Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2010 21:48 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

ruru tez chyba robi.
smarti, ja sie chyba tez do ciebie zglosze na psychoterapie. dostane miekkie poslanko w cieplym katku, pod dostatkiem kociego zarcia i drapania za uszkiem. ;) i bede lezala z brzuchem wystawionym do glaskania i zaraz mi przejdzie jesienno-zimowa deprecha. ;)
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw lis 11, 2010 0:23 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

jutro się zwrócę po banerek :)

i zapraszam serdecznie do mnie na tymczas-nareszcie miałby kto mi pomóc wygliglać wszystkie kicie tak jak na to zasługują :D :D :D :D -nasz wieczny wyrzut sumienia że nie dajemy rady.. :oops: :mrgreen: :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 11, 2010 11:52 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Ja triagę widziałam chyba z tydzień na "wolności", ale wczoraj rozmawiałam z sąsiadką i ona twierdzi, że kicia gdzieś z 1, 5 miesiąca siedziała u niej pod blokiem nie wiem czy to długo? Nigdy jej tam nie widziałam choć często tam chodzę. Myślę, że ktoś ją tam podrzucił, bo niedaleko są garaże i tam żyją dzikie koty :? :x , które min. ja karmię, wiec pewnie sobie podjadała. Ja zauważyłam ją pod sklepem, nakarmiłam, a ona zaczęła przychodzić do mnie pod blok. To że jest piękna nic nie znaczy, przynajmniej u nas, ludziska na ogół mają w dupie czy kot piękny, mądry, chory, zdrowy :( . Kot to kot coś jak ptak, co to może latać luzem, bo se "da radę". Ile razy ja kurka wodna słyszałam to durne zdanie.

elwira zięba

Od: Pon maja 26, 2008 20:16

Post » Czw lis 11, 2010 11:55 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Jak fajnie-TriAga !!
Super imie :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 11, 2010 11:57 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

elwira zięba pisze:Ja triagę widziałam chyba z tydzień na "wolności"
To że jest piękna nic nie znaczy, przynajmniej u nas, ludziska na ogół mają w dupie czy kot piękny, mądry, chory, zdrowy :( . Kot to kot coś jak ptak, co to może latać luzem, bo se "da radę". Ile razy ja kurka wodna słyszałam to durne zdanie.

A ja zawsze myslałam że to takie bogobojne miasto i że tam sami dobrzy i wrażliwi ludzie są.. :D

Elwira,a czy ktoś ją w ogóle oglądal-czy ona wysterylizowa może jest?

Bo do weta jedziemy jutro-niech sobie dziewczynka odpoczywa na razie..
strasznie kochana jest i bardzo miziasta sie robi..Cieszę się ze jest u mnie :D :D

smarti

Post » Czw lis 11, 2010 17:40 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

TriAga jest słodka,ale zauważylam że boi się jak uderzam łyżką w miskę przy nakladaniu i jak dzwonię chrupkami w wiaderku- na ten odgłos chce się chować.. 8O

co to może znaczyć-czego ona się boi?

smarti

Post » Czw lis 11, 2010 23:33 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

no bywają wrażliwi częstochowianie :oops: , ale nie wszyscy
kicia nie była u weta, złapałam ją w ostatniej chwili, ale tak sobie myślę, że jakby ktoś o nią dbał na tyle, żeby do weta chodził, to by jej nie wyrzucił, ale może się mylę
smarti :kotek: pozdrowienia dla triagi i dla Ciebie :D

elwira zięba

Post » Pt lis 12, 2010 17:13 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Tri uparcie wali koopki poza kuwetą...
już 4 :oops: :oops: :oops: :oops:

może to był powód jej wyrzucenia...

a poza tym jest słodka i ma bardzo miłe futerko :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pt lis 12, 2010 17:22 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Uuu, no to nieładnie się dziewczynka zachowuje... to co, zmiana żwirku, może gazety, może pusta kuweta... trzymam kciuki, że zacznie trafiać :) w końcu to mądra dziewczynka :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lis 12, 2010 20:17 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

a sika do kuwety czy też poza? to możliwe, ze dlatego wyleciała z domu

elwira zięba

Post » Sob lis 13, 2010 2:37 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

sika do kuwetki.
będę coś kombinować ze zwirkami itd,ale jeśli się nie nauczy to będzie mogła pójść tylko do domku wychodzącego bo znowu ją oddadzą :oops: :oops: :oops:

smarti

Post » Sob lis 13, 2010 7:48 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

no to mamy problem. a mozliwe, ze tez i przyczyne jej bezdomnosci. :(
smarti, moze jakis repellent kupie na malpe, zeby psikac TE miejsca. choc to podobno nie na wszystkich dziala.
dobrze byloby ja przylapac na goracym uczynku, rozmowic sie z nia powaznie, pokazac, ze tu be, a tam cacy. tylko ze trudno to zrobic, trzeba by siedziec z kotem w jednym pokoju i czekac, a to malo atrakcyjne zajecie.
pamietam, jak chcialam przylapac takiego, co mi sral w przedpokoju. siadalam w fotelu tak zeby miec dobry widok. czailam sie. nie dopadlam gada. a problem w koncu jakos ustal.

aga-zgaga

Post » Sob lis 13, 2010 10:03 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

Miałam ten problem baaardzo króciutko. Okazało się, że moja kota Duża (teraz też dołączyły Małe Czarne) NIE BEDZIE robić kupki i sioo do TEJ SAMEJ kuwety. Musi mieć osobną i ustawioną w zacisznym miejscu. Teraz mam jedną kuwetę przez pannice przeznaczoną do wiadomo czego :mrgreen:
Krok 1 - dostaw kuwetę z tym samym żwirkiem.
Jak nie pomoże to
Krok 2 - kombinuj z ustawieniem jej gdzieś w jakimś kąciku itp, tak, aby było bardziej zacisznie, ale jednocześnie koteńka miała możliwość obserwowania tego co sie dzieje.
Jeśli nie pomoże to
Krok 3 - pokombinuj ze żwirkiem: może najpierw z ilością (moje po prostu MUSZĄ KOPAĆ i jak mają za mało żwiru to miauczą przy kuwecie), potem z innym żwirkiem.

A jakie masz kuwety? Kryte czy odkryte? Jak kryte to ją odsłoń - koty nie lubią skondensowanego zapachu.

To tak na szybko. Powodzenia! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 14, 2010 8:52 Re: Tricolorka po przejściach szuka dobrego domku. Zasługuje!!

chlopak mojej corki, ktory niedawno zostal szczesliwym panciem kota sciagnietego z dachu i w zwiazku z tym zaopatrzyl sie w stosowna literature, wyczytal w swoich madrych ksiazkach, ze nalezy miec o jedna kuwete wiecej niz kotow. mnie sie tylko paznokcie rozesmialy, bo nie wiem, gdzie ja bym tyle kuwet postawila. ale tak podobno prawia w ksiazkach.
smarti, a jak tam tri? poprawila swoje zachowanie skandaliczne?
triaga - kurcze, groznie to brzmi. prawie jak triada. :|

aga-zgaga

[poprzednia][następna]