ADHD kociakow!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 10, 2010 7:12 ADHD kociakow!

Mam pytanko mam dwa koty parke ok 6 mcy, codziennie rano ok 5 dostają totalnego bzika i biegają wszędzie przy okazji demolujac wszystko, rozumiem musza się wyszalec ale potem chodzę zdenerwowana i one to wyczuwaja i nie chcą do mnie przychodzić, oczywiście nie krzycze na nie ani ich nie bije one same wiedza ze zle zrobiły. Czy np wypuszczanie ich rano lub na noc na dwór by pomogło? Boje się ze zmarzna na dworze, ja pracuje na nocki wiec w dzień tez nie przypilnuje ich na dworze bo śpię. Co radzicie? Lub kiedy im może to minąć np po kastracji? A może maja jakieś robaki i dlatego są takie niespokojny? Nie wiem, proszę o rady! Z góry dziękuje.

gucha86

Od: Śro cze 23, 2010 16:46

Post » Śro lis 10, 2010 14:28 Re: ADHD kociakow!

Na dwór to raczej na noc ich nie wypuszczaj, zima idzie i wszyscy starają sie upchać gdzieś kociaki co są na dworze, aby im dupeczki nie zmarzły, myślę że z wiekiem im to minie, poprostu staraj się nie zostawiać na wierzchu rzeczy które mogą zrzucić albo zniszczyć, a maja jakieś zabawki? myszki itp.? moje dwa kocurki też tak szalały o 5 rano, ale podrosły i już tak mi chaty nie demolują, no i myślę że jak się tak porządnie zmęczą w dzień to noc też będzie spokojniejsza... wytrwałości Ci życzę i wierzę że będzie dobrze. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

wrozka

Od: Nie lip 25, 2010 15:59

Post » Śro lis 10, 2010 14:48 Re: ADHD kociakow!

kociaki szaleją i chcą się bawić, bo są małe, tak jak biegają małe, ludzkie dzieci. Przejdzie im to z wiekiem. Wiem, że może to być uciążliwie, ale takie jest prawo małych istot. Nie wystawiaj ich na dwór, bo ZGINĄ :ok:
Po prostu chowaj to, co mogą Ci zniszczyć i ciesz się nimi. Za jakiś czas, gdy staną się leniwymi kanapowcami, będzie Ci tego brakować :D

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro lis 10, 2010 15:31 Re: ADHD kociakow!

Skąd to znamy :D
Moje kocurki ok 4 miesięczne mają to samo i rano i wieczorem. W tygodniu to jeszcze nie problem bo wcześnie wstaje, ale w weekend to mam ochotę je "udusić" ;) Budzą mnie o 6,7 rano po czym zadowolone o godz 10 idą w kimono i prawie cały dzień prześpią ;) Wieczorem oczywiście gdy ja chce spać, znów dostają szajby ;)
Czasem wkurzające ale ..... lubię to :D
Obrazek
Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego Ernest Hemingway
Wątek o moich futrzakach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=119028

barracuda26

Od: Nie paź 17, 2010 23:11