bezdomne kotki Toruń

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 21:58 bezdomne kotki Toruń

W Toruniu, na ul. Czarneckiego (w pobliżu przedszkola Raczek) jest ok 6 bezdomniaków, w tym jedna koteczka ok 4-miesięczna (ma coś niedobrze z okiem). Dokarmia je od dawna już jedna Pani przeznaczając na to spore sumy z własnej kieszeni. Ja też dokarmiam. Boimy się o nie, bo idzie zimno, a one EWIDENTNIE przeszkadzają niektórym mieszkańcom osiedla :( Do schroniska nie ma co (Pani już dzwoniła). Kociaki mają gdzieś jakieś schronienie bo jak dziś padał deszcz to ich nie było, ale generalnie koczują pod blokiem. Co robić? Pomóżcie!!! Może fundacja KOT coś wymyśli..? Proszę o pomoc!!!
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Sob lis 06, 2010 23:00 Re: bezdomne kotki Toruń

Sytuacja trudna, jakich niestety wiele....
Przede wszyskim trzeba zaczać je sterylizować, można pomyśleć o jakiś budkach dla nich, żeby miały gdzie się schować w czasie mrozów. I, jesli są oswojone, szukac domów tymczasowych, ale to ciężka sprawa. Bardzo trudno o takie domki.....
Napisz coś więcej o tych kotach - jak rozumiem oprocz jednej małej, reszta to dorosłe? Dzikie czy oswojone?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Nie lis 07, 2010 16:48 Re: bezdomne kotki Toruń

Nie uciekają przed ludźmi, ocierają się o nogi, gdy idę z jedzeniem. Reszta to dorosłe, ale nie stare na pewno. Najbardziej boję się tego, że ktoś może im coś złego zrobić :((( Już raz potraciły wszystkie miski, bo ktoś je ze złości pokopał ;((( martwię się, że im zimno i o oczko tej małej. jeśli ktoś z fundacji chciałby się tym zająć, to proszę o kontakt na forum (podam numer i maila). Jestem gotowa zapłacić za 1 sterylizację i kupić trochę jedzenia.
[...] nieme stworzenia, jak dobrze wiadomo, są znacznie lepszymi sędziami tożsamości i charakteru niźli my sami
(Virginia Woolf)

berushka

Od: Sob paź 23, 2010 20:06

Post » Wto lis 09, 2010 10:42 Re: bezdomne kotki Toruń

Jesli możesz, to może wybierz się z mała do weterynarza. Pomoże jej z tym oczkiem. Jeśli daje sie łapać bez problemu, to zawsze możesz jej regularnie podać leki...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Wto lis 09, 2010 19:52 Re: bezdomne kotki Toruń

Przepraszam berushka, że wtrącę coś w Twoim wątku. Ostatnio w naszym Toruniu mnoży się od bezdomych kotów, mimo, że na okrągło się je sterylizuje. Jestem załamana, że wszędzie jest pełno kotów do sterylizacji a środków na to brak. Może skrzyknijmy się i zawalczmy o trochę więcej bezpłatnych talonów na sterylki na nowy rok od Nowego Pana Prezydenta :mrgreen: Nie, ale serio, wiecie ile oni wydają na Motoareny i tego typu głupoty? Niech dadzą w końcu konkretne pieniądze na zwierzęta. Gdzie się człowiek nie obejrzy tam albo kotka w ciąży albo małe kociaki :? Co Wy na to z tą petycją do Prezydenta, na forum mamy sporo użytkowników z naszego miasta plus dwie Fundacje: Kot i p. Włodkowskiej. Może razem coś wskuramy. Jeśli chodzi o Twoje kotki z Czarneckiego, to ile tam kotek jest do sterylki?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro lis 10, 2010 14:16 Re: bezdomne kotki Toruń

Czy ktoś tu zagląda :?: :roll:

golla

Post » Śro lis 10, 2010 14:25 Re: bezdomne kotki Toruń

golla pisze:Przepraszam berushka, że wtrącę coś w Twoim wątku. Ostatnio w naszym Toruniu mnoży się od bezdomych kotów, mimo, że na okrągło się je sterylizuje. Jestem załamana, że wszędzie jest pełno kotów do sterylizacji a środków na to brak. Może skrzyknijmy się i zawalczmy o trochę więcej bezpłatnych talonów na sterylki na nowy rok od Nowego Pana Prezydenta :mrgreen: Nie, ale serio, wiecie ile oni wydają na Motoareny i tego typu głupoty? Niech dadzą w końcu konkretne pieniądze na zwierzęta. Gdzie się człowiek nie obejrzy tam albo kotka w ciąży albo małe kociaki :? Co Wy na to z tą petycją do Prezydenta, na forum mamy sporo użytkowników z naszego miasta plus dwie Fundacje: Kot i p. Włodkowskiej. Może razem coś wskuramy. Jeśli chodzi o Twoje kotki z Czarneckiego, to ile tam kotek jest do sterylki?

Popieram i na mój głos od razu możesz liczyć.

Biedne kiciulki,oby nikt im krzywdy nie zrobił jak one są takie ufne :(

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro lis 10, 2010 19:08 Re: bezdomne kotki Toruń

podniosę :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie lis 14, 2010 18:08 Re: bezdomne kotki Toruń

Ja zaglądam - napisałam też PW do Berushki i czekam. Potrzeba więcej szczegółów, żeby zacząć działać. Przede wszystkim ile jest kotek... A późną zimą ruszyć ze sterylkami....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Czw lis 18, 2010 10:04 Re: bezdomne kotki Toruń

No i chyba temat upadł...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Czw lis 18, 2010 10:43 Re: bezdomne kotki Toruń

katimal pisze:No i chyba temat upadł...

Berushka milczy?
Jak ktoś chętny z Torunia to ja mam "żywy" temat... :?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lis 18, 2010 11:08 Re: bezdomne kotki Toruń

Ja chętna, mogę posłuchać. Sama od kilku dni leczę małego, znalezionego, bardzo chorego kocurka. Czasem mi się wydaje, że ja wszędzie widzę koty jak gdzieś wyjdę. A może ja podświadomie szukam czy jakiś nie potrzebuje pomocy, sama już nie wiem, taka moja przypadłość. :wink:

golla

Post » Pt lis 19, 2010 10:06 Re: bezdomne kotki Toruń

Czekamy ....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Post » Pt lis 19, 2010 10:51 Re: bezdomne kotki Toruń

No to podniosę..
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lis 19, 2010 10:54 Re: bezdomne kotki Toruń

Przymierzam się do założenie oddzielnego wątku. Chodzi o koty z toruńskiego cmentarza ( grzebowiska ) dla zwierząt. Koty-żywe, oczywiście :? . Wstawienie zdjęć i opis zajmie mi sporo czasu.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[następna]