Kociaki FFA Łódź - podaruj im dom ma Święta

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 30, 2010 9:37 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

koty piękne :) cieszę się z Hiro, wyślij mi na pw zdjęcia i treść ogłoszeń, to kociaste powrzucam :)
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto lis 02, 2010 8:56 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

W sobotę pojechala do domu w Warszawie delikatna Haiku

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 05, 2010 11:11 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Słodkiego Władka dołączamy

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt lis 05, 2010 11:46 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Dwie srebrne piękności

Okrąglutka Piękna - ze szpitalnego parkingu

Obrazek

i wiotka Szarotka z Drukaskiej

Obrazek

kalewala

Post » Sob lis 06, 2010 16:18 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

U mnie do DS poszły :D

LIZI

Obrazek

I świeżo znaleziona LEILA
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Nie lis 07, 2010 15:32 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

ul.Rogozińskiego , koło Ronda , ok.10 kotów do ciachania :(
Do tego jeszcze gdzieś z 5 ( z tego co mi mówią) kociaków.... :(
Jest ktoś z tych okolic ? :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pon lis 08, 2010 12:05 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Borówka16 pisze:ul.Rogozińskiego , koło Ronda , ok.10 kotów do ciachania :(

P.Agnieszka z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=117444&start=120
I jedna staruszka, ktora letem prosa mnie o zabraie chorego kociaka...
Więcej kociarzy tam nie znam, ja z Balut.
Może na schroniskowym napisz?

kalewala

Post » Wto lis 09, 2010 10:01 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

:oops:
Ostatnio edytowano Śro lis 10, 2010 12:50 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Wto lis 09, 2010 11:22 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Nie szukają domów maluszki z ul.Popiela – czarny chłopiec i niebieska dziewczynka

Obrazek Obrazek

I malutka szylkrecia z Felsztyńskiego - nie mam jej zdjęcia…

Kociaków nie udało się uratować...

Za to na domek staly czeka kolejny przystojniak

Narcyzek - kociak z przedwiośnia.

Obrazek

A na jakikolwiek kącik - świeże znalezisko, 2-miesięczny pingwinek...

DT potrzebny od zaraz - dla maluśkiego pingwinka
Ostatnio edytowano Śro lis 10, 2010 12:50 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Wto lis 09, 2010 12:13 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

I dla równowagi
domki znalazły

słodki Pinio Obrazek

piękna czarna Majka Obrazek

pieszczoszek Pan Ripley Obrazek

Na jakikolwiek kącik dalej czeka świeże znalezisko, 2-miesięczne pingwiniątko...

DT potrzebny od zaraz - dla maluśkiego pingwinka

kalewala

Post » Śro lis 10, 2010 9:50 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt - 2mce pingwiniątko

To wlaśnie Rozetka

Obrazek

Sa jeszcze dwa kociaczki
DT CIĄGLE POTRZEBNE

kalewala

Post » Śro lis 10, 2010 13:39 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Rogozińskiego to blisko mnie.
Nie jestem pewna, czy o tych kociakach mowa, ale domyślam się, ze chodzi o dwa miejsca - przy przedszkolu i dwa bloki dalej.
Kociaste dokarmiają babki, które mieszkają w tych blokach, kompletnie niereformowalne jeśli chodzi o sterylki. Beton do kwadratu :(. Jakiś czas temu próbowała tam zadziałać moja znajoma z TOZ-u, babka w odróżnieniu ode mnie bardzo przebojowa - i nic z tego. Po którejś rozmowie skończyło się dziką awanturą, a próby odłowienia tych kotów bez ich zgody spełzły na niczym. Siedzą te babsztyle w oknach całe dnie, mają te ogródki, w których siedzą koty jak na dłoni. Wystarczy przystanąć na chwilę, zagadać coś do kociastych, a zaraz słychać trzask otwieranego okna i jakaś gęba się wychyla. Ja sama ze dwa lata temu próbowałam rozmawiać z jedną z tych pań, gadka była nawet miła, do momentu, w którym nie zaczęłam o sterylkach. W tym momencie pani zamieniła się w autystyczne głuchonieme dziecko bez kontaktu patrzące tępo przed siebie. I tak zamarła :roll: Pogadałam do jej pleców dłuższą chwilę i na tym się skończyło :(. Powtórna próba skończyła się tym samym.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lis 10, 2010 14:58 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

pisiokot pisze:

Nie jestem pewna, czy o tych kociakach mowa, ale domyślam się, ze chodzi o dwa miejsca - przy przedszkolu i dwa bloki dalej.
Kociaste dokarmiają babki, które mieszkają w tych blokach, kompletnie niereformowalne jeśli chodzi o sterylki. Beton do kwadratu :(. Jakiś czas temu próbowała tam zadziałać moja znajoma z TOZ-u, babka w odróżnieniu ode mnie bardzo przebojowa - i nic z tego. Po którejś rozmowie skończyło się dziką awanturą, a próby odłowienia tych kotów bez ich zgody spełzły na niczym. Siedzą te babsztyle w oknach całe dnie, mają te ogródki, w których siedzą koty jak na dłoni. Wystarczy przystanąć na chwilę, zagadać coś do kociastych, a zaraz słychać trzask otwieranego okna i jakaś gęba się wychyla. Ja sama ze dwa lata temu próbowałam rozmawiać z jedną z tych pań, gadka była nawet miła, do momentu, w którym nie zaczęłam o sterylkach. W tym momencie pani zamieniła się w autystyczne głuchonieme dziecko bez kontaktu patrzące tępo przed siebie. I tak zamarła :roll: Pogadałam do jej pleców dłuższą chwilę i na tym się skończyło :(. Powtórna próba skończyła się tym samym.

To faktycznie ciężka sprawa :(
Czemu ludzie są tacy tępi :? :? :?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Czw lis 11, 2010 5:25 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

Borówka16 pisze:
pisiokot pisze:

To faktycznie ciężka sprawa :(
Czemu ludzie są tacy tępi :? :? :?

Ja bym zaczęła od podawania Promonvetu bez ich wiedzy, zastanowiłabym się też nad ponownym kontaktem z TOZ- nie chcą zadbać właściwie o koty, które nie są ich własnością - niech inspektorzy zwyczajnie przyjadą i odłowią albo pilnują, aby Wam pozwolono odłowić. Wiem, że w Wawie parę takich akcji (tylko głównie z udziałem Straży dla Zwierząt) miało miejsce :twisted:
moja znajoma miała kiedyś podobną sytuację, nie pomogła prośba, groźba, Promonvet nie zawsze, mówię jej "Grażyna, idź o 3-4 nad ranem, oni kiedyś śpią" - poskutkowało, udało się złapać. Nie sądzę, żeby te "karmicielki" nigdy nie zasypiały ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 11, 2010 16:06 Re: Kociaki FFA Łódź - b.pilne ds/dt dla kociąt i jeszcze kociąt

XAgaX pisze:Ja bym zaczęła od podawania Promonvetu bez ich wiedzy, zastanowiłabym się też nad ponownym kontaktem z TOZ- nie chcą zadbać właściwie o koty, które nie są ich własnością - niech inspektorzy zwyczajnie przyjadą i odłowią albo pilnują, aby Wam pozwolono odłowić. Wiem, że w Wawie parę takich akcji (tylko głównie z udziałem Straży dla Zwierząt) miało miejsce :twisted:
moja znajoma miała kiedyś podobną sytuację, nie pomogła prośba, groźba, Promonvet nie zawsze, mówię jej "Grażyna, idź o 3-4 nad ranem, oni kiedyś śpią" - poskutkowało, udało się złapać. Nie sądzę, żeby te "karmicielki" nigdy nie zasypiały ;)

Pomysły niezłe, tylko sił i ludzi brak.
Prowera - to drugi koniec miasta...
TOZ, Straż dla Zwierząt - mają ręce pełne roboty, podobnie jak inne fundacje.
Na łapanie o 3-4 rano już nie mam siły..

Jest tyle karmicieli, którym wystarczy pomóc za 5zł, a oni sami zrobią za 500, że naprawdę tym samym nakładem pracy można zrobić dużo więcej niż szarpać się z jedną niereformowalną karmicielką - niestety ostatnio takie jest moje zdanie....

Znaczna część łódzkich organizacji pomagających zimą w dokarnianiu kotów swoją pomoc warunkuje sterylizacją - może to poskutkuje?

kalewala

[poprzednia][następna]