Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 19:37 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Dymny kocurek wrócił do Schroniska,ma bardzo zaawansowany kk,w bardzo złym stanie.Albo sie go wyciągnie,albo...

Jest też rudy kot

Uporządkuje psie sprawy i powklejam zdj

edit

W tej chwili żaden kot nie powinien trafiać do Schroniska.

"Dzis kobieta oddała takiego kota, rudy, piekny, to kocur wykastrowany, 1,5
roku

Znalazła go 4 miesiące temu na ulicy bardzo zadbanego, zabrała go poszła

do weta ,wykastrowała ,zaszczepiła.

Kot jest ewidentnie kotem wychodzącym ,bo przy każdej okazji zwiewa z
domu po czym po 1,2 dniach wraca z ptakiem czy myszą. wskakuje sąsiadom
na balkony i rozrabia w donichach. To jeszcze nie problem bo gdy prubuje
sie go zostawic w domu dostaje swira wszedzie sika na koce reklamówki na
zabwki dziecka. Charakter bardzo miły lubi dzieci i nauczony jest zyć z
psem. Potrzebuje domu z ogrodem bo inaczej zeświruje"

Często było tak,że ludzie ściemniali z powodami oddania,przyjmijmy jednak,że to prawda i kot taki jest.

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt lis 19, 2010 20:02 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Tygrysek i czarnulek od 18,00 u mnie na tymczasie. Czarnulek trochę się mnie boi co mu nie przeszkadza w zabawie.
Tygrysek to maleństwo ze szczurkowatym chudym ogonkiem i drugimi szczurkowatymi nóżkami. :mrgreen:
Tygrysek niczego się nie boi. Oba pojadły, tygrysek zdążył zaliczyć moje kolanka, wymruczał mi króciutką bajeczkę i popędził do kumpli aby się bawić. W kuwecie jeszcze ich nie widziałam, zbyt są zajęci zabawą :wink:
Jakieś propozycje na imiona dla łobuziaków? :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lis 19, 2010 20:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Może po prostu Tygrysek?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 19, 2010 20:08 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

CoToMa pisze:Może po prostu Tygrysek?

podoba mi się, a więc Tygrysek, a drugi?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lis 19, 2010 20:16 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Elmo, Bemol, Filemon?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 19, 2010 20:25 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

CoToMa pisze:Elmo, Bemol, Filemon?

:1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 19, 2010 21:04 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

CatAngel pisze:
CoToMa pisze:Elmo, Bemol, Filemon?

:1luvu: :1luvu:

Filemon? ładnie, oki, dzięki :1luvu: więc Tygrysek i Filemon
ps. zdjęcia zaraz będą :D
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lis 19, 2010 21:45 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Piękne imiona...

troche sie podłamałam-nie będzie w tym roku kalendarzy,bo schronisko nie ma pieniędzy,żeby wyłożyć na nie.W tamtym roku dzięki miau i dogomanii uzbierało sie coś ponad 1000 zł,a może 1300 zł.Musiałabym sprawdzić.Ta suma wciąż jest odłożona i są próby uzbierania całości na remont izolatki.Za kalendarze będą gazetki.Jeszcze nie wiem ile będzie kosztowała,na razie myślimy nad koncepcją i piszemy do niej.

Gdyby ktoś miał ochote opisać wrażenia po adoptowanym psie,kocie z Rudy(można pościemniać i może być z innego schronu),to dajcie znać.Ja troche tak podręcznikowo musze do tego podejść,żeby zachęcić ludzi.

justyna8585

Post » Pt lis 19, 2010 21:58 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Filemon:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Tygrysek:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt lis 19, 2010 22:52 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Co do spisu - u CoToMa jest Gandalf, biało-rudy kocurek czarny Mefisto jest w Fundacji Fan. U Anity jest łącznie chyba 7 kotów ;)

Mar9 - Ty wiesz... :1luvu:

Co do rudaska - jeżeli jest taki, jak w opisie, jedynym ratunkiem dla niego jest chyba szukanie mu domu prosto ze schronu, ogłaszanie. Czy ktoś mógłby sklecić tekst ogłoszenia? Ja totalnie nie mam już na nic czasu, ciągle mam zaległości w ogłaszaniu, nie mam kiedy...

Na dziś potrzebny jest w takim razie dom dla rudego, biało-burego, wsparcie dla tymczasów u mar9 i u Anity, ew. transport dymnego do Warszawy, pomoc w ogłaszaniu...

Ja wysiadam, to przestaje mieć sens, bo czasu mam tylko mniej i mniej :(
Ostatnio edytowano Pt lis 19, 2010 23:40 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lis 19, 2010 23:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:Co do spisu - u CoToMa jest Gandalf, biało-rudy kocurek czarny Mefisto jest w Fundacji Fan. U Anity jest łącznie chyba 7 kotów ;)

Mar9 - Ty wiesz... :1luvu:

Co do rudaska - jeżeli jest taki, jak w opisie, jedynym ratunkiem dla niego jest chyba szukanie mu domu prosto ze schronu, ogłaszanie. Czy ktoś mógłby sklecić tekst ogłoszenia? Ja totalnie nie mam już na nic czasu, ciągle mam zaległości w ogłaszaniu, nie mam kiedy...

Na dziś potrzebny jest w takim razie dom dla rudego, biało-burego, wsparcie dla tymczasów u mar9 i u Anity, pomoc w ogłaszaniu...

Ja wysiadam, to przestaje mieć sens, bo czasu mam tylko mniej i mniej :(

Wszystkie rudzkie koty u Mar9 (oprócz tych 2 z dzisiaj) mają allegro,alegratke,adopcje.org,częśc ma gumtree(cos sie zacina i nie umiałam reszty dodać),Joachimek ma wyróżnione allegro + 20 ogłoszeń.I właśnie wstawiam koty na stronę schroniska,jeśli ktoś nie wyraża zgody,to dajcie mi znać,usunę.Doszłam do wniosku,że do działu w pilnej potrzebie wrzuce Franie,która jest juz bardzo długo u Mar i Joachimka.Nie moge tam więcej,reszta jest w dziale koty.

jakieś koty ominęłam z Rudy?

Są gdzieś zdjęcia Gandalfa i tego drugiego?

justyna8585

Post » Pt lis 19, 2010 23:41 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Przypomnę tylko - na dziś potrzebny jest w takim razie dom dla rudego, biało-burego, wsparcie dla tymczasów u mar9 i u Anity, ew. transport dymnego do Warszawy, pomoc w ogłaszaniu...

Bardzo bym prosiła, by ktoś poświęcił kilka chwil na sklecenie tekstu ogłoszenia dla rudego kocurka :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lis 19, 2010 23:56 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

justyna8585 pisze:uzupełniłam 1. post, kolejność jest przypadkowa,'szłam" po wątkach.Jeśli kogoś ominęłam,a wziął kiedyś kota na Dt,to przypomnijcie mi prosze.Mogłam też ominąć jakiegoś kota,od razu przepraszam.

Jeśli sie uporam z ogłoszeniami psów,to umieszcze wszystkie te koty na stronie schroniska.Zgadzacie sie,czy nie? musiałabym tam wtedy tez podać namiary na dt.Jeśli ktoś ma coś przeciw,to prosze o danie znać.

size=200]Schronisko szuka wolontariuszy[/size]

SZUKAJĄ DT:

1.wyglada na kocurka,ok 1,5 roku, dluzsza nieco siersc ,wystraszony ,ale
mily ,trafił już z kk.ma ogromną wolę życia,ale wole nie pisać dlaczego.

Obrazek

Obrazek

2.Tri,nie wiemy czy jest dzika,czy taka wystraszona,od niedawna,po sterylce.ok 7 mies.
Obrazek

Obrazek

W DOMU TYMCZASOWYM:
U MAR9
Burasek,na 3 tyg.,potem jedzie do Anity5,Jest jednak bardzo chudy,nie wiadomo na ile wynikto stresu,a na ile zdrowotny.Potrzebuje człowieka-wtedy najchętniej je.Jest bardzo kochany.
Obrazek

2.Płeć jeszcze nie rozpoznana,czarny/czarna,ok. 4 mies.,wyszedł z kk,ale ryzyko powrócenia jest bardzo duże,miły przytulaśny

Obrazek[/size]

Wątki:
viewtopic.php?f=1&t=120268

3.Tomcio,4 mies.pingwinek,grzeczny,przytulaśny,kochany,uwielbia sie bawić.
Obrazek
więcej:
adopcje/index.php?p=7449

4.Bobi,czarny,ma 8 mies.,kochany,przytulaśny,kontaktowy
Obrazek
więcej:
adopcje/index.php?p=7936

5.Frania/Kluseczka,bardzo długo w dt,ok 2 lata,ma gronkowca w oczach,poza tym jest zdrowa,kocha jedzenie,człowieka,głaski.
Obrazek
więcej:
adopcje/index.php?p=5639

U ANITY5
1.Joachim,ok 3,5 r.,po powaznym urazie,jest kontaktowy,bardzo spokojny,przyjacielski
Obrazek
wątek:
viewtopic.php?f=1&t=119142

2.Tri,miała paskudny kk,ok 7-8 mies.,kontaktowa,nakolankowa
viewtopic.php?f=1&t=119702

U HALBINY
obecnie brak

U JUSTY&ZWIERZAKI
1.Eustachy,trafił po potrąceniu,do dzisiaj ma problem z pęcherzem,wymaga opieki,leczenia i nakładów finansowych
Obrazek
wątek:
viewtopic.php?f=1&t=107213

2.3 kociaki ok 2 mies z piwnicy z kk,oswajają się
wątek:
viewtopic.php?f=1&t=119840

U MARTYNYP
obecnie brak

U.PAŃ WETERYNARZ W LECZNICY
1.Emi,potrącona,ok 3 lata,spokojna,kontaktowa,nakolankowa szczęściara
Obrazek
wątek
viewtopic.php?f=1&t=118313

U P.IWONY

1.Pinokio,pingwinek,po potrąceniu,ze złamaną łapką i miednicę,dochodzi powoli do siebie
wątek
viewtopic.php?f=1&t=118313

2.2 ok 2 mies. kociaki

U COTOMY
(musze sie dowiedziec

U LIWII_obecnie brak

U mnie tez są koty z Rudy , są jeszcze 3 które szukają domu , sa bez ogłoszeń ....
Rudy Rysiu z problemami , Łaciata z mocno uszkodzonymi oczkami Borutka i z lekką mgiełka na oczku Batuta ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob lis 20, 2010 0:40 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

W wątku są za duże fotki.
Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu. 8)
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

[poprzednia][następna]