Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 16, 2010 13:21 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Purevax jest najlepszy. Nie panikuj, nic jej nie będzie.
Guzek zniknie, nawet nie zauważysz.

Napisz jakos wyraźniej ze potrzebujesz poieniedzy, moze odzew bedzie wiekszy.
Bralam kotke z przytuliska w Glownie na takich zasadach - zebralo sie funduszy wystarczajaco i na lecznie, i na sterylkę i na komplet szczepien.

I nie czuj se skrepowana - to co najcenniejsze, czyli DOM i opiekę oferujesz Ty.
Dziewczyny, kto pomoze?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lis 16, 2010 13:23 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

no tak, tylko kurcze co jeśli by był chory :( wtedy już nie mogę liczyć na pomoc innych, a do pracy na etat dopiero za 2 lata po studiach pójdę :( tak bardzo bym chciała, żeby był zdrowy

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Wto lis 16, 2010 13:27 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

W schronisku zdrowy nie bedzie na pewno.

magaaaa

Post » Wto lis 16, 2010 15:02 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

dragonfly, kwarantanna w fundacji to zly pomysl, i ja jestem przeciwna. kolejn e skupisko kotow, mieszani sue bakterii i wirusow, kolejny stres z powodu zmiany miejsca - nie. Zastanow sie na spokojnie i podejmij jednoznaczną decyjzę - bo nikt nie obieca ze kot bedzie zdrowy, moze tak byc, a moze i nie, dobrze o tym wiesz, i nikt z nas nie ma na to wplywu

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 16, 2010 15:07 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Never pisze:dragonfly, kwarantanna w fundacji to zly pomysl, i ja jestem przeciwna. kolejn e skupisko kotow, mieszani sue bakterii i wirusow, kolejny stres z powodu zmiany miejsca - nie. Zastanow sie na spokojnie i podejmij jednoznaczną decyjzę - bo nikt nie obieca ze kot bedzie zdrowy, moze tak byc, a moze i nie, dobrze o tym wiesz, i nikt z nas nie ma na to wplywu

w tej fundacji z tego co wiem, nie ma kotów i co ja mam teraz zrobić... jestem kompletnie rozdarta, jeszcze postaram się pozbierać pieniądze, bardzo bym chciała mu zrobić badania krwi przed zabraniem do domu :cry: :(

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 15:12 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

no tak,ale jak ja bralam Lalę i Mikę-Morunię to też mialy mieć grzyba i katar. I wzięlam je będąc na to przygotowana choć też myślałam długo i bardzo się bałam.
A w dwa dni po przyjściu do domu okazało się że kotki są okazami zdrowia do tego stopnia ze mój mąż nie mógł uwierzyć że kotki w tak swietnej kondycji są na prawdę z Palucha... 8O

Kicie są mądre i wiedzą kiedy idą do domu i mogą poczuc się szczęścliwe...dom na pewno czyni cuda.. :) i na prawdę warto dawać im to szczęście bo są potem takie słodkie i takie wdzięczne..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 16, 2010 16:08 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

-Anula- pisze:Obrazek
ID: 0745/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Opis: Kot wolnożyjący po rekonwalescencji do wypuszczenia
Maść: biało czarna
Waga: 1,000
Data przyjęcia: 11-11-2010

Tylko czy kotek będzie się nadawał do wypuszczenia po rekonwalescencji na Paluchu :?:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Wto lis 16, 2010 16:29 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

-Anula- pisze:

Tylko czy kotek będzie się nadawał do wypuszczenia po rekonwalescencji na Paluchu :?:

a co mu robią na tej rekonwalescencji?
co mu było? i kiedy się ta rekonwalescencja mu zaczyna?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 16, 2010 21:26 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

smarti pisze:
-Anula- pisze:

a co mu robią na tej rekonwalescencji?
co mu było? i kiedy się ta rekonwalescencja mu zaczyna?

raczej pytanie czy ją przezyje? to maluch, zabije go chociazby pp..... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 16, 2010 22:01 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

ehh tyle bid :(

rozmawiałam z mamą, powiedziała, że mogę wziąć ruska na tymczas, bo jest ładny i pewnie szybko znajdzie dom.

warunkiem jest to, żeby nie miał grzyba i innych chorób, które mogą zarazić człowieka i muszę mu zrobić badania, czy niczym nie zagraża Mru. Czy ktoś pomoże?

Z tym grzybem, to chyba największy problem na Paluchu, ale z tego co tu się mówiło, to kot wygląda dobrze z zewnątrz, prawda? :roll:

Nie ukrywam, że dużo ma warunków, ale dla mnie jest to życiowy przełom w jej postawie i chcę to wykorzystać póki nie zmieniła zdania, proszę o pomoc z tymi badaniami krwi.

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 22:07 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Rany, pomóżcie jej te badania zobic, bo sie mama rozmysli i bedzie szkoda...
:-)
Jakie Ty chcesz te badania?

magaaaa

Post » Wto lis 16, 2010 22:12 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

magaaaa pisze:Rany, pomóżcie jej te badania zobic, bo sie mama rozmysli i bedzie szkoda...
:-)
Jakie Ty chcesz te badania?

powiedziała, że badania krwi, czyli chyba czy ma FELV, FIV, FIP ujemne,

P.S. dostałam 15 zł to jeszcze mogę dołożyć 25zł bo tyle mam w skarbonce :oops: jak się uda to może jeszcze z 10zł od kogoś wysępię i będzie 50zł

dragonfly.87

Post » Wto lis 16, 2010 22:16 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Trzymam kciuki, aby udało się wyciągnąć rosyjskiego :) Na pewno szybko się chłopak wyliże. :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lis 16, 2010 22:16 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Wiesz, jak bralam Szarotke to testy mialy byc, ale w koncu nie dalo sie ich zrobic.
Kot jest w schronie, a nie w prywatnej klinice i z tego musisz sobie zdac sprawe.
Myślę ze będzie znacznie szybciej i prościej jesli sama mu zrobisz test po zabraniu ze schronu.

magaaaa

Post » Wto lis 16, 2010 22:18 Re: Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

o grzyba to się nie bój-ja miałam 3 paluchowe co miały "na bank" grzyba i okazało się że tylko Brad-Morisek ze stresu sobie futerko wyrywal,a nikt żednego grzyba nie miał...
z tym grzybem to legenda. :)

smarti

[poprzednia][następna]