W poniedziałek 15.11. uciekła mi kotka miała 5 miesięcy. Była wypuszczana sama na pole i biegała sobie między blokami i działkami ale zawsze wracała ale tym razem nie wróciła;( Czy moja 5 miesieczna kotka wróci?? Czytałam że ogólnie koty uciekają na długo ale wracają po miesiącu lub nawet po roku.
Nikt Ci nie odpowie na forum na to pytanie - może wróci, a może, niestety, coś jej się stało Moja 4-miesięczna kotka najdłuższy spacer miała dwudniowy, ale ona też za dużo nie wychodzi. Kotek miał obrożę, identyfikator? Mam nadzieję, że kotka wróci cała i zdrowa.
Możesz przeszukać wszystkie ciemne i spokojne miejsca - komórki, piwnice, dziuple etc. w okolicy; rozwiesić ogloszenia ze zdjęciem kotki i numerem telefonu. Ale... pomyśl - psy, samochody, dzikie koty, dzieci z kamieniami, pijacy, ktorzy muszą się na czymś wyładować - trudno powiedzieć czy wróci
A pogoda nie sprzyja takim okruszkom! Nikt nie odpowie na pytanie czy kot wróci. Wypuszczając ja musiałas sie lizcyć z taką ewentualnością. Moło ją spotkać wszystkie zło tego swiata ,jakie pzrychodzi do głowy. Jedyne wyjście to szukac,szukac,wywieszac ogłoszenia,pytac...i szukać. Nie odpuszczać! Powodzenia
Swoją drogą chyba bym umarła ze strachu, gdyby mój kot miałby sobie tak chodzić samopas po blokowisku... Na spokojnej wsi, to co innego Jak wróci, radzę zaopatrzyć się w szelki dla kota i smycz, i nie wypuszczać jej samej