Harley chory - Parwowiroza+ robale, a co z kotami?

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 17:16 Harley chory - Parwowiroza+ robale, a co z kotami?

Ratunkuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Współlokator właśnie do mnie zadzownił że jadąc samochodem przyuważył psa na poboczu, małego, szczeniaka-kulkę. Więc się zatrzymał i wziął do samochodu. Bydle ponoć dużego rozmiaru dość będzie ale teraz jeszcze jeszcze malutki. Właśnie idą do weta, a ja się zastanawiam jak przygotwać koty na nowego "tymczasowego" członka rodziny... :roll:

Przeciez nie moglam mu powiedziec zeby go do schroniska dał....A z drugiej strony Radek nienawidzi psów, nawet na moją spokojną Tulę zawsze warczy i atakuje po oczach...A to małe to niewiadomo co mu do łba przyjść może...

Ratunku!
Ostatnio edytowano Pt lis 19, 2010 14:57 przez Madie, łącznie edytowano 4 razy
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto lis 16, 2010 17:22 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

mała kulka kilka dni będzie jeszcze ciumciumaśnym ciapołem,który się nie będzie czuł pewnie w nowej sytuacji,możliwe że jest chory,to raczej będzie siedział w jednym miejscu-możecie odizolować łazienkę?jeśli macie tam kafelki,to będzie łatwiej w tym pomieszczeniu utrzymać czystość.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto lis 16, 2010 17:30 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Kot sie pewnie obrazi, ale nie na wiecznosc ;) :ok:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Wto lis 16, 2010 18:49 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Boże ja nie wiem co my zrobimy z psem. Misiek pracuje od 7-20, mnie tez całe dnie nie ma w domu. Co prawda mam mozliwość wracać raz na kilka godzin ale te zwierzęta będą same siedziały :/

Mam nadzieję, że się nie pozabijają, albo nie zdemolują mieszkania. Już to widzę...Koty próbujące jeść karme psa, pies żrący karme kocią (!) , kot wydrapujacy oko psu, pies probujacy zjesc kota...

Ludzie,zwariuje. Młody ma u nas być koło 22... :roll:

Do tej pory muszę wszystko tak zrobić żeby było dobrze, co więcej mam ponure wrażenie że wspolokator ma zamiar go zatrzymać...
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Wto lis 16, 2010 18:57 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

masz możliwość odizolowania psa w jednym pomieszczeniu?
jesli tak,to na razie odchodzi problem demolki i wyjadania sobie karm.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto lis 16, 2010 19:11 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Powiem tak, mieszkanie jest dwupokojowe i malutka łazienka. Pokoje sa przechodnie wiec raczej nie bardzo...
Ale mgoe sie psotarac. Tutaj neistety wiekszym problemem sa sasiedzi, ktorzy niecierpia hałasu. Im przeszkadza nawet chodzenie głosniejsze.

Mieszkanie nie jest moje, ale dzowniłam do włascicielki. Zgodziła się zebym przetrzymała psa ile trzeba. Wiec jeden problem z głowy.

Madie

Post » Wto lis 16, 2010 19:13 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Mnie też się wydaje że łazienka jest chwilowo najlepszym wyjściem. Zwłaszcza że psiulek powinien zaliczyć wizytę u weta i odrobaczenie, zanim będzie się inegrował ze stadem.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lis 16, 2010 19:15 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

własnie wspolokator z psem wracaja od weta. Pies odrobaczony i zaszczepiony. Zobaczymy jak to wyjdzie, robale to pol biedy, wazne zeby zwierzetam sobie krzywdy nie zrobiły.

Ach, czy ktos wie czy jesli jest pies wychodzacy na dwor to trzeba szczepic tez koty przeciw wsciekliznie?
Ja juz nie pamietam :oops:

Madie

Post » Wto lis 16, 2010 19:24 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Pies musi być zaszczepiony p-ko wściekliźnie, koty niewychodzące niekoniecznie.
Może Feliway by się kotom przydał?
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Wto lis 16, 2010 19:32 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

psa d łazienki ześlijcie,jemu na razie 'wywalenie na wielką przestrzeń' nie jest potrzebne-tym bardziej że jest zestresowany.
to jeden plus,drugi że w łazienkach zwykle są kafelki na podłodze,dedukuję że w waszej też ;) -będzie tam łatwiej wysprzątać.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto lis 16, 2010 19:41 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

zesle zesle do lazienki, niech sie koty z zapachem psa oswoja. tylko kuwete bede musiala wywalic na przedpokoj. mam nadzieje ze to nie bedzie za bardzo piszczec anis zczekac. Minely cale wieki odkad mialam wlasnego psa. :roll:

Feliway...sama nie wiem, nie prbowalam jeszcze

Madie

Post » Wto lis 16, 2010 19:45 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Co do Feliwaya są różnie opinie, mogę więc tylko powiedzieć, że moim kotom bardzo fajnie łagodzi stres, w różnych okolicznościach.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Wto lis 16, 2010 19:46 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Greta_2006 pisze:Co do Feliwaya są różnie opinie, mogę więc tylko powiedzieć, że moim kotom bardzo fajnie łagodzi stres, w różnych okolicznościach.

dyfuzor trzeba wpiąć na kilka dni przed przewidywanym zdarzeniem stresującym,ale owszem,może pomóc,ale to potrwa.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Wto lis 16, 2010 19:46 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

a na czym to dokladnie polega??

Madie

Post » Wto lis 16, 2010 19:48 Re: re HELP- pies w domu ! A co z kotami?!

Koszmaria pisze:
Greta_2006 pisze:Co do Feliwaya są różnie opinie, mogę więc tylko powiedzieć, że moim kotom bardzo fajnie łagodzi stres, w różnych okolicznościach.

dyfuzor trzeba wpiąć na kilka dni przed przewidywanym zdarzeniem stresującym,ale owszem,może pomóc,ale to potrwa.

Jest też w sprayu.

Madie, opis tutaj:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... xNVGA#more
do kupienia w różnych sklepach, także u wetów.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

[następna]