Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 22:45 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Co się stało? Jaka kontrola?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lis 17, 2010 9:30 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

anulka111 pisze:Co się stało? Jaka kontrola?

:conf:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 17, 2010 9:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Nie zdziwi mnie jeżeli ta osobą będzie Ika6 w ramach odwetu na Liwii_ i Justynie,
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Śro lis 17, 2010 9:34 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

szkoda tylko, że za te międzyludzkie rozgrywki zapłacą zwierzaki... oby nie zapłaciły za to najwyższą cenę, cenę życia...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lis 17, 2010 9:36 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Czy grozi im uśpienie?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lis 17, 2010 9:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Co sie dzieje -wklej tego posta ,co wykasowalas ,bo nic z tego zrozumiec nie moge 8O :(
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lis 17, 2010 10:59 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

o matko, nie było mnie kilka dni a tu takie złe wieści? Jaka kontrola, skąd? Po co ? Co się dzieje z kotami?
co z tymi 2 burymi i czarnym, co z chorymi czarnuszkami?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lis 17, 2010 11:16 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Justyna napisz co sie dzieje ... :conf:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 17, 2010 11:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Mnie się to bardzo nie podoba :? kto taki mądry był. :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 17, 2010 13:03 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Raczej na pewno zrobiła to ta osoba,która wypowiadala sie tutaj na wątku i przy okazji na wątku o PP.Podobno też takie teksty są na forum gazety i wizażu.Niestety nie wiadomo kto to jest.Ja starałam sie wytłumaczyć na spokojnie,że tak nie jest.Jak widać nie warto,bo ta osoba wyczytała sobie więcej rzeczy.Żałuje,że pisałam o kk w schronisku,żałuje że pisząc prawde liczyłam,źe zamiast dobijania schroniska,będzie pomoc dla kotów.

Dla wiadomości tej osoby,była to niezapowidziana kontrola i nie wyszła do końca tak,jak ta osoba chciała,bo gdyby były zaniedbania,to Schron od razu zostałby zamkniety.Nigdy kontakty z Powiatowym nie były dobre,bo w Schronie jest za dużo psów,za mało zostaje uśpionych bez powodu.

Jest za dużo kotów z kk,za dużo jest leczonych.Od wczoraj Schron nie wydaje małych kotów do 4 mies.,bo najgorzej wyleczyć z kk takie do 4 mies.,każdy będzie dostawał surowice,to podobno na 2 tyg. będzie działało.Wszystkie małe koty będą trzymane do 4 mies..Wyobrażacie jaka teraz naprawde będzie umieralność?

Więcej nie mogę napisać.

Oczywiście o klatce łapce możemy już zapomnieć,nie wiem skąd schron weźmie kase na surowice,klatki nie kupią,bo nie mają za co.Jest tyle dzikich kotów,które cały czas sie rozmnażają,tyle chorych,których nie daje sie złapać.

Gratuluje tej osobie pomysłowości,naprawde "pomogłeś/pomogłaś" kotom,dobijając setki innych i w schronisku i na ulicy.

I jeszcze....Bardzo dziękuje Taizu za wsparcie rudzkich tymczasów u Mar9 :1luvu:

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lis 17, 2010 14:03 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

o matko :-(
gratuluję tej osobie, mam nadzieję, że nie będzie mogła spokojnie spać mając świadomość ile kotów i psów przez nią umrze lub zostanie uśpionych. czy to ten człowiek co sie na wątku wypowiadał bo adoptował kotka, który chorował na PP?
Justyna a czy nie można znaleźć jakiegoś rozwiązania w sprawie maluszków, tak aby nie umierały masowo w schronie? W decyzji jest aby nie wydawać do domów stałych tak?
może by przez jakąś fundację zrobić allegro cegiełkowe na klatkę łapkę? a może po prostu zrzutkę na miau?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro lis 17, 2010 14:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

To ja napiszę też kilka groszy swoich, widziałem wiele schronów i naprawdę nie jest tam najgorzej, przy takiej ilości zwierzaków naprawdę się starają, nikt nie chodzi tam głodny i zaniedbany, a trafiają tam na pewno przeróżne okazy. Poruszę jeszcze temat PP, ktoś kto na tym wątku pisze o PP naprawdę ma blade albo w ogóle nie ma pojęcia o tej chorobie a swoją wiedzę czerpie z netu, PP postrach wszystkich kociarzy gdyby tam była (znam tą chorobę z realnego świata), to naprawdę nie było by o czym pisać, bo w okresie 3 do 14 dni wybiła by wszystkie nieszczepione stworzenia zwące się kotami, na maluszki tej chorobie trzeba kilka godzin i jest po wszystkim, więc apel IGNORANCIE OD PP NIE PISZ BZDUR I NIE ZSYŁAJ KONTROLI bo kiedyś na pewno będziesz w potrzebie i co zrobisz jak trafisz na swoją kopię?
W TYM SCHRONIE NIE MA PP !!!!!!!!!!!! I TO JEST FAKT !!!!!!
Ostatnio edytowano Śro lis 17, 2010 14:21 przez Bakeneko, łącznie edytowano 1 raz

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Śro lis 17, 2010 14:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

mawin pisze:o matko :-(
gratuluję tej osobie, mam nadzieję, że nie będzie mogła spokojnie spać mając świadomość ile kotów i psów przez nią umrze lub zostanie uśpionych. czy to ten człowiek co sie na wątku wypowiadał bo adoptował kotka, który chorował na PP?
Justyna a czy nie można znaleźć jakiegoś rozwiązania w sprawie maluszków, tak aby nie umierały masowo w schronie? W decyzji jest aby nie wydawać do domów stałych tak?
może by przez jakąś fundację zrobić allegro cegiełkowe na klatkę łapkę? a może po prostu zrzutkę na miau?

ja podejrzewam,że to ta osoba,bo kto inny włożyłby tyle zapału w to,żeby po necie porozsyłać wiadomości,jak schron zaniedbuje koty.

Co do maluszków,to nie mówie,że małe nie umierają w ogóle na pp,bo nie ma pewności.Pewne jest to,że zostało zrobionych 5 testów na różnych kotach i to na pewno nie pp.To koci katar zabija,bo syzbko dostaja zapalenia pluc.na pewno sa jakies przypadki zachorowania,ale to nie powód,by robić ze schroniska umieralni,czy mordowni.Na ich miejscu teraz po prostu pozbywałabym sie wszystkich kotów,bo po co leczyć,skoro,to sprowadza tylko kontrole i problemy? nie umiem zrozumiec dlaczego tej os. to nie przyszło do głowy. Kociaki mogą zostać wydane tylko do DT,ale tylko do zaufanych osób i tylko i wyłącznie po pdopsianiu,ze nie ma się świadomość,że kot może byc chory.

Co do klatki,to schronisko musi zakupić surowice,jeszcze jakies leki.Nie są w stanie kupić,nie sądzili że wyjdzie ta kontrola.Jedynie przekaże jakieś zabawki dla kotów na bazarek,nie ma tego jednak dużo.Nie wiem czy któraś Fundacja zrobiłaby allegro cegiełkowe,wątpie...Klatka jest naprawde potrzebna,bo sytuacja nigdy sie nie zmieni :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro lis 17, 2010 14:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Chyba wiem o kim mowa :?

A żeby cię tak :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dziewczyny czemu nie wypiszecie nicka to nie są dane osobowe niech inni się pilnują przed tą osobą :evil:

CatAngel

Post » Śro lis 17, 2010 19:24 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

CatAngel

[poprzednia][następna]