenia, nie chciałabym ruszac ze sterylkami bezdomnych, sama mam w kolejce 4 kotki i czekam. Pomózmy wszyscy w przenosinach to sie szybciej zrobi miejsce na sterylki.

Chciałabym uzyskać odpowiedź na powyższe pytania od Ewy lub Teresy.
Dziękuje.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lis 22, 2010 7:39 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

Nowa banda czworga zadekowana u mnie w łazience naparza się (przywykłam :roll: ) i drze japę (wrrr, sąsiedzi mnie uduszą :evil: ). Lekarstwa wykupione, koty nakarmione i poleczone, koopale w porządku, mimo że daję im mokre i parowanego kurczaka :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 22, 2010 7:50 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

A przy okazji - nasza droga pani wet orzekła, że brzuszysko Bońka to czysty tłuszcz i trzeba go dochudzić. U mnie nie bardzo się da - ma ostatecznie oprócz swojej, miski Kotori, Rukii i Julinki :roll: Ale to i tak pozytywne - nie treba go kroić :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lis 22, 2010 8:58 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

majencja pisze:Potforry jadą razem do domku!! Chyba się zapłaczę ze szczęścia, że razem i z rozpaczy że juz u mnie nie będą. No ale taka kolej matek oddać dziecka innym
mam nadzieję ze będzie im dobrze

Maja no super wieści.
Ty to masz rękę do tych swoich wypieszczonków. :ok: :ok: :ok:
Może Alfa ci podrzucę, coby szybciej znalazł domek.
Chociaż jak pamiętam z pierwszym kotem odemnie (rudym) miałaś nie mały sajgon :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lis 22, 2010 9:00 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

to nie ja znalazłam domek tylko Marta
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon lis 22, 2010 9:00 Re: KOCIA CHATKA-jak się uda w weekend mała przeprowadzka...

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 22.11.-28.11.2010
22.11. pon. rano brak wie. brak
23.11. wt. rano brak wie. Mara
24.11. śr. Asia i Bogusia wie.Gosia
25.11. czw. rano brak wie. Mara
26.11. piat. rano rano wie. Teresa
27.11. sob. rano Martyna wie. brak
28.11.niedz. rano brak wie.Dorotka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]