Figa&Ronin-Trudna Decyzja - Szukamy nowego DS dla Figi:(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 15:51 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

Oj trochę odpoczęła, a jakoś tak się złożyło, że nie miałam czasu by zerknąć tutaj i w ten oto sposób mamy następny weekend:D

Futrzaste szaleją i to zdrowo. Draceny już nie mam :evil: :evil: :evil: zdjęcia wrzucę później...Koty szczęśliwe bo pozbyły się wroga, a ja załamana, bo ta dracena była pięknym okazem i bardzo zdobiła nasz pokój....

Miziaki odtąd nie będą dostawały wody w misce na stole na noc......bo zaczęły się tą wodą bawić. Ileż to frajdy wrzucić papierek do wody potem chlapać wodą we wszystkich kierunkach, wyjąć papierek, rozlać trochę wody, wrzucić papierek ponownie lub po prostu popluskać wodą, a na koniec urządzić Dużym prysznic łapką, ogonkiem lub prawie całym kotem o 2 w nocy :twisted: :twisted:

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw lis 11, 2010 15:56 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

larentia pisze:Tiguś ma się dobrze... wczoraj wrócił z wczasów u swoich "dziadków" :D Strasznie był zadowolony z wycieczki jaką mu urządziliśmy. A ile atrakcji było... i całe mnóstwo nowych zakamarków do zwiedzenia i obwąchania.
Patrząc na zdjęcia waszej gromadki, aż żałuję, że Tiguś nie ma jakiegoś takiego kompana do zaczepek. Oj wesoło by było! Tak jak u was :D

Tiguś jest cudny, dzięki za zdjęcia:)
Oj to musiało być nieźle na tej wycieczce:) My planujemy naszym wycieczkę na Święta, zobaczymy jak będzie, bo nie sa przyzwyczajone jeszcze do samochodu:/

A o kompana można się postarać, towarzystwo zawsze się przyda :mrgreen:

ja_ana

Post » Pt lis 12, 2010 7:15 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

no już chyba pora wstać przyjaciele?
mamy kolejny dzień :)

Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lis 12, 2010 11:33 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

Oj my ostatnio strasznie leniwi jesteśmy;)
Ale wstajemy i witamy się pięknie :flowerkitty:
No i bierzemy się za robotę:)

ja_ana

Post » Pt lis 12, 2010 11:39 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

ja_ana pisze:Oj my ostatnio strasznie leniwi jesteśmy;)
Ale wstajemy i witamy się pięknie :flowerkitty:
No i bierzemy się za robotę:)

to wpierw chyba kawka poranna?
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob lis 13, 2010 0:30 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

No niezupełnie:P
Miałam dzień wolny więc wstałam sobie późno, nakarmiłam zwierzaki i siebie, i w trakcie sprzątania zajrzałam ;)
Biorąc pod uwagę, to że ostatnio mam problemy ze wstawaniem i stale jestem zmęczona oraz to, że dziś boli mnie gardło to zapowiada się ciekawie.....

P.S. Ronin właśnie wygrzebał silikonowe ramiączko i sprawdza jak zachowuje się w wodzie :twisted: szkoda, że nie mam jak zrobić mu zdjęcia :/

ja_ana

Post » Sob lis 13, 2010 0:43 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

kawka poranna zdecydowanie nie jest zla :D

moze jakies nowe foti Figulinki i Ronisia? :>

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Sob lis 13, 2010 0:49 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

A będą będą, troszkę niewyraźne, bo uchwycone telefonem. Jak mi się uda to jutro, co prawda mam zjazd na uczelni, ale może wieczorem mi się uda:)

ja_ana

Post » Nie lis 14, 2010 21:16 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

ahoj :) już wróciliśmy :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lis 15, 2010 21:22 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

Witamy witamy, zdjęcia będą jutro bo zostaję w domu. Trochę się pochorowałam. Będą też nowe, świeże fotki Figi, która biedna nieprzytomna leży w kubraczku po sterylce. Mamy nadzieję, że pomoże, bo niestety Figa znów sika. Problem w tym, że to nie nasze mieszkanie i jak ów fakt dotrze do właścicielki to możemy mieć problemy :(

ja_ana

Post » Wto lis 16, 2010 6:56 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

ja_ana pisze:Witamy witamy, zdjęcia będą jutro bo zostaję w domu. Trochę się pochorowałam. Będą też nowe, świeże fotki Figi, która biedna nieprzytomna leży w kubraczku po sterylce. Mamy nadzieję, że pomoże, bo niestety Figa znów sika. Problem w tym, że to nie nasze mieszkanie i jak ów fakt dotrze do właścicielki to możemy mieć problemy :(

czekamy na zdjęcia nowe :)
Figusiu zdrówka i sil dużo życzymy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 16, 2010 9:32 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

No to drugi raz bo mi się skasowało :evil:

Dzień zły powinnam raczej zacząć, a powodem jest, niestety, Figa.
Leje bardziej niż przed sterylką. Możliwe, że to dlatego, bo ją boli, a kubraczek wkurza (mało powiedziane). Rozważam zdjęcie, ale to też nie jest zbyt udany pomysł, bo rozdrapie szwy, a raczej rozgryzie.

Zaczeło się w niedzielę, kiedy to nalała na kanapę. W porę ją porwałam, więc plama nie była zbyt duża. Ale co ciekawe, Figa przestała sikać jak ją wzięłam, a dokończyła w kuwecie, więc to raczej nie jest kwestia chorego pęcherza.
Wczoraj, chwiejąc się wlazła na pościel i nalała. Była z resztą o to awantura, bo mąż jak zauważył, że kotka leje to stwierdził. że już za późno i pozwolił jej dokończyć :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Pościel i kołdra zalane (kupione w ramach prezentu ślubnego...). :evil: :evil: :evil:
To jeszcze nie koniec...
Figa dostała posłanie z naszego koca (wszystkie ich koce schły na suszarce) i jaśka na pufie. Żeby była blisko nas przysunęłam pufę do łóżka. Kotka spała otulona kocem i wyglądało na to, że jest ok.
Przed 5 rano coś mnie obudziło, nawet nie wiem co. Druga kołdra zalana i to tak, że przeszło na moją piżamę....
Ok, mamy jeszcze trzecią kołdrę :evil: :evil: :evil: Wzięłam Figę do łóżka, położyłam sobie na klatce piersiowej. Kicia się przytuliła i zasnęła....Nie wspomnę, że z moim krzywym kręgosłupem spanie w pozycji grobowej w bezruchu nie jest zbawienne...
I co rano??? Figa już szukała miejsca na kanapie, by się wysikać :( :( :(
Włożyłam ją do kuwety i udało się - wysikała się. Teraz śpi na moich kolanach pod kocykiem. Kanapa już wyprana. A ja? Zaczynam się obawiać, że to się nie skończy.
Problem w tym, że wynajmujemy mieszkanie i jak właścicielka dowie się o naszym problemie, to możemy mieć poważny problem. A dowie się, jak tylko Figa znów zacznie lać na podłogę. Mamy współlokatorów............

Zobaczymy jeszcze jakie Figa ma wyniki badania moczu.

ja_ana

Post » Wto lis 16, 2010 10:11 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

hmm to cos musi być z Figą nie tak? :(
te wyniki badania moczu ważne są więc dobrze,że zrobiliście badanie
czekam na wieści od Was
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto lis 16, 2010 10:20 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

Wiesz, nie wiem czy wolałabym, żeby to był ponownie pęcherz, czy po prostu jej foch. Czeka nas długotrwałe i kosztowne leczenie męża, więc dodatkowe koszta są po prostu zabójcze. Z kolei jeśli to problem behawioralny, to nie mam pojęcia o co może chodzić, a sił czasem już brakuje. Ja mam nos wyczulony na zapachy. Chodzę i węszę, gdzie moczem śmierdzi. W dodatku jestem już tak przewrażliwiona, że jak tylko widzę jej dziwne zachowanie to od razu ląduje w kuwecie. Czasem po prostu wiem, że Figa czeka aż się odwrócę, żeby mogła nalać :(:(:(

ja_ana

Post » Wto lis 16, 2010 10:21 Re: Figa&Ronin - Miziakowo zaprasza :D FOTKI:)

może to wszystko przez ten stres po sterylce....minie jej na pewno
Obrazek

Edytka1984

[poprzednia][następna]