Dom ma już koty! Zdjęcia:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 09, 2010 1:56 Dom ma już koty! Zdjęcia:)

No dobrze więc krótko i węzłowato.

Potrzebuję dla bliskiej osoby 2 kotów do kochania od zaraz. Warunki idealne (niemalże forumowe, bo to członek rodziny)
Koty będą wcześniejszym "prezentem" gwiazdkowym. Od razu mówię, że osoba jest uprzedzona o owym prezencie, a raczej prezentach. Z resztą gdy padła propozycja jednego kociaka, po chwili padło pytanie: "a to nie lepiej dwa?"

Na mnie padł ten zaszczytny wybór owych istnień i z góry przepraszam wszystkich, których zawiodę. Wiem, że jak zawsze jest mało domków do kochania, a dużo kociąt :(

W każdym razie, sprawa jest dość pilna, bo chciałabym owe koty zabrać do domu już w środę - później będę miała kłopoty z transportem aż do Świąt:(

Sama się zastanawiam jak to powinno wyglądać. Wstępnie nie ma żadnych warunków co do płci czy maści kota. Jedyne co musi zostać zachowane to młody wiek kota ( myślę, że tak do pół roku) i dobra kondycja zdrowotna.
A jakby czasem któreś ze szczęściarzy było miziakiem, to już w ogóle pełnia szczęścia.

Po przemyśleniu całej sprawy wzięłabym chłopca i dziewczynkę. Chyba, że mądrzejsze forumowe głowy radzą inaczej. Koty najchętnie przyjęłabym z Warszawy , ewentualnie Łodzi, bo mój stransport będzie tamtędy jechał.

Ze strony domu mogę zagwarantować nawet osobiście:

-dużo miłości
-karmienie porządnym jedzeniem
-brak wychodzenia
-comiesięczne fotorelacje:)
-oczywiście o opiece weterynaryjnej czy kastracji wspominać nie będę bo to oczywistość

pozdrawiam

madi
Ostatnio edytowano Wto lis 16, 2010 13:02 przez Madie, łącznie edytowano 2 razy
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto lis 09, 2010 7:34 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Szkoda, że tak na szybko, bo takie koty, jakie mam teraz zdarzają się raz na sto lat. Nie przesadzam.Do Warszawy mamy transport,ale dopiero pod koniec miesiąca.
viewtopic.php?f=13&t=119180&start=15 Kocham te kotki.
Gosiar ma cudownego kocurka Milo,to miziak jakich mało. Też z Podkarpacia, lepszej rekomendacji nie trzeba.To Milo, tylko dwa zdjęcia. viewtopic.php?f=13&t=118316&start=165
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 09, 2010 7:54 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Mam super kocurka, przyjaznego, do oddania: adopcje/profil.php?p=8292 jest też drugi, ale raczej o usposobieniu jedynaka :roll: adopcje/profil.php?p=7393
Mam też do oddania kociczkę - do zestawu :twisted: - , ale ona wymaga bardzo troskliwej opieki, adopcje/profil.php?p=8116 . Szczegóły na pw :wink:
Wszystko do wglądu w Warszawie :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lis 09, 2010 8:18 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 09, 2010 8:42 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Milo i Kasia. Bardzo zaprzyjaźnione. Kasia ma może rok, a Milo niecałe 4 miesiące. Milo to czaruś, jakich mało, tłuściutki, mruczący, rozbiegany. Kasia, typowy koci nietoperek ;), wesoła, mądra, zdrowa, piękna. Ciągle razem biegają, no, kumpelstwo, jakich mało :) Chciałabym, żeby znalazły dom razem. Milo jest odrobaczony, zaszczepiony raz. Kasia jest po sterylce i odrobaczeniu. Pod koniec miesiąca powinna zostać zaszczepiona.
Milo
Obrazek
Kasia
Obrazek

Mieszkają w Warszawie.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto lis 09, 2010 8:46 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Może którys z tych.
Kajtuś i Kinia -rodzeństwo mizaków.około 3 mies maluszki, zaszczepione, odrobaczone tylko kochać;)
ObrazekObrazek

Bury super miziak , bardzo zaprzyjażnił się z Kajtusiem około 5 mies .
Obrazek
Bączek -około 4 mies
Obrazek

Białasek - troszkę płochliwy ale jeszcze młody około 5 mies kocurek.Nie jest super miziakiem.Lubi glaskanie ale nie do przesady .
Obrazek

i Pchełka.
Malutka kotka, max 2, 5 mies - najnowsze " znalezisko" Obrazekprzebywa w domu tymczasowym . Dopiero zostanie zaszczepiona, odrobaczona itd..
Obrazek

Wszystkie kotki są opisane na http://www.fundacjakot.pl

Ps.z reguły zawozimy sami zwierzęta do nowych domów, więc kwestia pilnego transportu tu by odpadła :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lis 09, 2010 9:29 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

To ja się pochwalę takimi cudami, to moje tymczasiątka.Mają 11 tygodni, to siostrzyczki, Lara i Lena, niezwykłe szylkretki.
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 09, 2010 11:27 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 09, 2010 9:46 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Madie, dobrze, że znowu jesteś na forum. I fajnie, że z takim tematem. 8)

U mnie też do wyboru do koloru.

6-miesięczny Michaś:
ObrazekObrazekObrazek

5-miesięczny Cienias:
ObrazekObrazek

4-5-miesięczne Gaja i Zuzia:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Kociaki są 1 raz odrobaczone i zaszczepione, czyli jeszcze jedno odrobaczenie i szczepienie przed nimi. Chłopcy jeszcze nie wykastrowani, przymierzam się do tego lub następnego weekendu.

Największym miziakiem jest Michaś, najbardziej nieśmiała to Zuzia. Gaja jest najciekawsza świata i wiercipięta, a Cienias jest najbardziej żarłoczny. :)

Do dobrego domu - wszystkie koty sama chętnie zawiozę. :)

W sprawie szczegółów, mam nadzieję, że masz mój numer telefonu. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 09, 2010 10:02 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Nasz Puciek też jest do wzięcia - tylko w najlepsze ręce :wink:
Półroczniak, wykastrowany, dziś drugie szczepienie.
Kocha cały świat - ludzi i inne koty.
Luzak, pieszczoch i sybaryta.

ObrazekObrazek
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto lis 09, 2010 10:08 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Eia i Pancio może?
Znajdki z ul.Skrzywana w Łodzi?
Czarnuszki sierpniowe?
Zdjęcia tylko takie :oops:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Albo coś z tego wątku
viewtopic.php?f=13&t=101652

Prosto z Olimpu
Zeus, Atena i Nike -s pali pod blokiem - bez żadnej budki, czy pudelka. W któryś chłodny poranek wypatrzyła ja Magda. I teraz trójka bossskich kociąt szuka przytulnych domków - chętnie z innymi zwierzakami.
Kocięta urodziły się we wrześniu 2010, są odrobaczone, mają książeczki zdrowia i bordo@autograf.pl
Obrazek Obrazek Obrazek

albo z bazy transportowej
Pora pokazać czwóreczkę Spedytorów Marijii – wygarniętych z podłódzkiej wielkiej bazy transportowej. Oto oni – figlarna Avia, nieśmialy Daf, bysty Forman i urocza Scania. Dzieciaki urodziły się 16 kwietnia, są cudownie mruczące i rozrabiające, pilnie i skutecznie pozbywają się robali i równie pilnie rozglądają za domkami – chętnie w parach, rodzeństwo jest bardzo ze sobą zżyte. A na razie radośnie dewastują pokój pod adresem mariaceleste@poczta.onet.pl
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lis 09, 2010 11:29 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

witam, spory wybór na naszych 2 wątkach adopcyjnych - w moim podpisie: KAN i Przedszkole..
dowieziemy koteczki do Łodzi, chyba, że transport przejeżdża w okolicach Radomska..
do odbioru już.. :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lis 09, 2010 12:05 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi. Zdecydowaliśmy już z domkiem, które kociaki chciałby zaadoptować, i jeśli wszystko się uda do domu pojedzie rudzielec od Agneski i czarnuszka od annskr.

Pozostałych bardzo przepraszam.Tutaj jak zwykle jest ciężko cokolwiek napisać, bo wiadomo, że każdy kot chciałby mieć własny domek...Mam nadzieję, że wszystkie piękne kociaki i koty prezentowane w tym wątku bardzo szybko znajdą domy.
Wielkie kciuki za wszystkich.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto lis 09, 2010 12:18 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! - mamy kandydatów

:dance: :dance2: :dance:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lis 09, 2010 12:43 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! Warszawa/Lódź

Madie pisze:Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi. Zdecydowaliśmy już z domkiem, które kociaki chciałby zaadoptować, i jeśli wszystko się uda do domu pojedzie rudzielec od Agneski i czarnuszka od annskr.
Pozostałych bardzo przepraszam.Tutaj jak zwykle jest ciężko cokolwiek napisać, bo wiadomo, że każdy kot chciałby mieć własny domek...Mam nadzieję, że wszystkie piękne kociaki i koty prezentowane w tym wątku bardzo szybko znajdą domy.
Wielkie kciuki za wszystkich.

Decyzja oczywiście należy do Was.
Ja jednak uważam, że lepiej wziąć koty, które się już znają.

Tak, czy inaczej ... gratuluję wyboru :D .
Mam nadzieję, że bedzie szczęśliwy i dla domku i dla kotów.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 09, 2010 14:55 Re: Dom poszukuje kotów od zaraz! - mamy kandydatów

jutro lub pojutrze muszę zabrać z ulicy dwa maluszki ,mają z 5 tyg.może............... :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[następna]