SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 21:25 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Przechrzciłaś kota - Rambo zwany był wcześniej Dużym Puszkiem (w przeciwieństwie do Małego Puszka, który siedzi w izolatce) ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon lis 08, 2010 21:29 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

To co, zmieniamy czy zostawiamy? :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lis 08, 2010 21:37 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Mnie wsio ryba ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon lis 08, 2010 22:07 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Cameo robisz super zdjęcia.
Różyczka na oknie wygląda prześlicznie.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lis 08, 2010 22:41 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Cameo pisze:Edzina, Rambo jest kompletnie dziki :( nie pozwolił się nawet złapać za kark, syczy i paca, a że jest wielkiej postury, to człowiek szybko rezygnuje :oops:

Hm... Ale z oczu mu lepiej patrzy niz dzikiejdziczy z Wroclawia bodajze, ktora kiedys tam goscila u mnie i atakowala zebami i pazurami. Po dwoch miesiacach byla milutka. ;-)
Czy to oko da sie wyleczyc? Jest bardzo podobny do brytyjczyka... :?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto lis 09, 2010 8:51 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Rambo do niego bardziej pasuje. Chociaż kto wie - moze się zmieni w Dużego Puszka.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lis 09, 2010 10:15 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

podnosimy koteczki

mawin

Post » Wto lis 09, 2010 10:27 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

PILNIE! szuka nowego domu przemiła czarna persica. Kotka "sika po kątach" ale jej niereformowalni właściciele nie chcą jej wysterylizować. Kotka jeszcze nie jest w schronie ale na dniach może tam trafić. Więcej informacji napisze po południu Kruszyna.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lis 09, 2010 10:30 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Gibutkowa pisze:PILNIE! szuka nowego domu przemiła czarna persica. Kotka "sika po kątach" ale jej niereformowalni właściciele nie chcą jej wysterylizować. Kotka jeszcze nie jest w schronie ale na dniach może tam trafić. Więcej informacji napisze po południu Kruszyna.

ja pierdzielę co za kretyni :-( biedna koteczka :-(

mawin

Post » Wto lis 09, 2010 14:57 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Niestety jest tak, jak napisała Gibutkowa :( Właściciele niereformowalni, nie chcą słyszeć o wysterylizowaniu kotki, choć razem z moją mamą przekonujemy ich do tego, od kiedy ją mają. Kocica ma 5 lat, jest cała czarna, przemiła, klei się do ludzi, ma bardzo spokojny charakter. Jedynym problemem jest to posikiwanie, które pewnie skończy się jak ręką odjął po sterylizacji.

Kotka mieszka u bliskich znajomych mojej rodziny razem ze swoją kocią siostrą z tego samego miotu - również niewysterylizowaną :evil: Żadne argumenty nie trafiają, chcą jej poszukać nowego domu, druga, która trafia do kuwety ma z nimi zostać. Szczęście w nieszczęściu, że nie chcą jej oddać do schroniska, ale jak długo wytrzymają w tym przekonaniu - pojęcia nie mam :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto lis 09, 2010 15:29 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Kruszyna zdjęcia kici by się przydały. Może ona ma chory pęcherz, to nie koniecznie kwestia sterylki, choć może tak być że to jest przyczyną.

mawin

Post » Wto lis 09, 2010 17:11 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Kruszyna pisze:Niestety jest tak, jak napisała Gibutkowa :( Właściciele niereformowalni, nie chcą słyszeć o wysterylizowaniu kotki, choć razem z moją mamą przekonujemy ich do tego, od kiedy ją mają. Kocica ma 5 lat, jest cała czarna, przemiła, klei się do ludzi, ma bardzo spokojny charakter. Jedynym problemem jest to posikiwanie, które pewnie skończy się jak ręką odjął po sterylizacji.

Kotka mieszka u bliskich znajomych mojej rodziny razem ze swoją kocią siostrą z tego samego miotu - również niewysterylizowaną :evil: Żadne argumenty nie trafiają, chcą jej poszukać nowego domu, druga, która trafia do kuwety ma z nimi zostać. Szczęście w nieszczęściu, że nie chcą jej oddać do schroniska, ale jak długo wytrzymają w tym przekonaniu - pojęcia nie mam :(

Ale to posikiwanie po kątach niekoniecznie musi być związane ze sterylizacją - to może być problem pęcherza np. Mocz by jej wypadało zbadać. Przyczyn moze być wiele.....No ale to by musiał wet ocenić, a nie my wirtualnie. Szkoda kurcze....szkoda.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lis 09, 2010 17:49 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Kruszyna pisze:Niestety jest tak, jak napisała Gibutkowa :( Właściciele niereformowalni, nie chcą słyszeć o wysterylizowaniu kotki, choć razem z moją mamą przekonujemy ich do tego, od kiedy ją mają. Kocica ma 5 lat, jest cała czarna, przemiła, klei się do ludzi, ma bardzo spokojny charakter. Jedynym problemem jest to posikiwanie, które pewnie skończy się jak ręką odjął po sterylizacji.

Moja koteczka robiła dokładnie to samo. W wieku 5 lat zaczęła obsikiwać mieszkanie. Dopiero wtedy zmądrzałam i ją wykastrowałam. Przeszło, jak ręką odjął. Weterynarz powiedział, że miała już cysty na jajnikach i mogłoby się źle skończyć, gdyby nie została wykastrowana.
Dzisiaj ma juz 9 lat, jest najspokojniejszym kotem i nigdy nie zdaażyło się, aby załatwiła się poza kuwetą.
Tak więc to może być to.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto lis 09, 2010 18:51 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Gibutkowa pisze:PILNIE! szuka nowego domu przemiła czarna persica. Kotka "sika po kątach" ale jej niereformowalni właściciele nie chcą jej wysterylizować. Kotka jeszcze nie jest w schronie ale na dniach może tam trafić. Więcej informacji napisze po południu Kruszyna.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z241230125
Znalazłam to ogłoszenie przed chwia na Gumtree Wrocław - ktoś szuka kotka perskiego.

I jesszcze małego ktoś szuka
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z241071554
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto lis 09, 2010 19:25 Re: SchronWro - PĘKA W SZWACH!!! Jak przyciągnąć chętnych?

Neigh pisze:

Ale to posikiwanie po kątach niekoniecznie musi być związane ze sterylizacją - to może być problem pęcherza np. Mocz by jej wypadało zbadać. Przyczyn moze być wiele.....No ale to by musiał wet ocenić, a nie my wirtualnie. Szkoda kurcze....szkoda.

Kotka sika odkąd pojawiła się w tym domu - zawsze tak było, od małego, stąd moje sterylkowe przypuszczenia. Nagle zaczęło to przeszkadzać :evil: Oczywiście, że przydałaby się diagnostyka, niestety moje prośby, apele i błagania były odrzucane za każdym razem. Ludzie są niereformowalni, to nie jest kwestia braku kasy. Prawdopodobnie ta kocica w życiu weta nie widziała :roll:

No nic... Dziękuję za podlinkowanie ogłoszeń. Czekam jeszcze na info od znajomej osoby, która jakiś czas temu dopytywała mnie o persa, zobaczymy, co będzie. Bez sterylizacji wolałabym jej nie wydawać pierwszej lepszej osobie. Wystarczy, że urodziła się w pseudohodowli :evil: , nie chciałabym, żeby wróciła w takie miejsce.
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]