Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 8:44 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

alessandra pisze:http://www.kocipazur.org/index.php?id=992
jak zrobić, jeden ze sposobów :wink:
u mnie najlepiej sprawdza sie siano, inne materiały łapia wilgoc z powietrza- góry :wink:

Dzięki za instrukcję :ok:

Do rodziców, mieszkających w domku, przychodzi koteczka. Codziennie rano budzi ich miaukiem, dopominając się jedzenia :) Jednak nie daje się pogłaskać,ba, nawet dotknąć.
Odkąd ją dokarmiają lepiej wygląda, odrosły jej wąsy, poprawiło futerko, nadal jedek nie wiemy gdzie śpi :roll: :|

Postaram się pomóc rodzicom przy budowie takiej budki, może kotka zaakceptuje ją i zamieszka w niej zimą :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lis 19, 2010 13:06 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

cieszę się że znalazłam ten wątek, ciekawe jakie są ceny budek styropianowych w tym roku..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt lis 19, 2010 13:15 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

olamichalska pisze:cieszę się że znalazłam ten wątek, ciekawe jakie są ceny budek styropianowych w tym roku..

Popytaj w aptekach, szpitalach, przychodniach o pudła styropianowe po lekach, takie pudła na ogół mają wielkosć akurat na domek koci, trzeba wyciąć tylko otwór wejsciowy (z boku i u góry dłuższego boku, 14 x 14 około), opakować całosć folią i gotowe, do środka jakis polarek z lumpku i za grosze i małym nakładem pracy mamy domek, takie domki dobrze sie sprawują jeden dwa sezony nawet.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 19, 2010 19:19 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Myszeńk@ pisze:
alessandra pisze:http://www.kocipazur.org/index.php?id=992
jak zrobić, jeden ze sposobów :wink:
u mnie najlepiej sprawdza sie siano, inne materiały łapia wilgoc z powietrza- góry :wink:

Dzięki za instrukcję :ok:

Do rodziców, mieszkających w domku, przychodzi koteczka. Codziennie rano budzi ich miaukiem, dopominając się jedzenia :) Jednak nie daje się pogłaskać,ba, nawet dotknąć.
Odkąd ją dokarmiają lepiej wygląda, odrosły jej wąsy, poprawiło futerko, nadal jedek nie wiemy gdzie śpi :roll: :|

Postaram się pomóc rodzicom przy budowie takiej budki, może kotka zaakceptuje ją i zamieszka w niej zimą :)
Myszeńk@ - mamy łódzki wątek z budową budek: viewtopic.php?f=1&t=119441&start=0. Na 3. stronie są zdjęcia pisiokot building company stanowiące pewną instrukcję co i jak (jest też mowa o wyściółce). Ja płyty styropianowe wyprosiłam na terenie budowy. Jeżeli masz gdzieś cokolwiek w okolicy to zawsze można zapytać. My dostaliśmy taką chyba ponad 30 płyt :ok:. Może w marketach można popytać, często to materiał do pakowania, któy się wyrzuca. Kiedyś też wracając z Castoramy aleją Włókniarzy zajrzałam do jakiejś firmy przy ulicy (tam są takie przemysłowe i magazynowo-samochodowe tereny, nie pamiętam dokładnie gdzie) i mi tam dali, ale to już wieku temu...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw gru 09, 2010 10:27 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Zakupiłam 2 budki od p. Woźnickiego. Namiary znalazłam tutaj ( na 1 str.).
Budki są bardzo solidne i wygodne, są docieplone i mają zdejmowany dach, co umożliwia wygodne sprzątanie i wymianę "pościeli".
Koty je zaakceptowały od razu i teraz sobie w nich mieszkają.
P. Woźnicki robi budki szybko i dowozi na miejsce. Ustawia je też we wskazanym miejscu.
Jest też bardzo sympatyczny.
Polecam!

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Czw gru 09, 2010 11:35 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

JAki koszt?

77madzik

Od: Pon wrz 10, 2007 10:24

Post » Pt gru 10, 2010 0:04 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Budka większa, na 3-4 koty, ma cenę wyjściową 250 zł. Nie wiem, do ilu zejdzie po negocjacjach, ale proponuję próbować :)
Druga zamówiona budka (na 1-2 koty) również została zakceptowana i jest zamieszkiwana.
Musiałam zakupić dwie, bo buszuje u mnie sporo kotów, a kocice mają swoje odrębne rejony, których nie przekraczają, więc jedna budka to było za mało. Kamień spadł mi z serca, bo koty mają już gdzie mieszkać.
Zapomniałam napisać, że budki stoją na nóżkach i dach mają pokryty papą. Wyglądają tak, jak na zdjęciach str.1.
Ja jestem zadowolona. Mam nadzieję, że koty też :D

sky_fifi

Post » Pt gru 10, 2010 0:13 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Zapomniałam napisać, że mam do oddania budkę ze spiczastym dachem, taką, jak dla małego pieska. Trzeba ją docieplić, bo ma samo drewno. No i oczywiście wymościć :)
Mieści się do kombi. Bardzo potrzebującym mogę dowieźć, ale potrzebny by mi był ktoś do wtaszczenia do samochodu, bo dla mnie samej za ciężka.
Warszawa.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to proszę o priv.

sky_fifi

Post » Pt gru 10, 2010 19:08 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

sky_fifi pisze:Budka większa, na 3-4 koty, ma cenę wyjściową 250 zł. Nie wiem, do ilu zejdzie po negocjacjach, ale proponuję próbować :)
Druga zamówiona budka (na 1-2 koty) również została zakceptowana i jest zamieszkiwana.
Musiałam zakupić dwie, bo buszuje u mnie sporo kotów, a kocice mają swoje odrębne rejony, których nie przekraczają, więc jedna budka to było za mało. Kamień spadł mi z serca, bo koty mają już gdzie mieszkać.
Zapomniałam napisać, że budki stoją na nóżkach i dach mają pokryty papą. Wyglądają tak, jak na zdjęciach str.1.
Ja jestem zadowolona. Mam nadzieję, że koty też :D

250 budka dla 3-4 kotow a dowóz?

77madzik

Od: Pon wrz 10, 2007 10:24

Post » Pt gru 10, 2010 20:18 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Niestety nie pamiętam, ile kosztował dowóz :(
Koszt dowozu zależy od odległości i najlepiej uzgodnić to bezpośrednio z panem od budek.
Ja tylko zamieściłam moją opinię, nie jestem wytwórcą, ani sprzedawcą, ani pośrednikiem.

sky_fifi

Post » Nie sie 28, 2011 9:02 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

olszansky

Od: Nie sie 28, 2011 8:55

Post » Pon sie 29, 2011 8:27 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

olszansky pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Załaczam link do tych budek. Po otwarciu tekst będzie wyraźnie widoczny.http://www.koty.civ.pl/rady/domek/domekdlakota.pdf
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon sie 29, 2011 9:03 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Czy otwory wejsciowe nie powinny być nieco wyżej?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 29, 2011 12:32 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Jana pisze:Czy otwory wejsciowe nie powinny być nieco wyżej?

Moim zdaniem tak, ale niestety wiele osób robi nisko. A przecież poza tym, że chlapie do środka, to kotom niewygodnie tak się schylac.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon wrz 05, 2011 17:59 Re: Gdzie kupić budki dla kotów wolno żyjących?- namiary i fotki

Zakupiłam domek drewniany dla kotów.Jestem bardzo zadowolona.Domek jest bardzo solidny,ocieplony,wykonany starannie.Producentem jest Pan Paweł Woźnicki,tel 501 512 563.Co nie jest też bez znaczenia koszt niezbyt wysoki,biorąc pod uwagę jakość.Warto skorzystać z usług Pana Pawła.Pozdrawiam. :ok:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

[poprzednia][następna]