Żaden duduś - Makary jestem! Piękny kocurro pojechał do DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 22:46 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

niedawno wróciliśmy....

kroplówka szła w lecznicy ponad 2 godziny - trudno było Makaremu pobrać krew, bo jest odwodniony, ale w końcu się udało, niestety wyników dzisiaj nie było, jutro będą do nas dzwonili z lecznicy, więc coś będzie wiadomo....

bardzo zmartwiła mnie opinia lekarza, który twierdzi, że wymacał coś w nerce Makarego...... :( - pęcherz przy badaniu palpacyjnym był bolesny, chociaż (jak na nie siusianie przez tak długo) niewielki... - czekamy na wyniki krwi i wówczas będzie decyzja, co dalej

Makary był bardzo grzeczny - wet nie mógł mu założyć wenfolonu, wygolił mu i poranił obie łapy... :evil: - a kocurro tylko wzdrygał się przy każdym urażeniu - nawet nie parsknął, ni próbował drapać ani gryźć - leżał mi na kolanach przez całą kroplówkę jak koci dywanik (Vega013 może potwierdzić :wink: :1luvu: )

po powrocie do domu nawodniony Makary poszedł od razu do kuwety - wysiusiał się, ale przeraziło mnie to, zamiast ucieszyć.... - wydawało mi się, że siusiu jest podbarwione krwią... :( - nie wiem, czy to nie autosugestia, kuweta jest akurat ciemnoczerwona, w drewnianym żwirku trudno na 100 % stwierdzić, czy mokra bryłka jest po prostu ciemna, czy czerwonawa..... :roll: - cała rodzina pochylała się w skupieniu nad zasikaną pacyną żwiru i zdania były podzielone...

ale ja oczywiście już panikuję..... - czy po takim macaniu i uciskaniu pęcherza i nerek może potem pojawić się mocz z krwią?????? - czy to może być coś gorszego? :cry: :?:

z dobrych wiadomości - po wysiusianiu się Makary obalił miseczkę mielonej surowej wołowinki...............

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lis 15, 2010 22:51 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

o rany...
super, że zjadł :ok:
jeśli o mocz chodzi -to ja nie mam pojęcia...
Mam nadzieję, że to nie jest nic poważnego, a wyniki krwi ędą dobre!
Tylko... co z tą nerką...?
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon lis 15, 2010 22:54 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Trzymamy kciuki, aby to w nerce to nie było nic złego i za wyniki badań krwi :ok: :ok: :ok:

Co do drewnianego żwirku, ja sama czasem się przyglądam i widzę drewniany żwirek w różnych odcieniach... a tam krwi nie ma, tylko on tak jakoś potrafi się silnie zabarwić. Może to kwestia intensywnego moczu? Skoro nie sikał jakiś czas, jest on bardziej stężony, bardziej żółty, czyli bardziej barwi...

Makariuszu cieszę się, że zjadłeś. Tak trzymaj koteczku:kotek:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon lis 15, 2010 22:58 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Joluka, nie chcę martwic, ja używam tylko i wyłącznie drewnianego żwirku, i normalnie jest normalny, jak było coś nie tak, było z krwią, żwirek był różowy (kuwetę mam bordową).
Oby jutrzejsze wyniki coś wyjaśniły :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lis 15, 2010 23:01 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Makaroniku, pamiętaj że dom na Ciebie czeka... musisz być dzielnym, silnym i zdrowym kotem. :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lis 15, 2010 23:08 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

O rany, oby wszystko było z nereczką w porządku...

A w schronie kot po zmarłym czeka, co za rozpacz. I też wycofany, zaraz będzie ta sama historia... chociaż on wiekowo młodszy.

Makary! Zachowuj się, jedz, pij i zdrowiej! Ciotki kciuki trzymają :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lis 15, 2010 23:27 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

ufff dobrze że zjadł!
to teraz nereczki zaczną pracować
i będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

to własnie tak jest, pobędzie taki kotek w stresie, nie je
i albo nerki, albo wątroba mu siada :( :( :( :(
na szczęście on nie był długo i troszke jadł, Panie z Kociarni mówiły
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lis 16, 2010 0:14 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Dzięki bogu zjadł!!! Jak dobrze!
Może faktycznie kolor moczu był bardziej intensywny przez to, że długo nie sikał. Taki mocniej żółty a więc mocniej barwiący.
Wyniki jutro dużo wyjaśnią. Makary, kochane Słoneczko jedz Słodziaku i zdrowiej szybciutko! Domek czeka!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lis 16, 2010 8:27 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Jak dobrze, że Makary podjadł!!!!!!!!!!
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre i że z nerką nie dzieje się nic poważnego :ok: :ok: :ok:
Krwiomocz może być związany ze stanem zapalnym pęcherza, z SUK. Wyniki powinny rozjaśnić sytuację.
Joluko, aż boję się myśleć co byłoby teraz z Makarym gdybyś nie wyrwała go ze schroniska...
Teraz po prostu MUSI być już tylko lepiej i lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I za to zaciskam kciuki bardzo, baaardzo mocno!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lis 16, 2010 9:06 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

najważniejsze, że został nawodniony i zjadł!! Może się teraz odblokuje i wszystko zacznie iść ku dobremu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 16, 2010 9:20 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

meldunek poranny!

urobek w kuwecie po nocy - siusiu raz (niestety też wydawało mi się dziwnie podbarwione... :? ) i trzy malutkie kawałeczki mega twardej kupki :piwa:

miseczka z surową mieloną wołowinką zostawiona na noc - opróżniona, miseczka z rozrobionym convem - nietknięta, miseczka z chrupkami kittenowymi - nietknięta

Makary spędził noc częściowo pod łóżkiem, częściowo w łóżku z Julią - coraz częściej w nocy dobrowolnie wychodzi z ukrycia i przychodzi się miziać :ok:

rano po wyjęciu go spod łóżka wysiusiał się ładnie do kuwetki, skonsumował pół miseczki wołowinki i małą miseczkę sparzonej wątróbki drobiowej :catmilk: (o 5:00 rano drobniutko kroiłam surową wątróbkę... - fuj! :? :roll: )

czekam ze ściśniętym żołądkiem na telefon z lecznicy z wynikami krwi... - proszę o kciuki, żeby tylko Makary był zdrowy!!!!! :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Wto lis 16, 2010 9:25 przez joluka, łącznie edytowano 1 raz

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lis 16, 2010 9:22 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

och to są dobre wieści!! dobre!! bo je kotek!!

a za dobre wyniki to po prostu stąd do nieba :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 16, 2010 9:35 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Widać wołowinka jest czymś co Makary lubi :) Joluka jesteś wspaniała (z tą wątróbką) i za to, że ratujesz (kolejne) kocie życie.
Jestem cały czas myślami z Wami! :ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lis 16, 2010 9:36 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Trzymamy mocno za dobre wyniki krwi.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto lis 16, 2010 9:59 Re: Żaden duduś - Makary jestem! Kocurro w DT - nie chce jeść!!!

Cieszę się z tych wieści a kciuki mocno trzymam :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]