transporterek łatwo kupić w stacjonarnych i internetowych sklepach zoologicznych. Kosztują od +/- 40 zł do... brak ograniczeń

Zabawki? sam z czasem zobaczysz jakie lubi. Fajne są myszki, miękkie piłeczki, kocie wędki lub miotełki - to do wspólnej zabawy, świetnie buduje więź kocioludzką i pozwala się kotu wyżyć mysliwsko. Ale też luźno zmięte kulki papierowe są dla wielu kotow atrakcją. Albo - za to moje futra czasem mam ochotę wysłać na księżyc - rolki ręczników papierowych do napadania i szarpania

Możesz pomyśleć o drapaku - w zależności od tego ile masz kasy i miejsca są dostępne od najprostszych deseczek w obiciu, po wielopoziomowe konstrukcje z kryjówkami i hamakami za setki złotych. IMHO nie ma co szaleć na początek, drapak typu "słupek na podstawie" za 30-50 zyli jest rozsądnym rozwiązaniem. Ale niektóre koty wolą np zwykłą wycieraczke czy kawałek wykładziny dywanowej, można zacząc od tego bezkosztowego rozwiązania.
Kuweta (to już pewnie masz). Obcinak do pazurków - pozwoli oszczędzić meble i ew. Wasze ręce przy zabawie

hehehe udzieliło Ci się - mam kota, czym jeszcze mu dogodzić