na nasze nowe strony kocio-kulinarne

Oto nasz Pan i Władca domowy Neryś łapiący dzisiejsze piękne słoneczko




nie puszczę Cie rób mi tak jeszcze



i Księżniczka łóżkowa Mysz


która zamienia się powoli w mojego kuchcika
niedługo będzie ziemniaki obierała

tutaj kontroluje czy dobrze zostały zawinięte buraczki do pieczenia




i dzisieszy hit obiadowy
pieczone buraki odgrzewane z octem balsamicznym
pure ziemniaczane i smażony dorsz z solą i pieprzem




Mysz po przeprowadzonej kontroli jakości orzekła, że się nadaje


Martusia pisałaś, ze rozpada Ci się rybka. Smażąc dzisiaj dorsza
uważałam na to co robię i dzielę się spostrzeżeniami.
Rybkę kładź na mocno rozgrzany olej, przez chwilę powinien taki pozostać
następnie zmniejsz, nie ruszaj jej na patelni przez 3 minuty
po tym czasie obróć na drugą stronę, zwiększ płomień na 30 sekund
a następnie smaż najmniejszym około 2,5 min
oczywiście czas smażenia zależy od grubości kawałka
ta ryba była przeciętnie gruba zresztą widać na zdjęciu
ważne żeby jej nie przesmażyć bo się będzie rozpadała
Smacznego
