Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 22:50 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

A ja mam nową w miarę sofę.
Moja Stokrotka drapała jak najęta. Miała drapaki - 2 ale co z tego. Od razu korzystaliśmy z odstraszaczy. Moim zdaniem odstraszacz firmy Beaphar bardzo dobrze zadziałał i teraz Storkotka drapie mega sporadycznie.
Druga kocica od kiedy jest u nas, ani razu nie drapała sofy, tylko drapak - ten większy. Dzięki niej młodsza zaczęła korzystać z drapaka jako narzędzia do drapania, a nie tylko do wskakiwania na półeczki :)

Szalony Kocie, co dwa koty to nie jeden :) Polecam :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt lis 12, 2010 1:01 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

O tak... o ile mój młodszy Gołdon od dziecka miał drapak i wiedział że się go używa, to starsza Nuśka dostała go po 7 latach i przez pół roku omijała z daleka. Potem od czasu do czasu przyszła się przeciągnąć. 8) A i tak skubie krzesło :twisted:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt lis 12, 2010 7:52 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

zyraffa pisze:ja tylko nie wiem jednego: czy koty naprawdę tak chętnie korzystają z takich drapaków? wiem, że działa kocimiętka. a tak same z siebie? oto jest pytanie...

ja mam taki drapak do sufitu i powiem szczerze że jeszcze nie zdążyłam drapaka dobrze rozpakować i poskręcać a mój Boluś już się na niego ładował i nie potrzebna była nawet kocimiętka, a jak zamieszkał z nami drugi kocurek to zaczęły się istne szaleństwa drapakowe, ja swój drapak kupiłam w zooplusie i jestem bardzo zadowolona i co najważniejsze koty też.
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Pt lis 12, 2010 7:55 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

Wróżka, a który masz? Ten, co się zapiera o sufit? Daj linka, jak mozesz?

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 12, 2010 8:12 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/77493

ponieważ mieszkam w kawalerce drapak nie mógł być zbyt rozłożysty, a ten już mam prawie rok i spisuje się doskonale. Później wstawie fotke moich kociastych na drapaku :)

no i ja sobie troszke inaczej go skręciłam niż na zdjęciu, rolka-tunel jest na samym dole a hamaczek na górze :D
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Pt lis 12, 2010 8:16 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

Fajny, dzięki za linka, gromadzę na razie wiedzę, bo to dopiero jak ew. będą dwa koty, bo dla jednej to chyba nie ma sensu, bo ona drapak ma. Tak sobie myślę, że one w ogóle lepiej korzytają z drapaków wszelkiej maści jak ich jest co najmniej dwa :-) Może jak ja bym wlazła na Mruchy drapak to coś by z tego było. Czy to mocowanie do sufitu jest b. skomplikowane. Na jakiej zasadzie działa? Coś się wkręca? Nie bardzo nigdy sie mogłam doczytać w tych opisach z zooplusa.
Jak sie robi linka? Chciałam też Wam taki fajny drapak pokazać i nie wiem jak :evil:

jozefina1970

Post » Pt lis 12, 2010 8:24 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

dołączam się do prośby o linka :-)

jeśli moje koty oleją drapak to chyba sama zacznę z niego korzystać :twisted:

my do nowego mieszkania przywieźliśmy stary wiklinowy fotel, który nasza kota uwielbiała drapać. stanął w sypialni, żeby nie straszył. szkoda tylko, że nie okazał się tak atrakcyjny jak nowa, niebieska kanapa z salonu :-)

klemensowi też się od razu spodobała. nie wiem co w niej takiego jest, że wszystkim się podoba :roll:
Obrazek

zyraffa

Od: Sob lip 15, 2006 9:31

Post » Pt lis 12, 2010 8:25 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

nic nie trzeba wkręcać na konću jest śruba i taka jakby drewniana deseczka , ustawiasz drapak i rozkręcasz śrubę która dociśka ten drewniany element do sufitu. Przy jednym kocie drapak też był mocno eksploatowany (u mnie stoi przy oknie) chociażby spanie na wysokościach to super frajda dla kota :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Pt lis 12, 2010 8:29 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

wrozka pisze:nic nie trzeba wkręcać na konću jest śruba i taka jakby drewniana deseczka , ustawiasz drapak i rozkręcasz śrubę która dociśka ten drewniany element do sufitu. Przy jednym kocie drapak też był mocno eksploatowany (u mnie stoi przy oknie) chociażby spanie na wysokościach to super frajda dla kota :mrgreen:

Aaa, taka śruba rozporowa? Dzieki! No moja jakoś tym swoim nie zabardzo, chociaż dzisiaj rano na nim spała. Próbowałam go przenosić do salonu, żeby miała lepiej, ale wtedy już w ogóle jej nie interesował :-(

jozefina1970

Post » Pt lis 12, 2010 8:39 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

o kurcze, ale fajoski! cała zazdroszczę i się złościć zaczynam, że za szybko dokonałam zakupu. teraz się boję, że ten mój jakiś mały będzie i za niski :evil:

ale mam taki diaboliczny plan żeby go postawić przy regaliku na książki, na który teraz wchodzi tylko kota, bo jest mniejsza i zwinniejsza. tam im może urządzę dodatkowe legowisko, żeby sobie mogły mieszkanie z góry oglądać.

józefina - link robi się w prosty sposób: bierzesz cały adres strony (z http://) i wklejasz między [url][/url]

na górze masz pasek ze skrótami html. klikasz w URL i robi ci się taki skrót, potem wklejasz w środek adres i masz linka :-)
Obrazek

zyraffa

Post » Pt lis 12, 2010 8:57 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

mój drapak też stoi przy szafie i dzięki temu koty zyskały dodatkową powierzchnię do łażenia a jak wiadomo w kawalerce każdy centrymetr się liczy, hihi... :D
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Post » Pt lis 12, 2010 16:54 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

zyraffa pisze:
józefina - link robi się w prosty sposób: bierzesz cały adres strony (z http://) i wklejasz między [url][/url]

na górze masz pasek ze skrótami html. klikasz w URL i robi ci się taki skrót, potem wklejasz w środek adres i masz linka :-)

A, to podobnie jak zdjęcia? :oops:
Mojego próbowałam postawić przy szafie w salonie ale wtedy już w ogóle z niego nie korzystała
zyraffa pisze:o kurcze, ale fajoski! cała zazdroszczę i się złościć zaczynam, że za szybko dokonałam zakupu. teraz się boję, że ten mój jakiś mały będzie i za niski :evil:

Będzie dobry, zobaczysz, że się zainteresują!

jozefina1970

Post » Pt lis 12, 2010 18:13 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

dokładnie tak jak zdjęcie :-) to prosta sprawa, tylko trzeba załapać co i jak.

jozefina1970 pisze:Będzie dobry, zobaczysz, że się zainteresują!

no mam nadzieję, bo jak nie ... sama będę musiała się tam przeprowadzić :-)

a u mnie już dziś znów zabawy i bieganie. dziwne, ale mam wrażenie, że moja nieobecność w domu im pomaga. jak wracam to są takie zadowolone, biegają, bawią się razem. jakby im było łatwiej samym sprawy między sobą załatwiać, jak nas nie ma w pobliżu.
Obrazek

zyraffa

Post » Sob lis 20, 2010 9:41 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

dawno mnie tu nie było, bo i czasu mało, ale muszę się pochwalić :-)

koty w 15 dni przeszły długą drogę - teraz w zasadzie wszystko już robią razem. nawet śpią z nami (nam na głowach). biegają, szaleją, uprawiają kocie zapasy, a jak mają chwilę słabości to całują się noskami :-)

naprawdę - wzięcie klemensa to był strzał w 10 :-)

ps. a super-drapaka nadal nie ma :-(
Obrazek

zyraffa

Post » Sob lis 20, 2010 11:36 Re: Dokocenie. Kotka jedynaczka i jednoroczny kotek kastrat

Powqiem, że rewlacja :D Za kilka dni zapomnicie jak to było z jednym kotem :D
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]