Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 12, 2010 0:36 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Z drugiej strony, nie wiem czy kot własnie taki otwór w budce nie traktuje jako swoje okno, gdzie moze obserwować i w razie niebezpieczeństwa szybko uciec. Jaka część kota znajduje sie daleko w budce?To znaczy ile pozostaje przy otworze wlotowym?Mozna zastosować tez owiewkę, dach, to zwykle tamuje napływ powietrza.Budka jest dosć długa. Powinnien prawie cały leżeć w czesci gdzie jest najcieplej.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 12, 2010 0:45 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Zbój cały miesci się w cieplejszej części budki, na wprost włazu prawie nic nie widać. Kiedy go dotykam jak wyjdzie, jest ciepły. Jedyne widoczne zadrapanie jest na nosie, na grzbiecie i boczkach nic nie widać.
Pomyślę o polarku
Dziękuję za radę i dobranoc :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lis 12, 2010 0:45 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Kochani. Kolejna Dobra Wiadomość :D przed snem. Fido ma Wirtualnego Opiekuna. :1luvu: Wspaniale!!!! :lol: Bardzo, Bardzo sie cieszymy i Dziekujemy z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Fiduś nasz Kochany. :D Dzielny chłopiec. :D

http://koty.sos.pl/futro.php?id=872

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 0:50 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Jak sie mieści, to bardzo dobrze. :D Nereczek na pewno nie zaziebi, a to ważne.Kota trzeba wyczuć. Ja nie esperymentuję. Staram sie stosowac, tylko wypróbowane metody.Te dość skuteczne, które nie spłoszą mi kota.
Sprawdż na wysokości ostatnich kregów, czy nie tam go najbardziej boli i czy nie ma gdzieś śladów po ugryzieniu.

Dobranoc Taizu. :wink:

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 1:18 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Nie wytrzymam. Musze to napisać!! :D

Kochani mam tu od Iwetki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kalafior w sosie pomidorowo-paprykowym 8O , Pigwa w syropie 8O , powidła, drzemy, sałatki, 8O miód z mniszka lekarskiego. !!!!WOW!!!Surówka z zielonych pomidorków. Duży słoik. :lol: Uwielbiam. :1luvu: Popatrzałam....cudności!!! Ide spać i pomarzę o tym, jakie to wszystko smaczne. :D

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 8:15 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iweta będzie przerabiać jarzębinę 8O !

Kalafior w sosie pomidorowo-paprykowym musi być pyszny!
A pigwa jest dobra na przeziębienia-ma więcej witaminy C niż cytryna :D

Pozdrawiam porannie :ok:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt lis 12, 2010 16:33 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:Nie wytrzymam. Musze to napisać!! :D

Kochani mam tu od Iwetki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kalafior w sosie pomidorowo-paprykowym 8O , Pigwa w syropie 8O , powidła, drzemy, sałatki, 8O miód z mniszka lekarskiego. !!!!WOW!!!Surówka z zielonych pomidorków. Duży słoik. :lol: Uwielbiam. :1luvu: Popatrzałam....cudności!!! Ide spać i pomarzę o tym, jakie to wszystko smaczne. :D

Mniam-mniam. :D Iza, ty lepiej nie marz, ty lepiej zjedz, bo się zepsuje albo koty potłuką :ryk:
Smacznego!

taizu

Post » Pt lis 12, 2010 17:40 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ooo co tu za smaczny temat jest poruszany 8) :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lis 12, 2010 21:38 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Jestem. Próbowałam sie tu dzisiaj dostac w ciagu dnia, ale Forum miało przerwe, a potem juz czasu nie było.Dzisiaj udka i korpusy, trochę puszek i Purina dla urozmaicenia. Jutro będzie ba,l bo damy Royala. :D I tak na przemian. Niech koty nie szaleja za bardzo. :ryk:
Kociak od Blusi śpi w budce. :D Cóż miał do wyboru drewnianą i nasza styropianową i przeprowadził sie momentalnie. Swiadczy to zatem o tym , ze te budki sa duzo cieplejsze. :D Maluch patrzał na mnie przez otwór jak nakladam jedzonko i siedział sobie dalej. :D Wyszedł dopiero jak pojawiła sie Blusia.Miałam dziś rozmowe z Bezdomnymi na Teczy i ustaliłam z nimi dalszy plan działania. Pan Janeczek juz wydobrzał po ostatnim, a nawet byl dzisiaj w robocie. :wink: Potwierdził na trzezwo ze Frania wchodzi na stryszek, :D ale zeby jej to ułatwić , w niedziele będzie działał i wydłuzał drabinę. :D Powiedziałam Mu o tym ze wczoraj dałam tam cieplutki pled. Z troska zapytał 8O czy przypadkiem nie kładłam blisko wejscia, bo tam bardzo wieje. A dałam akurat na samym końcu stryszku , w najcieplejszym zakątku. :D Potwierdził ze dobrze zrobiłam. :D Uff.
No Frania dostanie jeszcze jutro, jak padac nie będzie z dwie koldry i koc. No i postaram sie to jakos wewnątrz osłonic. Nie wiedziałam ze zwykly zszywacz, to taka dobra i pożyteczna rzecz. Można nim wiele zdziałać.
Weradnę też bede jeszcze ocieplać, co dzisiaj uzgodniłam z drugim Bezdomnym.Obydwoje w niedzielę są wolni, wiec moze trochę pomoga. :wink: Generalnie po ostatnim dodatkowym ociepleniu trzeciej ściany, na werandzie w tej chwili jest normalnie cieplutko. :D Nic nie wieje.Czuć znaczna róznice temperatur, na tyle ze kot spokojnie może spac na kocu na fotelu i nie zmarznie.
Mam trochę roboty jeszcze. Ogarnę to i postaram sie wstawić zdjęcia.

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 21:40 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Iweta pisze:Ooo co tu za smaczny temat jest poruszany 8) :wink:

O tak!!! :D bardzo smakowity temat. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 21:42 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Witaj :1luvu:
Moze dać kotom jakiś kocyk na ten fotel? Jak jest chlodnawo, moje włażą pod kapę na sofie :D

taizu

Post » Pt lis 12, 2010 21:55 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

taizu pisze:Witaj :1luvu:
Moze dać kotom jakiś kocyk na ten fotel? Jak jest chlodnawo, moje włażą pod kapę na sofie :D

Mają kocyk. Pamietasz robiłam zdjęcia nie dawno werandy Bezdomnego, kiedy ja obiłam kocem? Teraz jest obita z dwóch stron. Z trzeciej jest normalna sciana. Maja tam podwójna sypialnię, fotel, schronienie za opartymi dzwiami.I na fotelu dwa cieple koce.Na budce tez maja ciepły koc. Zaraz Ci to odszukam.Teraz trzeba jeszcze tylko ocieplic przelotówkę, to wtedy wcale juz wiac znikad nie będzie.A jak Zbój dzisiaj? Moje w domu też czasem włażą pod pled. Kacper musi spać obowiązkowo pod kołdrą. Inaczej nie uśnie.

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 22:01 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

iza71koty pisze:
taizu pisze:Witaj :1luvu:

Mają kocyk. Pamietasz robiłam zdjęcia nie dawno werandy Bezdomnego, kiedy ja obiłam kocem? Teraz jest obita z dwóch stron. Z trzeciej jest normalna sciana. Maja tam podwójna sypialnię, fotel, schronienie za opartymi dzwiami.I na fotelu dwa cieple koce.Na budce tez maja ciepły koc. Zaraz Ci to odszukam.Teraz trzeba jeszcze tylko ocieplic przelotówkę, to wtedy wcale juz wiac znikad nie będzie.A jak Zbój dzisiaj? Moje w domu też czasem włażą pod pled. Kacper musi spać obowiązkowo pod kołdrą. Inaczej nie uśnie.

Zbój był dziś żwawy i nie chrypiał. Prawie mi śpiewał i tańczył w nadziei na pyszny przysmaczek, mimo że byl po obfitym śniadaniu :D Nos podrapany :evil: Futro suche mimo deszczu :1luvu:

taizu

Post » Pt lis 12, 2010 22:10 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Oj no to super!!!! :D Dzielny Zbój. :1luvu:

O zobacz tutaj Taizu. To jest weranda Bedomnego na Tęczy. Posprzatałam i zrobilam co mogłam. No żle kociaki nie maja. Ale jeszcze chce im ocieplić. No i ociepliłam kocem ostatnio tą ściankę po lewej stronie.Jest koc na fotelu. :wink:

Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Pt lis 12, 2010 22:15 Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż

Ekstra mają! I mogą się zagrzebywac w kocyki :) Naprawdę, niesamowita jesteś :) (na ile można w takich warunkach)

taizu

[poprzednia][następna]