Mieszkają w lesie- Maurycy pilnie potrzebuje pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 8:46 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Boże,jak Ci musi być ciężko! :(
Ale chociaz jest bezpieczny!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 06, 2010 9:14 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

kropkaXL pisze:Boże,jak Ci musi być ciężko! :(
Ale chociaz jest bezpieczny!

wesoło nie jest :cry: koty walczą między sobą w nocy dosłownie co chwile musze rozganiać towarzystwo .Maurycy nie ustępuje to dorodny kocur. Dzisiaj było starcie tytanów Mauryc porwał sie na Sisi skończyło się tym że dołączyła reszta w łącznie z psami. Normalny meksyk
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Sob lis 06, 2010 11:05 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Maurycy bardzo potrzebuje dt. Moniki towarzystwo jest bardzo rygorystyczne jeżeli chodzi o dorosłego tymczasowicza.
Nie wspomniała o tym ale jej koty na złość znaczą terytorium. Więc nie chcę nawet myśleć ile ma teraz prania......
A ciągłe spięcia na linii intruz a rezydenci nikomu nie służą. :cry:

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob lis 06, 2010 11:10 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Pixia pisze:Maurycy bardzo potrzebuje dt. Moniki towarzystwo jest bardzo rygorystyczne jeżeli chodzi o dorosłego tymczasowicza.
Nie wspomniała o tym ale jej koty na złość znaczą terytorium. Więc nie chcę nawet myśleć ile ma teraz prania......
A ciągłe spięcia na linii intruz a rezydenci nikomu nie służą. :cry:

Magda może zacytować to do wydarzenia na FB

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 06, 2010 12:54 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Ja myślę, że Monika się nie pogniewa jeżeli to zostanie użyte. Bo sytuacja naprawdę jest nieciekawa, jej serce nie odmówiło pomocy ale rezydenci swoje ......
W sezonie ma czasami po 4 do 6 maluchów ale wystarczy 1 dorosły i koniec. :|

Pixia

Post » Pon lis 08, 2010 20:03 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Maurycy ma domek :lol: pod koniec tyg chłopak będzie już na "swoim" :mrgreen:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pon lis 08, 2010 20:11 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

monika74 pisze:Maurycy ma domek :lol: pod koniec tyg chłopak będzie już na "swoim" :mrgreen:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A skąd domek :)

CatAngel

Post » Wto lis 09, 2010 8:21 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

To ja z rana wstawiam śpiącego królewicza:

Obrazek

CatAngel pisze:
monika74 pisze:Maurycy ma domek :lol: pod koniec tyg chłopak będzie już na "swoim" :mrgreen:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A skąd domek :)

Domek najlepszy jaki sobie mógł wymarzyć ten czarnuch. :mrgreen:

Pixia

Post » Wto lis 09, 2010 21:57 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Hip, hip, hurrrra!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A skąd ten najlepszy na świecie domek dla czarnucha?

Śpiący królewicz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lis 09, 2010 23:06 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

SUPER :1luvu: Cieszę się bardzo :1luvu: :1luvu: Jeszcze kciuki za domek dla Hawranka :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lis 10, 2010 9:17 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

hanelka pisze:Hip, hip, hurrrra!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A skąd ten najlepszy na świecie domek dla czarnucha?

Śpiący królewicz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Maurycy pojedzie do Szczecina do wspaniałej osoby która wypatrzyła go na FB
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro lis 10, 2010 9:36 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Wiedziałam,że FB pomoże :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Już wiem do kogo pojedzie :1luvu:

CatAngel

Post » Śro lis 10, 2010 12:34 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Dziewczyny w takim razie ja również proszę o taką promocję na FB. Zrobiłam nowy opis dla Hawranka, jakieś tam fotki (dzisiaj jeszcze będę go ganiać z aparatem).

Hawranek to przepiękny przedstawiciel kociej rasy. Wraz z bratem z dnia na dzień stracił dach nad głową. Ich "właściciel" postarał się o to, aby nikt nie zauważył porzuconych kocurów i w tym celu porzucił je w lesie. Na całe szczęście koty zostały zauważone, zaczęto je dokarmiać aż w końcu trafiły w ciepłe tymczasowe miejsce. Hawranek to przepiękny biały kocur, który posiada szare znaczenie na głowie oraz trzy plamy na tułowiu. Jego biała szata jest utrzymana w nienagannej czystości. Jego magiczne miodowe lekko skośne oczka przyciągają wzrok, różowiutki nosek oraz poduszeczki pod łapkami dopełniają tę niezwykłą urodę. Hawranek bardzo przeżył rozstanie z człowiekiem: fizycznie jaki psychicznie. Gdy był dokarmiany w lesie utykał na przednią łapkę, najprawdopodobniej dostał przysłowiowego "kopa". W chwili obecnej jego fizyczność jest w nienagannym stanie. Nad psychiką cały czas pracujemy. Początkowo kocurek siedział w jednym miejscu bez ruchu. Z dnia na dzień robi on małe kroczki. Doszliśmy już do etapu, kiedy kocurek zaczyna odzyskiwać wiarę w ludzi. On po prostu potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację w nowym otoczeniu. Widać, że głaskanie pod pyszczkiem sprawia mu przyjemność jednak ma jeszcze on opory przed tym, aby sam o to głaskanie poprosić. W chwili obecnej lubi poleżeć niedaleko człowieka, ale widać że zaufanie to dla niego podstawa. Hawranek to posturą dorosły kot, jednak wciąż drzemie w nim jeszcze kocie dziecko. Bardzo lubi bawić się piłeczkami umieszczonymi w pudełku. Radość sprawiają mu również puchate myszki, które z łatwością dają się upolować. Drapak również jest dla niego przyjaznym przedmiotem, na którym potrafi przeciągać swoje ciałko. Jeżeli chodzi o jego upodobania kulinarne to na pierwszym miejscu jest dla niego sucha karma, mokrą lub mięso traktuje, jako przekąski. Kocurek jest wykastrowany, odrobaczony oraz zaszczepiony, potrafi korzystać z kuwety. Hawranek czeka na dom, który doceni jego początkową nieśmiałość. Dla kocurka najważniejsze jest poczucie bezpieczeństwa, które musi otrzymać w nowym domu. Z pewnością jest to dobry materiał na kociego towarzysza.

Kontakt w sprawie adopcji: Opiekunka Magdalena tel. 510-244-149 adres e-mail: internet.toz@o2.pl bądź numer GG: 20231936
Więcej o Hawranku można znaleźć pod tym adresem: http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com/search/label/Hawranek

I dzisiejsze wylegiwanie się w budce:
Obrazek

Pixia

Post » Śro lis 10, 2010 12:44 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

A pisałam :mrgreen:

CatAngel pisze:Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:

Magda już dodaje :ok:

Monika może zmienie nazwe wydarzenia żeby było tylko dla Hawranka :ok:

CatAngel

Post » Śro lis 10, 2010 13:11 Re: Mieszkają w lesie jedzą suchy chleb błagają o pomoc

Hawranek ma już od dawna FB
http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 6333076631
zmienie tylko opis na ten od Pixi
Obrazek Obrazek

monika74

[poprzednia][następna]