Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 11:04 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Szansa dla Scanii:)

Też czekam na informację co się stało, że Avia domku nie znalazła.

Pozdrawiam Radek

swiatek

Od: Nie lis 21, 2010 10:59

Post » Nie lis 21, 2010 11:06 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Szansa dla Scanii:)

No.
Ochłonęłam trochę i mogę opisać całą historię.
Na początku tygodnia dostałam sms od pani zainteresowanej Avią. Nie odpowiadam na sms adopcyjne, więc i tego zostawiłam w spokoju. Po kilku dniach za namową annskr- zadzwoniłyśmy. Miła pani wytłumaczyła się z smsa, porozmawiałyśmy, brzmiała dobrze więc umówiłam wizytę. Avia miała być ich pierwszym kotem.
Państwo przyszli, wszystko ładnie, pięknie, spisujemy umowę. Spojrzałam na pani dowód i skojarzyłam.
Avia nie miała być pierwszym kotkiem tych państwa. Od pewnej dobrej pani adoptowali koteczkę szylkretową, ośmiomiesięczną, która żyła u nich 6 (sześć!!!!!) dni. Odeszła, bo najadła się diffenbachii :cry:
Pani twierdzi, że wnioski wyciągnęła, kwiatów się pozbyła. I fajnie, tylko, że już raz zostałam przez nią okłamana. I więcej nie chcę...
Może inaczej byłoby, gdyby powiedziała, że miała kotkę, krótko, kotkę stracili, choć próbowali ratować, że zrozumiała, że doszła do wniosku....Ale ściemniała, że w życiu kota nie mieli. Mogą więc ściemniać, że u Avii wszystko ok.

Wiem, że może powinnam im zaufać, że może tym razem nie kłamią...Może już wiedzą, że przed mackami kociej łódzkiej ośmiornicy nie ukryje się nic..Ale, jeśli ma na tym odbudowaniu zaufania ucierpieć kot...Kot, który ma szansę na suuuuper Domuś u mikimiki i Radka
Kurde, nie wiem, doradźcie....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Nie lis 21, 2010 11:09 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Szansa dla Scanii:)

O, i witaj Radku na forum :D

Fajnie, że jesteście :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie lis 21, 2010 11:19 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Szansa dla Scanii:)

Ja też bym już nie miała zaufania, mimo, że może ludzi czegoś nauczyła śmierć kotuni.
Tak się nie robi :(.
Po raz kolejny okazuje się, że kręcenie i oszukiwanie ma bardzo krótkie nogi ...

Dorośli ludzie powinni umieć przyznać się do błędów, każdemu z nas się zdarzają. Najważniejsze to wyciągać z nich wnioski.
Pamiętam jak do naszego schroniska przyszły dwie panie - dorosła córka i mama. Straciły kota, kociaka właściwie, bo przytrzasnęła go klapa wersalki. Była podniesiona, bo akurat któraś z nich wkładała tam pościel, na sekundę odeszła, zostawiła w takim położeniu, kocio wlazł, nikt nie wie, jak to się stało i klapa opadła :(. Panie rozpaczały, robiły sobie wyrzuty, wiadomo było, że teraz będą miały 10 razy bardziej oczy i uszy otwarte. Żadna z nas nie oceniła ich źle, tym bardziej, że się przyznały, a mogły nie pisnąć słówka. Wypadek, nikt tego nie chciał, nie przewidział.
Zaadoptowały kolejnego kota, dałyśmy go z przekonaniem, że teraz na pewno będą uważać podwójnie.

Marija, dobrze zrobiłaś. Uważam, że jeśli jest chociaż cień niepewności, co do losów zwierzaka, którego się wydaje, to trzeba się wstrzymać z adopcją.
Za to u mikamika fajny dom dla którejś z panien się szykuje i z tego się ogromnie cieszę :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lis 21, 2010 11:38 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

Dzięki, pisiokocie :1luvu:

Mikamika pewnie wsiąknęła w forum, bo próbuję się dodzwonić, ale poczta orange podnosi słuchawkę :mrgreen:

Przed mikąmiką&swiatkiem trudna decyzja :ok: :ok:

A jak się czuje Phoebe :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie lis 21, 2010 12:24 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

Siedziałam właśnie na forum, z telefonem(oczywiście omawiając z Radkiem(swiatkiem) sprawę kociej adopcji) przy uchu i kiedy oboje z Radkiem fakt próby połączenia ze mną odnotowaliśmy z posta na forum :D :D

Sprawa już obgadana. :D Ustalone zostały dwie rzeczy: nr 1 : Odbiór kotka nastąpi w sobotę, nr 2 : kocice zadecydują same, która chce do nas trafić :) Jeśli zachowa się tendencja ze środy to Avia będzie nową przyjaciółką od psot naszej Phoebe [czyt. Fibi]

mikamika

Od: Wto lis 16, 2010 18:28

Post » Nie lis 21, 2010 13:08 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

Bardzo dobra decyzja :)
Cwaniaczki, zrzuciliście ten trudny wybór na koty :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lis 21, 2010 13:22 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

Z tej strony na to nie spojrzałam :D ale owszem, koty rozwiążą problem za nas :P
och, my niedobrzy ludzie :P :lol:

mikamika

Post » Nie lis 21, 2010 18:43 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

I to mi się podoba :D
Takie posty lubię czytać :D
Kciukasy za rekonwalescencję Phoebe :ok:
i do zobaczonka w sobotę :D
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt lis 26, 2010 18:05 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Avia nie pojechała...

To już jutro TEN dzień :!:
Jestem taka przejęta, jakby to mnie mika i swiatek mieli adoptować :oops:

Poprosimy o :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt lis 26, 2010 19:41 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Jutro Wielki Dzień:)

:ok: :ok:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt lis 26, 2010 20:06 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Jutro Wielki Dzień:)

Och... Phoebe mi nie daje odpisać bo leży mi na kolanach i uporczywie kładzie pyszczek na klawiaturze (czyżby miała nam coś do przekazania na forum?:P) Już się nie możemy doczekać:D może Phoebe też już to napięcie odczuwa... :)

Dziś nasza Malutka miała zdjęte szwy i jeszcze do jutrzejszego wieczora musi się trochę pomęczyć z kołnierzem. Mam nadzieję, że się kobitki polubią :1luvu: :kotek: :kotek:

mikamika

Post » Sob lis 27, 2010 13:30 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Jutro Wielki Dzień:)

Avia czy Scania? Scania czy Avia? Wybór jest taki trudny... a ja już się nie mogę doczekać :)

mikamika

Post » Sob lis 27, 2010 15:28 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Jutro Wielki Dzień:)

To już dzisiaj :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 27, 2010 20:58 Re: Spedytorzy czyli Demolation Cats:)Jutro Wielki Dzień:)

Uroczyście obwieszczam, że u mikimiki&swiatka oraz kotki Phoebe od dziś mieszka.......(stopniujemy napięcie) pewna...szylretowa Spedytorka :wink: Wybór Domku Stałego padł na Avię :mrgreen:

Duzi byli tak zaferowani Adopcją, że mikamika zabrała kontener z Avią, zostawiła torebkę i sobie poszła. Na szczęście zauważyła i wróciła się :ryk:

Avio Spedytorko- w nowym Domku zwana Dharmą- bądź szczęśliwa, dawaj swoim Dużym mnóstwo radości i udowodnij, żeś z dobergo dt wyszła :mrgreen:

Mam nadzieję, że mikamika&swiatek założą wątek w stylu "Phoebe i Dharma w jednym stoją domu" i będą pisać, co u dziewczyn słychać. Nie opuszczajcie nas :ok:

A pozostali Spedytorzy szukają nadal.
ObrazekObrazekObrazek

marija

[poprzednia][następna]