Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 14:20 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Wielka chwila nadejdzie po południu (teraz jest młyn w lecznicy :evil: ), tylko wpierw Ediemu zostanie zrobiony manicure z ew. pedicurem :roll: Dla jego własnego dobra :roll:
A tak w ogóle - hurra :!: :!: :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt lis 19, 2010 14:21 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Pazurki zostały przycięte, kołnierz zdjęty, Edisonek zaczął się bardzo gruntownie myć

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

coś mi chciał powiedzieć

Obrazek

a potem wszyscy wyszli ze szpitalika, ja zajęłam się Miłką, po powrocie szyja Ediego wyglądała tak

Obrazek

Wiec niestety Edison znowu siedzi w kołnierzu. Tyle tylko, że będzie miał zdejmowany kołnierz na trochę, żeby odetchnął, umył się...
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt lis 19, 2010 20:57 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Edison ty się chłopie nie wygłupiaj :twisted: :twisted: Jak tak można drapać się do krwi :?:

Biedny ten Edisonek w tym kołnierzu dzisiaj był :(

Natomiast ewidentnie mamy postępy w leczeniu charczenia Edisona :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob lis 20, 2010 11:53 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Marzenia11 pisze:W końcu dorwałam kawiarenke inetrnet w Nowym Sączu
pojechałaś specjalnie do Nowego Sącza, żeby dorwać kawiarenkę, nie wiem, czy był sens tak dalekiej podróży
:)

dlaczego On się tak drapie, no, niedobrze, niedobrze

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob lis 20, 2010 13:51 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Kurczę-ta sama sytuacja była u Ptysia-jak sie podgoiło,zdjełam golfik,od razu rodrapywał,dlatego następnym razem nie patrzyłam na jego błagające oczy i twardo czekałam,az zacznie porastać futerkiem,dopiero wtedy go rozebrałam!!
Leczenie w sumie trwało coś ok 3-4 miesięcy :?
Dobrze,że chociaz to charczenie zaczyna sie leczyć!
Ja u Ptysia stosowałam Chitopan,oraz BedicortG,a przemywałam 4% roztworem chlorhexydyny.Po zamknięciu rany strupem,przykładałam płatki płótna nasączone olejkiem z dziurawca.Szyjak sie wygoiła,ale pozostała mała łysinka.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 20, 2010 14:30 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

dite pisze:
Marzenia11 pisze:W końcu dorwałam kawiarenke inetrnet w Nowym Sączu
pojechałaś specjalnie do Nowego Sącza, żeby dorwać kawiarenkę, nie wiem, czy był sens tak dalekiej podróży
:)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
warszawskie już mi się znudziły :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lis 20, 2010 14:31 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Aleksandra59 pisze:Natomiast ewidentnie mamy postępy w leczeniu charczenia Edisona :ok: :ok: :ok: :ok:

Z kołnierzem jakoś damy radę - mnie cieszy postęp w leczeniu charczenia - Edison, tak trzymaj!!! :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lis 23, 2010 17:44 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

I co słychać u Edisonka?-ranka goi się???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro lis 24, 2010 0:30 Re: Edison....autoszczepionka - prosimy wszystkich o kciuki!!

Trochę wieści mam od Aleksandra59 - Edisonek mniej charczy!!!!! Tzn Aleksandra59 powiedziała, ze prawie w ogole, ale ja jestem ostrożna :ok: I to zdecydowanie mniej :piwa: :piwa: :piwa: Jest na etapie 7 kropli, pozostała 8ma, więc jeszcze jakieś 3-4 tygodnie autoszczepionki do pysia.. O rankę na łebku z wrazenia zapomniałam zapytać :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro lis 24, 2010 7:25 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

To świetnie,że są postępy w leczeniu!!!
Zdrowiej malutki!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 24, 2010 13:39 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

a co mu wlasciwei bylo co mial z szyja?
gerardbutler

Post » Śro lis 24, 2010 21:01 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

gerardbutler pisze:a co mu wlasciwei bylo co mial z szyja?

Edi - najprawdopodobniej ma alergię pokarmową :( Piszę najprawdopodobniej, bo pomimo stosowania jedynie karmy weterynaryjnej - kilka dni temu, po zdjęciu kołnierza ochronnego znowu się podrapał :twisted:

W tej chwili rany są zagojone - to ostatnie podrapanie było niewielkie.

Jak byłam dzisiaj w lecznicy - żadnego charczenia nie słyszałam. Jednak dziewczyny opiekujące się szpitalikiem mówią, że to charczenie się pojawia.

Jednak - w mojej ocenie - postęp w leczeniu jest bardzo duży. Zobaczymy jaka będzie decyzja po zakończeniu dopyszcznej autoszczepionki. Kuracja autoszczepionką może być kontynuowana - ale wtedy będą zastrzyki. Decyzję o ciągnięciu kuracji podejmie wet. prowadząca Edisona w konsultacji z laboratorium, które przygotowało autoszczepionkę.

Aleksandra59

Post » Sob lis 27, 2010 0:54 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

Napisałam ..... i wykasowałam ........... i dobrze zrobiłam ............

Aleksandra59

Post » Sob lis 27, 2010 1:02 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

Nie wiem co napisać.... Podobny kryzys miałam jakiś czas temu.... ostatnio sie też zastanawiałam nad tym wszystkim.....
Z tego co zrozumiałam, Edisonek jeszcze musi być w szpitaliku, przynajmniej do końca szczeppionki.... Strasznie mi głupio, że go nie odwiedziłam ani razu.... nie ogarniam wszystkiego....

Marzenia11

Post » Sob lis 27, 2010 1:03 Re: Edison...autoszczepionka -poprawa??:)kciuki nadal trzymajmy!

Aleksandra59 pisze:Napisałam ..... i wykasowałam ........... i dobrze zrobiłam ............

Nie wiem.... ale skoro tak uważasz to dobrze, ze Cie nie zacytowałam :wink:

Marzenia11

[poprzednia][następna]