Kot Trojański vs nowi lokatorzy.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 13, 2010 18:58 Kot Trojański vs nowi lokatorzy.

Nosilam się z zamiarem założenia swojego wątku, nosilam..i donosiłam ;)
Część zna już Troję i mnie, a pozostałym przedtswiam.. Ja..to ja ;)

A teraz..skąd się wzięła Troja :)

Nieznającym nas przytoczę historię przybycia Trocinki do mojego domu..

Otóż..kota chciałam. No wiadomo. Bardzo chciałam. Zaczęło się w sierpniu.. Przyjaciółka mamy spytała, czy nie chce kociaka, bo koleżance jeszcze jeden został i odda za darmo, jeśli pójdzie w dobre, zaprzyjaźnione ręce... (a ja wśród rodziny i znajomych znana jestem jako "ta od zwierzątek"). Ja najpierw się skrzywiląm, ale..w tym momencie padla kwestia, że to mały syjamek jest. No i zachciałam, bo uwielbiam tę rasę. Już wszystko było ustalone, dwa dni później miałam się umawiać na odbiór, kiedy zadzwoniła mamina przyjaciółka.. Zmartwiałam.. No jak nic, kota nie ma już. Ale nie..kociak byl.. za darmo.. mały, rasowy.. tylko ten.. nie całkiem syjam :D Znajomej się popierniczyło i chodziło o persa. No nie.. akurat tej rasy, jako jednej z niewielu, nie trawię..

Ale ziarno zostało zasiane.. Szukalam trochę w necie, a w między czasie odezwała się dawna znajoma i mówi "Ale przecież ty zawsze chciałaś Maine Coona.." No chciałam... Z syjamów przerzuciląm się na MCO, chociaż już bez takiego entuzjazmu... i..trafiło mnie. Zakochałam się rudej kotce.. Traf chciał, że.. mieszkala stosunkowo blisko - też w Trójmieście.. No znak jak nic. Zaglądam w zakładkę z planami hodowli.. Jest! Będą ją kryć! Za telefon lapię, dzwonię.. okazało się, że już nawet po randce jest. Dogadałam się z panią... i czekam. Czekam, czekam.. Po pewnym czasie wysłalam list z pytaniem jak się mama czuje, czy brzusio rośnie.. Wiosna wczesna to byla... Cóż.. Okazało się, że randka owszem, była.. intensywna bardzo nawet..ale niezbyt owocna :P I Callista znowu dostała ruji.
Pomyślalam sobie.. no tak.. teraz znowu czekać.. pewnie do jesieni, zanim się maluszki urodzą, zanim podrosną..A tu mieszkanie puste, nikt mnie nie wita na progu.. No oszaleję jak nic z tej samotności.. Na dodatek.. gdyby moja mama dowiedziala się, że przy swojej sytuacji materialnej.. wydaję 2k na.. kota... Nie tylko cofnęłaby swoje wspomaganie, ale chyba osobiście by mnie posiekała.
I tak.. 20.03.2010 wylądowalam w schronisku. Końcówka do przewidzenia.. Opowiadałam już tu w jakimś wątku.. Po drodze kuzynka pytala mnie jak ma wyglądać ten mój przyszły kot.. Ja wiedzialam tylko dwie rzeczy... Ma być malutki, kociaczek ciupinek... i jakikolwiek, byle nie czarny, bo czarnych kotów nie lubię.

Tadaaaa...

Przedstawiam Wam Troję:

Obrazek

Obecnie ma ok trzy lata i jest czarna jak diabeł w piwnicy, nie licząc białego paseczka w pachwinach i kilkunastu białych włosów pod szyją...

No.. się rozpisalam.. Ale nie umiałam krócej. Więcej takich elaboratów chyba nie będzie.. Pewnie i tgo nikomu nie będzie chciało się przeczytać :P

Edit: Podmieniłam fotę na mniejszą, tak mi się zdawało, że za duża jest i akurat mialam poszukać wytycznych co do maksymalnego rozmiaru...
Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2011 18:59 przez KaleidoStar, łącznie edytowano 2 razy
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Sob lis 13, 2010 19:01 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Heeej, witają się Czarne Diabły Tasmańskie z Gośćmi :twisted: . Witak w klubie miłośników czarnych kotów :wink: . To nie my je wybieramy, tylko one nas!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 13, 2010 19:03 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Sob lis 13, 2010 19:04 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Ooo, KaleidoStar założyła wątek :D yes, yes, yes! będą cudne foty :lol:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lis 13, 2010 19:16 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Piękna Troja! Zaznaczamy :mrgreen:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Sob lis 13, 2010 19:21 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

He - Troję wita czarna Mrusielda z... białym paseczkiem w pachwinie i kilkoma białymi włoskami pod bródką :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lis 13, 2010 19:38 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

jestem i ja :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob lis 13, 2010 19:40 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Dobry wieczór Alix :D
Kamila :D Postaram się o dużo ładnych fot :D
Maciejowa witaj i Ty :D
Józefino, miziaki dla Trocinkowej bliźniaczki zatem :D
Asiu, czekalam na Ciebie :D Witaj :1luvu:
Jeszcze mi tu Danusi brakuje :P Lecam Ją zaprosić.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Sob lis 13, 2010 19:41 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

:D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lis 13, 2010 19:57 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Aniu ja i czarny Cycek bedziemy tu czesto zagladac :mrgreen:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Sob lis 13, 2010 20:02 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Liczę na Was :D
Kuuubaaaaa!

KaleidoStar

Post » Sob lis 13, 2010 20:15 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Ja zawsze chciałam białego lub rudego kota (a kto nie chciał...) a mam buraskę, czarnulę (też ma kilka białych włosków dla niepoznaki, między tylnymi łapkami) czarnego chłopa z krawacikiem i pingwinka. I nie zamieniłabym ich na żadne inne koty pod słońcem. a od kiedy znajoma ma rudego znajdę to i ciśnienie na rudasy mi całkowicie przeszło :wink:
Ja lubię wątki ze zdjeciami. A jak jeszcze czarnulka bedzie na fotkach, to chętnie bym zajrzała. Mogę :?: :oops:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob lis 13, 2010 21:01 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

KaleidoStar pisze:Liczę na Was :D
Kuuubaaaaa!

Kuba stoi w Gdyni na promowisku :mrgreen:

Obrazek

Ciepła

Post » Sob lis 13, 2010 21:10 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

I ja sie melduję u ślicznej Trojii :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob lis 13, 2010 21:13 Re: Kot Trojański, czyli jak nie lubilam czarnych kotów...

Cześć!
Zawsze chciałam mieć czarne futro (żywe oczywiście).
Po domu plączą się rudzielec Wampir, burasia Dosieńka i pingwinka Frezja :wink:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[następna]