KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Kolejne koty.. RUDASKI.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 9:31 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

A to "nowy" kocurek w KAN

Maciuś podrzucony do KAN, ma ok. 1,5 roku, jest bardzo chudy. Widać, że był duży, ale jest leciutki. jak piórko. cechy: bardzo sympatyczny, milutki, uwielbia głaskanie.
ObrazekObrazekObrazek

Yoda nie docenia kałuż :mrgreen: ja bym tak nie krzyczała :ryk:

agara :1luvu: dziękuję.. dziś miłego dnia także życzę.. a zrobiło się listopadowo naprawdę..
kociamysza, jak ja Ci zazdroszczę lata... 8)
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 16, 2010 16:42 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

W tym miejscu to akurat kaluza bylo odpowiednim nazwaniem Pacyfiku :) Bylismy, dzieki uprzejmosci znajomego, przez tydzien w jego domku w osadzie Laguna Verde. Nie mozna tego nazwac kurortem :) ani nawet miasteczkiem. Do plazy trza bylo autem dojezdzac :) Jest jeszcze druga plaza, zdecydowanie bardziej malownicza ale wymagala spaceru ponad poltoragodzinnego w jedna strone. Z Kicia niewykonalne :) Za to do latarni daje sie dojechac bezproblemowo i tam jakos Kici spacery po klifie nie przeszkadzaja. Akurat do latarni jezdzimy od czasu do czasu, bo to urokliwe miejsce.

Zatoczka w Laguna Verde jest niewielka, plaza nieciekawa, ale fale fajne byly:

http://vimeo.com/16872504

Haniu, lato jest super, ale nawet ja, zwierze cieplolubne czasami wymiekam :ryk:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto lis 16, 2010 16:43 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Hanulka pisze:A to "nowy" kocurek w KAN

Maciuś podrzucony do KAN, ma ok. 1,5 roku, jest bardzo chudy. Widać, że był duży, ale jest leciutki. jak piórko. cechy: bardzo sympatyczny, milutki, uwielbia głaskanie.
ObrazekObrazekObrazek

Odpasie sie i bedzie superkocurem :)

kociamysza

Post » Wto lis 16, 2010 18:51 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

kociamyszo :1luvu: no stóp jeno w tych falach nie zamoczysz.. :ryk: raczej całą resztę.. az strach.. i zachwyt jednocześnie :roll:
cudne i wspaniałe fale.. takich jeszcze ja nie wiedziała :oops: i znów muszę zazdrościć :evil: :evil:
poczułam się prawie jak w realu...
zamknięte oczy.. odgłos "morza", otwarte oczy.. wspaniałe okoliczności morskiej przyrody, mewy.. mewy? 8O
oczy szeroko zamknięte :ryk: i wirtualne wakacje w Chile :piwa:

Mario, ja umiarkowane zwierzę.. ale już tęsknię za latem.. no może nie za upałem.. :ryk:

a Maciusia Andżelika na pewno odpasie :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lis 16, 2010 23:17 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Ogromnie dziękuję za wpłatę na leczenie naszych podopiecznych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

09.11.10 - P. Małgorzata W. z Krakowa - 150,00zł :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto lis 16, 2010 23:57 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Po raz kolejny pragnę podziękować Hanulce i Jej TŻ za pomoc w zakupie leków i oczywiście przysłaniu ich na cito / w tym samym dniu / do Radomska. Jesteś kochana i nigdy nie odmawiasz pomocy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Śro lis 17, 2010 14:55 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kubuś, który szam poprosił o pomoc, czeka na powrót do życia! Bardzo potrzebna pomoc na leczenie koteczka!

wątek indywidualny Kubusia: viewtopic.php?f=1&t=120174 wirtualny opiekun:

ObrazekObrazekObrazek

Kubuś - 1,5 roczny prawdziwy nieszczęśnik; bezdomny kociak, który przywędrował po pomoc do piwnicy Andżeliki. Nie wiadomo, jakimi siłami to zrobił, ale jednak.... Kiedy późnym wieczorem Andżelika usłyszała w piwnicy dziwne odgłosy (rzężenie, chrapanie), naprawdę przez moment bała się tam wejść i zaświecić lampkę.
Kubuś ma daleko posuniętą kaliciwirozę, katar. Nic nie je, nie pije! Nie przełyka nawet własnej śliny. Umycie pyszczka graniczy z cudem. Andżelika może to tylko wykonać, kiedy jest u weta, ale po krótkim czasie i tak źle to wygląda. Każdy dotyk go boli! Trzymamy go tylko na kroplówkach i lekach przeciwzapalnych, przeciwbólowych.
Bardzo prosimy o wsparcie finansowe w leczeniu tego biedaka!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro lis 17, 2010 15:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

andzelika1952 pisze:Ogromnie dziękuję za wpłatę na leczenie naszych podopiecznych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

09.11.10 - P. Małgorzata W. z Krakowa - 150,00zł :1luvu:

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lis 18, 2010 2:40 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Bidulek z tego kociaka :cry: Wiem, ze Andzelika zrobi wszystko by mu zycie uratowac.

kociamysza

Post » Czw lis 18, 2010 13:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Kubuś , tak bardzo źle się czuje kiedy nie jest w stanie oddychać nosem ani przełknąć śliny. Boże jak on się męczy , nie mogę na to patrzeć. Cała jestem zaśliniona , usmarkana jego glutkami bo pomimo takiej choroby przytula się do mnie i próbuje mruczeć. :cry: To taki kochany kotek :1luvu: Robię mu inhalacje , żebyście widzieli jak wtedy zasypia i uspokaja się. :D Dzisiaj przyszedł drugi biały dorosły bezdomny kociak - także chory. Strasznie kaszle i smarka się - skąd one wiedzą gdzie mają się zgłosić . :mrgreen: Muszę dokładnie zobaczyć czy inne koty nie powiesiły przy wejściu do mojej piwnicy napisu - SZPITAL - ODDZIAŁ INTENSYWNEJ TERAPII :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw lis 18, 2010 13:55 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Wlasnie mialam zapytac jak Kubus.

Andzelika, zwierzaki jak nic czuja dobrego czleka :) My tez chyba jestemy znani w okolicy, a to jakis pies sie przyblaka zeby odpoczac, koty przylaza na polowanie i na pogawedki z Kicia :) kroliczki rosna jak na drozdzach, kolejne pokolenia kawek rdzawych nam posesji pilnuja i slimaki zjadaja, sasiad od czasu do czasu konie podrzuci by swiezej trawy podjadly, itp.

Slowem ogrodek swietego Franciszka.

kociamysza

Post » Czw lis 18, 2010 14:36 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

TAK właśnie, tylko już nie ogródek, ale OGRÓD :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lis 18, 2010 15:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

Dziękujemy Zuzzik za pieniążki dla Lolusia - 50,00zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw lis 18, 2010 15:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO - adopcje, opieka wirtualna, DT, wsparcie $

andzelika1952 pisze: Muszę dokładnie zobaczyć czy inne koty nie powiesiły przy wejściu do mojej piwnicy napisu - SZPITAL - ODDZIAŁ INTENSYWNEJ TERAPII :mrgreen:

Pewnie tak.....
Biedne kociki, ARKA JEST ICH OSTATNIĄ NADZIEJĄ..
Kociamysza, fale są ekstra. Ale wstrzemięźliwość Yody rozumiem :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]