Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 10:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:imponujące jest moje zarzekanie się że robię sobie przerwę od tymczasów, koleżanka marlenka zwiozła mi małą currarę dzisiaj w trakcie obiadu :? zarzekała się żaba błota.....

Sabina, ja od pół roku usiłuję doprowadzić do sytuacji aby trochę odsapnąć - czyli zmniejszyć liczbę tymczasów - a jak wygląda sytuacja u mnie sama wiesz ... cóż ma się miękkie serce trza mieć twardą dupę - mówię sobie co rano zwlekając się o 6 z łóżka, sprzątając 10 kuwet, ścierając rzygi, .....itd.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 15, 2010 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Klatka z Elbląskiej jest u Marei, która łapie od 15 prawdopodobnie.

dojechała po 7:00 w pn rano ;-)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lis 15, 2010 10:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

dzięki za info, pożyczam łapkę mpaczową.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 15, 2010 10:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

btw, proszę przejrzeć: http://pkdt.pl/koty-do-adopcji

niektóre już chyba mają dom ale nie mam potwierdzenia.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lis 15, 2010 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Przy trakcie św. Wojciecha w Gda, na wysokości starej Orunii, przy Zatoce jest koteczka z 3ma kociakami. Koteczka oswojona, miziasta- koniecznie ją na sterylkę ale ma kociaki...są oswojone, śliczne, mają nie więcej niż 6-7 tyg, jeszcze niebieskie oczka i dreptają nieporadnie. Na oko zdrowe, brałam je na rączki, świetne są i bardzo potrzebują domków bądź tymczasu. Czarny chłopczyk i 2 szylkretowe koteczki. Opiekuje się nimi młoda dziewczyna, Natalia, pracuje w warzywniaku obok, zrobiła im budkę, karmi je.
Zresztą zobaczcie sami...(dostały Bozitę łososiową i namiętnie się oblizywały :))

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Pon lis 15, 2010 19:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Są piękne, zrobiłabym im już teraz ogłoszenia aby mogły pójść prosto z ulicy.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lis 15, 2010 20:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:Przy trakcie św. Wojciecha w Gda, na wysokości starej Orunii, przy Zatoce jest koteczka z 3ma kociakami. Koteczka oswojona, miziasta- koniecznie ją na sterylkę ale ma kociaki...są oswojone, śliczne, mają nie więcej niż 6-7 tyg, jeszcze niebieskie oczka i dreptają nieporadnie. Na oko zdrowe, brałam je na rączki, świetne są i bardzo potrzebują domków bądź tymczasu. Czarny chłopczyk i 2 szylkretowe koteczki. Opiekuje się nimi młoda dziewczyna, Natalia, pracuje w warzywniaku obok, zrobiła im budkę, karmi je.
Zresztą zobaczcie sami...(dostały Bozitę łososiową i namiętnie się oblizywały :))

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jakie piękne 8O 8O

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lis 15, 2010 21:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:Są piękne, zrobiłabym im już teraz ogłoszenia aby mogły pójść prosto z ulicy.

Tak, Marea rób im ogłoszenia są duże szanse, że znajdą domy z ulicy.
Kurde, tylko oby szybko bo na dniach ma się ochłodzić :(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lis 15, 2010 22:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

z pomocą Biamili zrobiłam im już ogłoszenia...i mam chyba domek dla czarnego :) (domek polecony z ogłoszeń Biamilowych czarnuchów, wciąż się o te jej kociaki ludzie biją a one już dawno w domkach :lol: )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1323570377

viewtopic.php?f=1&t=120066&start=0
Ostatnio edytowano Pon lis 15, 2010 23:04 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Pon lis 15, 2010 22:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marea pisze:z pomocą Biamili zrobiłam im już ogłoszenia...i mam chyba domek dla czarnego :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1323570377

Coś ludzie się ostatnio połapali co dobre, czarne chcą nie szylkrety 8O
Z tych od Eli też było najwięcej zapytań o Kaszmirka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lis 15, 2010 22:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Potwierdzam że czarne najlepsiejsze :) Moja Shilka to najkochańszy i najspokojnieszy kot, kocur moich rodziców też świetny, łagodny...wszytskie czarne jakie znałam takie kochane i bezproblemowe :)
Obrazek

Marea

Post » Pon lis 15, 2010 23:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ja też uwielbiam czarne koty a zwłaszcza Kaszmirki bo też mam czarnego Kaszmirka-syneczka mojego :)

Dziś zostały przejęte 2 koty z Wejherowa, które miały jechać do Małoszyc, jest to dorosła koteczka z koteczkiem (3 mc), oba biało-czarne, są na DT u znajomej Weroniki.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lis 16, 2010 0:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Marlon pisze:No właśnie o to chodzi, nie mogą koty tam trafić! Las jeszcze spoko, gorzej jak je za most wywiezie.... tęczowy

Cały dzień spędziłyśmy z Agnieszką L. i Małgosią z gda w Gdańsku ustawiając budki. Byłyśmy w kilku miejscach, najpierw po palety do Moniki, potem po budy w gdańsku.jechałyśmy tak załadowane kocimi budkami jak nigdy! cały pickup zapakowany i przyczepa. Ustawiłyśmy trzy budy na politechnice przy OiO, potem byłyśmy ustawić budkę przy uniwerku pielęgniarskim, potem pojechałyśmy na Elbląską i tam musiałyśmy ustawić 5 bud w 3 różnych miejscach a że nie dało się dojechać autem, musiałyśmy dźwigać budy. Tam w Gdańsku jest tragiczna sytuacja! Pełno kotów żyjących na na takim odludziu, jakieś stare opuszczone budynki z powybijanymi oknami, ogromne tereny porośnięte krzakami przez które się przedzierałyśmy a kotów chyba z 60... Macie jakieś pomysły jak załatwić kasę na sterylki i kto mógłby tam koty łapać? Każdy pomysł cenny!

z kasą trochę pomoże Kasa Kastracyjna, ale na 60 (czy nawet na same kotki, których pewnie jest 30-40 co najmniej) na pewno nie nastarczymy. Choć z ciężarówkami i innymi pilnymi przypadkami warto się zgłaszać, zawsze to jakaś pomoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lis 16, 2010 9:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Saharka poszła do fajnego domku, będzie tam miała trochę strszą koleżankę :)

Mpacz nie wiem co Ty zrobiłaś mojej Zafirce, ale ona z kolan złazić nie chce. :1luvu: Miziak się z niej zrobił ;))
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto lis 16, 2010 10:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

WAŻNE
ktoś wie gdzie w trójmieście można zrobic następujące testy
- test snap 4DX (zoonozy odkleszczowe wykrywa ponoc?)
- krew rozmaz i posiew

HIPERPILNIE
informacje PROSZĘ na ten wątek
viewtopic.php?f=1&t=119944

musimy pilnie zaplanowac gdzie dzis jechac... jest źle...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]