Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 12.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2010 1:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t współczuję z powodu choroby i remontu u sąsiadów.
polecam na dobranoc dawkę uderzeniową witaminy c, lub rutinoscorbinu - tak z 6 tabletek.
nie zaszkodzi a pomóc może, a na dzień cetebe -1 tabletka o działaniu 12 godzinnym no i odpoczynek.
jak nie pomoże to do lekarza i bedzie ok
szybkiego powrotu do zdrowia życzę :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro lis 17, 2010 9:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Legnica żeby zastąpic Mirke przy kuwetach to musiałabys sie do niej wprowadzic, bo ona kuwety na bieżąco sprząta :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lis 17, 2010 11:22 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Obrazek za zdrówko

i na pohybel grypie Obrazek
Obrazek

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Czw lis 18, 2010 10:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lis 18, 2010 11:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Legnica nie dobijaj mnie. I tak siedzę po nocy żeby nie rozwalać ich przyzwyczajeń, bo spać chodzimy koło godz.2. W dodatku od około 2 tygodni sąsiedzi pode mną remontują mieszkanie wymieniając całą elektrykę w ścianach. Wiertarka chodzi niemal na okrągło.
No niech ktoś mnie pożałuje. :cry:

Biedna Ty bieeedna :(
A teraz Ty mnie, bo mam dokładnie to samo :roll: :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 18, 2010 11:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Dzien dobry do Bydgoszczy! :1luvu:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Czw lis 18, 2010 11:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

andrzej780 pisze:mirka_t współczuję z powodu choroby i remontu u sąsiadów.
polecam na dobranoc dawkę uderzeniową witaminy c, lub rutinoscorbinu - tak z 6 tabletek.
nie zaszkodzi a pomóc może, a na dzień cetebe -1 tabletka o działaniu 12 godzinnym no i odpoczynek.
jak nie pomoże to do lekarza i bedzie ok
szybkiego powrotu do zdrowia życzę :ok:

no właśnie ostatnio jeden lekarz się wypowiadał, że zaszkodzi (że to mit że nie szkodzi) bo wit C to kwas i sama w sobie zła nie jest ale ten kwas w za dużej dawce coś tam wypłukuje czy rozkłada (już nie pamiętam) i to "coś" się w nerkach odkłada :roll:

A poza tym niektóre kwasy rozbijają płytki krwi.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 18, 2010 11:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Gibutkowa, ale co nie zabije to wzmocni. :mrgreen: Wzmacniaj się i kuruj.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lis 18, 2010 11:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Już od tygodnia się faszeruję czym popadnie. Mam złe przeczucie, że to mój kolega gronek się odzywa znowu, po 3 latach nieobecności - ale on tak ma :twisted:
A do tego ja nie mam temperatury nawet przy zapaleniu płuc - mój organizm sam z siebie to nic nie pomoże.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 18, 2010 12:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Gibutkowa pisze:no właśnie ostatnio jeden lekarz się wypowiadał, że zaszkodzi (że to mit że nie szkodzi) bo wit C to kwas i sama w sobie zła nie jest ale ten kwas w za dużej dawce coś tam wypłukuje czy rozkłada (już nie pamiętam) i to "coś" się w nerkach odkłada :roll:

Zdaje się, że już dość dawno udowodniono, że witamina C nie ma żadnych właściwości leczniczych, poza leczeniem chorób wynikających z niedoboru witaminy C :D , czyli np. szkorbutu. A zwłaszcza ponoć nie ma żadnej mocy zapobiegania chorobom "typu przeziębieniowego". Ale lekarze mają sporą bezwładność, więc wróżę jeszcze witaminie C długą przyszłość. Zwłaszcza, że przyjęła się w marketingu "suplementów diety"... :mrgreen:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lis 18, 2010 12:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

VVu pisze:
Gibutkowa pisze:no właśnie ostatnio jeden lekarz się wypowiadał, że zaszkodzi (że to mit że nie szkodzi) bo wit C to kwas i sama w sobie zła nie jest ale ten kwas w za dużej dawce coś tam wypłukuje czy rozkłada (już nie pamiętam) i to "coś" się w nerkach odkłada :roll:

Zdaje się, że już dość dawno udowodniono, że witamina C nie ma żadnych właściwości leczniczych, poza leczeniem chorób wynikających z niedoboru witaminy C :D , czyli np. szkorbutu. A zwłaszcza ponoć nie ma żadnej mocy zapobiegania chorobom "typu przeziębieniowego". Ale lekarze mają sporą bezwładność, więc wróżę jeszcze witaminie C długą przyszłość. Zwłaszcza, że przyjęła się w marketingu "suplementów diety"... :mrgreen:

No właśnie ten lekarz o tym się wypowiadał, że jedynie leczy "niedobór" jeśli o samą wit. C chodzi. Natomiast rutyna to już insza inszość ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 18, 2010 12:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

CÓŚ TAKIEGO, to wit C nie jest antyutleniaczem ???

bo rutyna wzmacnia ścianki komórkowe - TAK ???

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw lis 18, 2010 13:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

gwoli ścisłości - przepis na leczenie mam od lekarza i chodzi tutaj o dawkę jednorazową uderzeniową na samym początku choroby gdy czujemy że " coś nas bierze "
a poza tym to witamina c uszczelnia ściany komórkowe i na tym polega jej działanie by zminimalizowac dostęp wirusów
to są informacje od lekarza, ale nikt nikomu nie karze ich stosować.
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw lis 18, 2010 13:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Akurat sama siebie tak leczę i nawet nie wiem skąd mi się to wzięło. Gdy tylko coś mnie rozkłada to łykam kilka tabletek vit C i rutynoscorbinu na raz. Nigdy nie używam antybiotyków i jakoś żyję. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw lis 18, 2010 14:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-48 kotów-Bydgoszcz.

Cudo...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]