Jeden czarnuszek już w ds,drugi także dostał swoją szansę;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 20:42 Jeden czarnuszek już w ds,drugi także dostał swoją szansę;)

Te dwa czarne kocurki urodziły się na jednym z osiedli w Szczytnie,ich matka jest dzika.Koty były dokarmiane przez kobietki z tego osiedla i dlatego maluchy mając minimalny kontakt z człowiekiem nie są mocno dzikie,jeden to nawet przytulak jest.
Niestety koty mają koci katar i potrzebują leczenia,dlatego zostały złapane i horacy zabrała je na dt.Myślę,że leczenie nie potrwa dłużej jak tydzień,dlatego juz można kocurki poogłaszać i tu prosimy o pomoc.
Z czasem będziemy chciały złapać ich matkę i wysterylizować,może kobietki które je karmią nam w tym pomogą.

To jest Feluś.
Jest bardzo fajny,przytulak,ufny.Jest cały czarny,tylko ma biały krawacik.
Obrazek
Niestety mocno kicha i ciężko oddycha,ale na zabawę miał ochotę :wink: .
Obrazek

Nowe info 24.11.Kocurki maja już około 4 miesięcy,są zdrowe,domowe i kuwetkowe,nadal szukają domów,oto ich aktualne zdjęcie(więcej na str.3)

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 20:00 przez ACHA13, łącznie edytowano 3 razy

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Czw lis 11, 2010 20:49 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Jego brat Toluś to mały dzikusek,musiałyśmy się napracować,aby sprawdzić czy to on czy ona :lol: .Ale nie jest źle,myślę,że za kilka dni będzie potulny jak baranek :wink:

Toluś jest cały czarny.
Obrazek

ACHA13

Post » Czw lis 11, 2010 21:26 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Lubę czarnuszki :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lis 11, 2010 22:59 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Toluś już nieco lepiej dał się wziąć na ręce i głaskać ,już nie warczy na mnie i nie atakuje.Zrobił ogromne postępy przez te kilka godzin które jest u mnie.Feluś cudowny miziak,chętnie się bawi zabawkami,lubi być u człowieka na kolanach.Są bardzo zżyte ze sobą.Moi rezydenci szaleją,oj nie pasują im kolejni lokatorzy dlatego maluszki zamknięte na noc w łazience.Niestety dowiedziałam się o kolejnych maluchach od bezdomnej kotki od pani z TOZ podobno są dwa rude i jeden czarno-biały,na razie nie można ich złapać.Zresztą w tym momencie mój dt zablokowany ,chyba ,że jest inna osoba która mogłaby wziąć maluszki.Z chłopakami jutro wizyta u weta ,bo świszcze im przy oddychaniu strasznie i oczka trochę u Felusia zaczynają ropieć.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lis 11, 2010 23:40 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Jestem :D

Allegro na szybko

http://allegro.pl/szczytno-czarni-3-mie ... 81867.html

I gratka

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9123703 ... wupak.html

Edit: Jesteśmy też już na wp.pl, adopcje.org, adopcjakota.pl, mójpupil.pl

Kciuki za domki :ok:
po_prostu_kaska

Post » Pt lis 12, 2010 8:44 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

po_prostu_kaska pisze:Jestem :D

Allegro na szybko

http://allegro.pl/szczytno-czarni-3-mie ... 81867.html

I gratka

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9123703 ... wupak.html

Edit: Jesteśmy też już na wp.pl, adopcje.org, adopcjakota.pl, mójpupil.pl

Kciuki za domki :ok:

Jak zwykle expresowo :wink:

ACHA13

Post » Pt lis 12, 2010 11:47 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Kasiu ogromne dzięki.Maluchy są bardzo fajne właśnie sobie leżą na rzeczach przygotowanych do prania w łazience,jak wchodzę to chętnie wystawiają się do głasków.Za kilka minut jedziemy do weta.Asiu Tobie oczywiście też dzięki za założenie wątku ,fotki sama przecież w sprawach komputera jestem gamoń.Mam ładne zdjęcia maluchów.

horacy 7

Post » Pt lis 12, 2010 17:50 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Jesteśmy po wizycie u weta kocięta mają koci katar ,miały mierzoną temperaturę jeden miał 38,6 ,drugi 38,2,zostały osłuchane,odpchlone ,odrobaczone.Otrzymały leki p/zapalne ,antybiotyk i krople do oczu i nosa.Kontrolna wizyta w poniedziałek.Generalnie kocięta są świetne wykładają już brzuszki do głasków,ładnie jedzą ,jeden bardzo głośno mruczy był problem z osłuchaniem płuc bo zaraz włącza traktorek i mruczy.

horacy 7

Post » Pt lis 12, 2010 19:40 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Teraz tylko super domki są im potrzebne :wink:

ACHA13

Post » Pt lis 12, 2010 21:58 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

No to komu czarny dwupak? :lol:
po_prostu_kaska

Post » Pt lis 12, 2010 22:28 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Kocurki właśnie mi towarzyszą przy komputerze bo rezydenci obrażeni na pańcie ,że im znowu coś przyniosła do domu .Kotka nawet na mnie na syczała ,na maluchy nie tylko na pańcie i spania wspólnego dzisiaj pewnie nie będzie.

horacy 7

Post » Pt lis 12, 2010 22:37 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

horacy 7 pisze:Kocurki właśnie mi towarzyszą przy komputerze bo rezydenci obrażeni na pańcie ,że im znowu coś przyniosła do domu .Kotka nawet na mnie na syczała ,na maluchy nie tylko na pańcie i spania wspólnego dzisiaj pewnie nie będzie.

Mądra kicia, wie, ze małe same nie przypełzły :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lis 13, 2010 8:56 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

Kicia bardzo mądra oczywiście mocno obrażona ,że pańcia przyniosła to coś.Zapomniała ,że sama długo była bezdomną kotką ,przyszła do mojej pracy była dzikusem tak mi się wydawało,a jak po cichutku zimą zaczęłam ją zabierać by się ogrzała i najadła u mnie w gabinecie,okazało się ,że kocha człowieka a szczególnie mnie.Odprowadzała mnie do samochodu ,chodziła przy nodze i nie miałam wyjścia musiałam ją zabrać.Za to teraz się obraża jak wezmę kota na dt,bije koty które były u mnie wcześniej ,a są to dwa większe od niej kocury.Po prostu "zołza".Ale i tak ją mocno kocham.

horacy 7

Post » Sob lis 13, 2010 10:05 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

taizu pisze:Mądra kicia, wie, ze małe same nie przypełzły :ryk:

Oj tak :lol: Śnieżynka ma charakterek :wink:

ACHA13

Post » Sob lis 13, 2010 10:43 Re: Dwa czarne 3 mies.kocurki od dzikiej matki szukają domów!!!

horacy 7 pisze:Kicia bardzo mądra oczywiście mocno obrażona ,że pańcia przyniosła to coś.Zapomniała ,że sama długo była bezdomną kotką ,przyszła do mojej pracy była dzikusem tak mi się wydawało,a jak po cichutku zimą zaczęłam ją zabierać by się ogrzała i najadła u mnie w gabinecie,okazało się ,że kocha człowieka a szczególnie mnie.Odprowadzała mnie do samochodu ,chodziła przy nodze i nie miałam wyjścia musiałam ją zabrać.Za to teraz się obraża jak wezmę kota na dt,bije koty które były u mnie wcześniej ,a są to dwa większe od niej kocury.Po prostu "zołza".Ale i tak ją mocno kocham.

Wychodziła sobie dom :lol:
po_prostu_kaska

[następna]