Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 14:28 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

slapcio pisze:ZGK w Mikołowie to gminny zarządca budynków? To chyba warto wydział ochrony srodowiska tym zainteresować i powiatowego weta, może wytłumaczą jełopom co i jak. Co jest zagrożeniem epidemiologicznym. Jak dokarmianie ma się do zwiększania populacji. Że opieka nad tymiż kotami de facto jest obowiązkiem gminy (super że miasto finansuje sterylki, to trzeba docenić i podkreślić) i że dokarmianie jest wyrazem - oprócz humanitarnego aspektu, równiez postawy obywatelskiej.

Oczywiście warto by było "zmotywować" odpowiednich ludzi wystosowując pismo/list otwarty. Do wiadomości burmistrza lub wręcz do niego adresowane. Nie w jakimś ofensywnym toniejeśli imiennie, bo niekoniecznie on ma z tym cos wspólnego, to może być inicjatywa "wydziałowa"

No i warto żeby ktos kumaty spojrzał na cytowane przepisy, czy nie następuje ich mocna nadinterpretacja.

Nie mam pojęcia,dam linka do Watku J_ulii

U mnie swego czasu tez takie cos było,ale ja co noc chodziłam i zrywałam, z reszta z trutkami na szczury było tak samo.Bedzie Justyna u mnie(zastepca kierownika),to pomarudze jej i pokaze to

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie lis 14, 2010 15:02 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Widziałam,że na miau jest Elu z Mikołowa,napisałam do niej.

justyna8585

Post » Nie lis 14, 2010 15:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

slapcio pisze:Szukamy transportu... jedyna opcja transportowa w najbliższym czasie o któej mi wiadomo absolutnie nie nadaje się dla tych malców :(

i co jest jakaś opcja transportu dla burasków i czarnuszka?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lis 14, 2010 16:44 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

mawin pisze:
slapcio pisze:Szukamy transportu... jedyna opcja transportowa w najbliższym czasie o któej mi wiadomo absolutnie nie nadaje się dla tych malców :(

i co jest jakaś opcja transportu dla burasków i czarnuszka?

Nie ma transportu,a dzisiaj tez pogadałam sobie o nich.Prawdopodobnie już 1 za TM,a 2 walczą o życie,ale to nie ejst sprawdzona informacja.Pewne jest to,że od tygodnia mają biegunke,leci im krew z noska(to od kichania),dostają interferon.Mają za to apetyt.Justyna mówi,że to jeszcze żywe trupy.

Przywiozła czarnuszka,jest prześliczny,naprawde.ma tak jakby dłuższy włos,niesamowite oczka i doznał traumy,bo Justyna była u mnie ze swoją dwójką psów,więc prawie 20 min obserwował 4 psiaki w pokoju.

Co do sprawy z Mikołowem,to mnie ręce opadły.Nie wiedziałam,że oni maja pdopisaną umowe z Mikołowem tylko na psy,bo wg Mikołowa koty nie istnieją.Schron tylko i wyłącznie z poczucia empatii weźmie czasem jakiegoś kota,przeważnie od zgłoszenia ludzi,którzy kiedys adoptowali ze schronu psa/kota.O każdego psa Mikołów sie wykłóca,o każdą złotówke, nie trafiają do nich żadne argumenty.Sprawy kotów w ogóle nie widzi.

ta akcja sterylizacji,to bujda.Może 10 kotów na rok jest wysterylizowanych.To robi tylko 1 wet i po tym trzeba od razu kota zabrać.Nie uznają rozpuszczalnych szwów.

Kierowniczka w schronisku byla na jakimś zebraniu,gdzie poruszali tą kwestie.Wojowała,jak mogła,tłumaczyła na spokojnie,wygrażała i nic.Miasto Mikołów ma gdzieś wszystko.

justyna mówi,że nie da sie nic zrobić,a oni nie mają pieniędzy na dojeżdżanie,wyłapywanie,sterylizowanie kotów.

justyna8585

Post » Nie lis 14, 2010 16:57 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

viewtopic.php?f=1&t=119946 założyłam wątek, przenieście te dyskusje i posty tam...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lis 14, 2010 17:22 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Kocurek ok 3-3,5 mies,u P.Czypionki,oby był zdrowy,jest po kk,dostawał 3 dni interferon.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Nie lis 14, 2010 20:50 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Weihaiwej pisze:Gościnnie występują dwie sierotki ;), z którymi moje koty zapoznały się w ten weekend :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

obaczcie, jakie cuda... to te uratowane rudaski...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lis 14, 2010 20:53 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Ależ cudne, słodkie miodki 2. :mrgreen:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lis 14, 2010 21:23 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

ale urosły....

justyna8585

Post » Pon lis 15, 2010 0:19 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Z transportem tych małych będzie wybitnie ciężko, bo ja w tym tygodniu chyba nie będę w stanie, a innych chętnych brak :?
Czarnulek jest przeuroczy, ogłoszenia by się mu przydały...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lis 15, 2010 20:46 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

Obrazek

Przypomina mojego Gucia :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 16, 2010 21:37 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nie skazujmy kotów na śmierć

NIE WARTO...

prosze o kontakt ze mną os.,która zgłosiła kontrolę.Chciałabym cos wyjaśnić sobie na spokojnie i w 4 oczy

justyna8585

Post » Wto lis 16, 2010 22:11 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

nie sądzę, żeby ktoś kto w imię "dobra zwierząt" tym zwierzętom potencjalnie baaardzo zaszkodził miał ochotę i/lub odwagę na ujawnienie się i szczera rozmowę :evil:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto lis 16, 2010 22:29 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

A ja tak z innej beczki Justyna ile masz tych kotów małych jeszcze :?:

I jaką kontrolę gdzie mieliści bo chyba coś mi umknęło :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lis 16, 2010 22:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Skasowałam tego posta,bo wszystko opisałam.Liczę na to,że ta os sama sie odezwie choćby z ciekawości,co sie naprawde stało.

justyna8585

[poprzednia][następna]