Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ryśka pisze:Jeśli on nie chce nic jeść, to musisz działać szybko - bo szybko straci siłyCzy lekarz pooglądał wnętrze jego pyszczka - czy nie ma tam ranek, nadżerek, zapalenia dziąseł? Czy nie boli go gardło?
Czy kotek był odrobaczany?
Domina pisze:Od kilku dni mam dość poważny problem z kotkiem - znajdą. Przygarnęłam go z ulicy jakieś 3 tygodnie temu. Początkowo jadł bardzo chętnie, wręcz rzucał się na jedzenie. Niestety miał biegunkę, która utrzymywała się przez 2 tygodnie - weterynarz dwukrotnie go odrobaczał, zapisał też 2 rodzaje tabletek - pierwsze brał przez tydzień, kiedy nie pomogły dostał drugie. Przeszedł też na Intestinal Royala. Początkowo było ok, ale od wtorku kotek prawie nic nie chce jeść. Martwię się o niego, bo jest bardzo chudy - w tej chwili waży 1,9 kg, a ma około 4 miesięcy. Weterynarz powiedział, że pewnie wcześniejsze tabletki podrażniły jelita i dał mu 3 zastrzyki - no-spę i coś, co miało poprawić mu apetyt. Niestety, bez efektu. Kot nie chce jeść Royala, olewa też kocie przysmaki, nawet mleka nie pije już tak chętnie jak przedtem (ma specjalne mleko dla kotów). Nie wiem co z nim zrobić. Jednocześnie zachowuje się jakby szukał jedzenie - rzuca się np. na skórkę po obranym pomidorze, zagląda w talerz domowników. Miał ktoś może podobny problem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], PransNom i 163 gości