Cztery ślepaczki [i] [i] [i] [i] proszę o zamknięcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 9:41 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Nie wiem co za cholerstwo. Kokosz zwymiotował dwa razy wczoraj, w nocy nie, rano zjadł. Nie zdołałam go złapać, tak szybko zwiewał. Przy jedzeniu daje się głaskać, odwodniony nie jest. Wezmę go po południu do weta. Reszta maluchów ok, Kaj tylko jakiś przytulaśny się zrobił, jak na samym poczatku, wdrapuje się na kolana i mruczy. Oczodóół brzydko się zagoił, nie tak ładnie ja Gerdzie i Kokoszowi, Kaj ma pustą jamę po oku.
AnielkaG

Post » Czw lis 18, 2010 13:21 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Kotka z Palucha, Gosia, miala takie obajwy - wymioty, biegunka. Leukocyty chyba byly troche podwyższone, test na parwo dwa razy ujemny, byla w dt gdzie nie bylo pp, ale nie udalo sie.... wet ze Sreniawitow mowił, ze obstawia jakis koronawirus

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lis 18, 2010 17:25 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Anielko, jednak napiszę co mam i mogę Ci przekazać:

- cobactan
- torecan
- dufalyte
- ulgastran
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lis 18, 2010 19:56 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Basiu, dzięki, na razie nie potrzebne. Jak wróciłam z pracy kaj dla odmiany zwymiotował raz. Biegunki maluchy nie mają, zjadły ładnie, bawią się. Kaj jest najsłabszy więc zaliczył weta, dostał kroplówkę i antybiotyk. On najsłabszy jest, to lepiej dmuchać na zimne. Antybiotyk się przyda bo Kaj znowu smarcze.
Dziewczynki Berta i Betina oraz Koko i Yum-Yum w dobrej formie. Kupa nieładna, ale bez krwi. Mają apetyt. Berta trochę smutna. Jutro dostaną antybiotyk w domu.
Chyba się powoli uspokajam.
AnielkaG

Post » Pt lis 19, 2010 0:06 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

i niech tak pozostanie
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob lis 20, 2010 17:56 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Co u Was, Anielko? :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Sob lis 20, 2010 21:08 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Na szczęście po strachu. Starsze kociaki już zdrowe, dostają jeszcze antybiotyk, kupy się normują .Maluchy też dobrze. Kaj kicha, ale humor im dopisuje. Zrobiły dziś coś :twisted: z moją kartą od aparatu. Myszki są niewystarczające do zabawy. Kokosz właśnie wlazł w podbierak i nie może się wyplątać, w tym pokoju i tak już nic nie ma co by mogły zniszczyć :?
AnielkaG

Post » Sob lis 20, 2010 21:32 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

AnielkaG pisze:Na szczęście po strachu. Starsze kociaki już zdrowe, dostają jeszcze antybiotyk, kupy się normują .Maluchy też dobrze. Kaj kicha, ale humor im dopisuje. Zrobiły dziś coś :twisted: z moją kartą od aparatu. Myszki są niewystarczające do zabawy. Kokosz właśnie wlazł w podbierak i nie może się wyplątać, w tym pokoju i tak już nic nie ma co by mogły zniszczyć :?

wielkie uffff...........

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob lis 20, 2010 23:03 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Za to Maniek ma jedną wielką nadżerkę zamiast nosa. Ale ładnie je (nawet bym powiedziała pochłania) i robi ładne kupy. Czym można posmarować koci nos??
AnielkaG

Post » Nie lis 21, 2010 0:43 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

AnielkaG pisze:Za to Maniek ma jedną wielką nadżerkę zamiast nosa. Ale ładnie je (nawet bym powiedziała pochłania) i robi ładne kupy. Czym można posmarować koci nos??

Ag100
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie lis 21, 2010 23:16 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

A co to i skąd wziąć? Posmarowałam maścią z wit A i E. Strupki przysychają, ale są. Z maluchów Kaj znów smarcze, dostał jakiś antybiotyk- ale nie działa. Nie chcę go znowu faszerować lekami. Poczekamy kilka dni, dam mu flegaminę i lizynę znowu.
AnielkaG

Post » Nie lis 21, 2010 23:33 Re: CZTERY ślepaczki z budowy... epidemia

Ag100 - srebro koloidalne, suplement diety. M. in. stosuje się na zmiany skórne.
Mam, mogę odlać w buteleczkę.

Ale dla tych zasmarkanych to zastosoewałabym również wewnętrznie.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro lis 24, 2010 22:48 Re: CZTERY ślepaczki z budowy, czy ktoś nas pokocha?

Kociaki mają się dobrze. Gerda jest małym mordercą myszek, bawi się tylko z krótkimi przerwami na spanie, jest super przytulakiem. Najkochańszy jest Kaj, wreszcie trochę przytył, wazy 1,5 kg. Cały czas drapie ranę po usunięciu oka i wygląda z tym koszmarnie.
Kokosz nadal zwiewa jak mnie zobaczy, ale bez problemu daje się złapać. Kajko bardzo urósł, prawie dogonił Kokosza.
KOKOSZ
Obrazek

KAJKO
Obrazek

Oni obaj szukają domów JUŻ. Razem.

Dziś dzwoniła pani o małe kociaki. Jak usłyszała że koty są jednooczne to powiedziała że takich chorych to ona nie chce... nawet nie zapytała jak wyglądają. One są zdrowe, tylko widzą na 1 oko!!!
AnielkaG

Post » Czw lis 25, 2010 22:46 Re: CZTERY ślepaczki z budowy, czy ktoś nas pokocha?

Może ktoś chciałby kochanego kalekiego kociaczka? :(
Ja nawet nie śmiem marzyć o domu dla niewidomej Gerdy i niezbyt urodziwego Kaja. Ale Kokosz i Kajko to piękne , rozrywkowe chłopaki. :?
AnielkaG

Post » Pt lis 26, 2010 11:13 Re: CZTERY ślepaczki z budowy, czy ktoś nas pokocha?

No to szukamy Ludzia z wielkim serduszkiem :lol:
wiemy, że takie Ludzie istnieją!!!
w przeciwieństwie do krasnoludków :mrgreen:
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]