30 kotów w kawalerce. Zielonka k. W-wy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 11:33 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

:D Słodziutka króweczka? Mnie tak Kropek zaczepiał, ten z czarną plamą na nosie :)

iwona66 pisze:jedno płochliwe futerko skradało się popatrzeć na gościa lecz
wystarczyło spojrzeć w oczki i uciekało :) ,za moment znowu
wychylało sie za futryny - ciekawość :mrgreen:

Rudzik tak robił, wypisz wymaluj :)
Fajne te kotki, świetne zwierzaki!!! :) :kotek: :kotek: :kotek:

Tylko suchą jedzą, nic innego nie mają, ale i tak super, że mają tę suchą!!! :1luvu:

carmenco

Od: Śro cze 09, 2010 22:15

Post » Sob lis 06, 2010 20:17 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Kochane koteczki :( oby szybciutko znalazły domki !!!

Agie

Od: Czw lis 04, 2010 11:29

Post » Sob lis 06, 2010 22:22 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Oby :ok: :ok: :ok: :D :)
U kotków trochę radości, trochę smutku. Znowu choroba, jedna z kotek ma krwiomocz :(

carmenco

Post » Sob lis 06, 2010 22:42 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

o matko jeszcze , następna bieda w stadku :(

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lis 06, 2010 22:58 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Tak, ona już wcześniej miała problemy z drogami moczowymi. Odnowiło się :(

carmenco

Post » Nie lis 07, 2010 18:35 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

To straszne :( biedulka niech szybciutko wraca do zdrowia :( , a na bazarku coś cicho :( ..... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=119463 :D a fajne rzeczy czekają do licytacji :D

Agie

Od: Czw lis 04, 2010 11:29

Post » Nie lis 07, 2010 22:07 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Niestety, problemy zdrowotne są tam często :(

A tu jeszcze jedno rodzeństwo, tym razem pręgusków, Pysia, Tygrys, Gucio /jest też drugi Gucio czarny, brat Madzi :) /:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gucio niewiele ustępuje rozmiarami Józkowi, jest spokojny, stateczny. Rodzeństwo liczy sobie ok. 9 lat.

Obrazek
Jeszcze jakiś inny olbrzym ukrył się w rogu na szafie :) A może to Gucio?

carmenco

Post » Pon lis 08, 2010 12:14 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Właśnie wpłynęło do naszej skarbonki 30 zł od kasiakom :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Stan skarbonki 80 zł. I paczka do pani Elżbiety też doszła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo dziękujemy, Kasiu! :D
Koteczka, która miała krwiomocz, już ma się lepiej :)

carmenco

Post » Pon lis 08, 2010 13:01 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Fajnie, że wszystko doszło :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto lis 09, 2010 18:04 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

U kotków jako tako. Jedzenie na razie jest, żwirek jest, leki są.
Figa, od kiedy kontynuuje leczenie, miewa się dużo lepiej :)

Dawniej
Obrazek

Teraz /ta malutka w lewym górnym rogu/
Obrazek

Obrazek

carmenco

Post » Wto lis 09, 2010 18:52 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Napisałam już na pw, że proszę o numer konta do wpłat. Wrzucę na forum buldoga angielskiego. Mamy tam forumową skarbonkę. Myslę, że uda nam się przelać troszkę pieniążków na kociaki. No i może uda się znaleźć jakis domek:)

jelona

Od: Śro paź 20, 2010 19:52

Post » Wto lis 09, 2010 20:58 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Bardzo dziękuję :1luvu: Już odpisałam. Pozdrawiamy angielskie buldogi! :D

carmenco

Post » Czw lis 11, 2010 10:50 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Kurcze dziewczyny chyba zapomniały o mnie :wink:

Jako że mam dość sporo zwierzaków do ogłoszenia, to bardzo proszę o wysłanie mailem opisów kociaków ( luziek@gmail.com )
Ja to raczej psiara jestem więc na miau z doskoku wpadam. Tak więc czekam na maila (najważniejszy jest wiek, informacja czy już wykastrowany i oczywiście charakter, bo kuwetkowe są wszystkie są jak się domyślam - było by super jak by jeszcze dało radę określić do jakiego najlepiej domu dany kociak ma iść (z innymi zwierzakami czy bez, z dziećmi czy bez, wychodzący czy nie 8) )

Zdjęcia skopiowane mam następujących kotów:
Balbinka
Józek
Kruszynka
Pysia
Kropek
Czika
Czarek
Madzia
Tusia
Zuza
Gucio
I jakiś czarny bez imienia.

Luzia

Od: Czw gru 20, 2007 18:39

Post » Czw lis 11, 2010 12:16 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Ja nie zapomniałam, tylko ciągle czegoś brakuje, albo informacji, albo zdjęć...
Wyślę e-mail wieczorem :)
Tak na szybko:
Balbinka - jeszcze niesterylizowana
Józek - bezproblemowe chłopisku, jest tu dużo informacji o nim
Kruszynka - 6 lat na pawlaczu
Pysia - seniorka
Kropek - bardzo fajny, 7lat
Czika, Tusia, Zuza - czarno-białe siostry
Czarek - cały czarny - ich brat - 2 lata - nieco nieśmiałe
Madzia i Gucio oboje czarni bezproblemowe rodzeństwo, ok. 3-4 lata
Tusia
Zuza
Gucio - drugi Gucio pręgowany - senior
I jakiś czarny bez imienia - czarnych "bez imienia" jest tam multum :?

carmenco

Post » Pt lis 12, 2010 10:46 Re: 30 kotów w kawalerce - głodują! Zielonka k. W-wy

Luzia pisze:(najważniejszy jest wiek, informacja czy już wykastrowany i oczywiście charakter, bo kuwetkowe są wszystkie są jak się domyślam - było by super jak by jeszcze dało radę określić do jakiego najlepiej domu dany kociak ma iść (z innymi zwierzakami czy bez, z dziećmi czy bez, wychodzący czy nie 8) )

Mam bardzo mało informacji na temat tych kotów, ich charakterów, trudno o zwięzłą charakterystykę. W większości są to koty powyciągane z różnych piwnic i innych dziur, płochliwe, bez socjalizacji. Pani Elżbieta, o ile wiem, żadnej pracy z nimi nie prowadzi. Zajęta jest głównie sprzątaniem, karmieniem itd. Jak któryś chce posiedzieć na kolanach, to posiedzi jak nie, to nie. Kolan zreszta jest tylko jedna para w tym domu.
Miłe ufne są Józek, Kropek i czarne rodzeństwo Madzia i Gucio.
Dzieci chyba by im nie przeszkadzały w domu.
Wszystkie z wyjątkiem Balbinki są wykastrowane.
Czy wychodzący dom, nie wiem. Wydawałoby mi sie, że raczej nie, ale to są tylko moje domniemania. Józek wychodził i skończyło się to dla niego kilkudniowym po bytem na drzewie i do domu dawnego już nie powrócił.
Kropek, o ile wiem, wcześniej żył wolno na bazarze. Jest spokojny i bardzo miły. Kiedy stałam blisko okna, wskoczył na parapet i zaczął ocierać się o moje ramię, kontaktowy chłopczyk z niego :)

Obrazek

Ma ok. 7 lat i problem zdrowotny polegający na tym, ze co 3 miesiące dostaje zastrzyk przeciwko astmie. Wiele kotów ma tam astmę i możliwe, że w innym środowisku tej astmy by nie miały. Jest sporym kotkiem, tak ok. 5 kg.

carmenco

[poprzednia][następna]