Problerm z kociakiem

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 18, 2010 0:01 Problerm z kociakiem

Mam problem z kotką która ma zaledwie 4 miesiące, a tym problemem jest to że cały czas miałczy i tym terroryzuje całą rodzinke. Nawet juz moja mam powiedziała że ją odda bo już nie może wytrzymać... Nie chodzi głodna ani nic...
Ma ktos pomysł co sie może dziać z nią? Proszę pomóżcie mi bo nie chce jej oddawać...

AsiaMisiak

Od: Śro lis 17, 2010 23:52

Post » Czw lis 18, 2010 0:36 Re: Problerm z kociakiem

AsiaMisiak pisze:Mam problem z kotką która ma zaledwie 4 miesiące, a tym problemem jest to że cały czas miałczy i tym terroryzuje całą rodzinke. Nawet juz moja mam powiedziała że ją odda bo już nie może wytrzymać... Nie chodzi głodna ani nic...
Ma ktos pomysł co sie może dziać z nią? Proszę pomóżcie mi bo nie chce jej oddawać...

Umieściłaś swojego posta w niewłaściwym dziale. Poproś moda, żeby przeniósł na "Koty".

Od dawna masz tę kotkę? Nie napisałaś, jak jest traktowana w domu. Oczywiście dobrze, ale ważne są szczegóły, np. czy śpi z Tobą w łóżku. Czy miauczy o określonych porach lub w określonych sytuacjach? Podałaś za mało danych, żeby można było wyciągnąć wnioski.

Tak na szybko:
1. Może ją coś boli,
2. Może tęskni za miejscem, w którym była w przeszłości,
3. Może poświęcasz jej zbyt mało czasu i w ten sposób domaga się uwagi,
4. Może jednak chce jeść albo pić (kot musi mieć stały dostęp do świeżej wody),
5. Może jest taką gadułką - przy braku reakcji przestanie.

Jeżeli jest u Ciebie od niedawna, zastosuj Feliway - wyciszy emocje i pomoże. http://animalia.pl/produkt,6265,Feliway_Dyfuzor.html - tu masz informacje o Feliwayu.

Weź pod uwagę, że coś może kotce dolegać.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lis 18, 2010 10:13 Re: Problerm z kociakiem

Hmmm mam ją od 2 miesięcy... śpi ze mną jesli tego chce, ale ja z kociakiem nie moge spedzac 24 h na dobe...
Picie i jedzenie ma cały czas... W piątek chcę sie wybrać do weterynarza bo to jest nie do wytrzymania....

AsiaMisiak

Post » Czw lis 18, 2010 10:28 Re: Problerm z kociakiem

Pewnie się jej nudzi.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lis 18, 2010 10:38 Re: Problerm z kociakiem

genowefa pisze:Pewnie się jej nudzi.

Też tak myślę. Idealnym wyjściem byłoby zapewnienie jej kociego towarzystwa. Dwa koty lepiej się chowają niż jeden.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lis 18, 2010 12:25 Re: Problerm z kociakiem

to jak temu zaradzić?
moja bratanica cały czas sie z nią bawi ale i tak bez niczego miałczy;/

Nie no na to to sobie niestety nie moge pozwolić... Bo mama i tak już jest cięta na nią...

AsiaMisiak